X

Πώς θα φτιάξεις vegan μπέικον: Έχει φανταστική γεύση και είναι πραγματικά υγιεινό

Μια υγιεινή λιχουδιά για τους λάτρεις της τραγανής υφής του μπέικον.

Γράφει: TheToc team

Το μπέικον, χωρίς αμφιβολία, ανήκει στα "απαγορευμένα" τρόφιμα μιας ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής, λόγω της πληθώρας λιπαρών που περιέχει, τα οποία φτάνουν να καλύπτουν ακόμα και το 65% μιας λεπτής λωρίδας του εν λόγω αλλαντικού. Η ανθυγιεινή αυτή επιλογή κρέατος συχνά εμπεριέχεται σε σάντουιτς, πίτσες, πλατό τυριών και αλλαντικών, σε γέμιση πίτας κ.α, ενώ δεν είναι λίγοι όσοι επιλέγουν μια – δύο φέτες αυτού τραγανά μαγειρεμένες για το πρωί.

Προφανώς εάν προσέχεις τόσο την σιλουέτα σου, όσο και την υγεία σου, το μπέικον περισσεύει στην διατροφή σου, αλλά ακόμα και αν είσαι λάτρης της τραγανής υφής του, υπάρχει τρόπος να προσθέσεις την υγιεινή εκδοχή του στο διατροφικό σου πλάνο, ικανοποιώντας το ίδιο αποτελεσματικά την ανάγκη σου για έξτρα γεύση στα γεύματα σου. Όλα όσα θα χρειαστείς σαν βασικό υλικό είναι δύο μεγάλα καρότα, τα οποία και θα δώσουν crunchy υφή στο πιάτο σου, αλλά και θα γεμίσουν τον οργανισμό σου θρεπτικά συστατικά όπως β-καροτίνη, βιταμίνες Α, C, E, K, χολίνη, κάλιο, μαγνήσιο, σίδηρο, ασβέστιο, και φώσφορο.

Δείτε περισσότερα στο shape.gr