Follow us

Πού πίνει και τρώει τώρα η καλή Αθήνα: Comfort pubs, κρεατοφαγικά στέκια, χειροποίητα ζυμαρικά και ένας new age φούρνος

Εστιατόρια, μπαρ, αφίξεις που απασχολούν foodies και drinkers της πόλης αυτό το διάστημα

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Τα γρανάζια της εστίασης στην αθηναϊκή γευστική μηχανή έχουν αρχίσει να δουλεύουν σε υψηλές στροφές, μπαίνοντας πια στο τελευταίο κομμάτι της εποχής και λίγο πριν από έναν ακόμη, εμπλουτισμένο γευστικά, χειμώνα. Ακολουθεί η updated λίστα του "Αθηνόραμα" για το συγκεκριμένο διάστημα με εστιατόρια, μπαρ, αφίξεις, νέα μενού και ενδιαφέροντα σενάρια.

Στη Γλυφάδα για την "Tyson Comfort Pub"

Η φήμη αυτής της comfort pub στη Γλυφάδα έχει γρήγορα επεκταθεί από τα νότια σε σχεδόν κάθε σημείο της Αθήνας, για όλους τους σωστούς λόγους και αυτό από μόνο του λέει πολλά για την "Tyson Comfort Pub". Ενδιαφέρουσα γκάμα από μπύρες σε φιάλη και βαρέλι που εκτείνεται σε όλες τις ζυθόφιλες γωνιές του πλανήτη (και όχι μόνο σε αυτές), προσεγμένη λίστα από cocktails αλλά και καλοφτιαγμένο φαγητό που μοιράζεται ανάμεσα σε πληθωρικά πιάτα με κρέας και διαβολεμένα νόστιμο finger food.

Διαβάστε Επίσης

Καρνιβορική ανανέωση στο "Brutus Tavern"

Το κομψό κρεατοφαγικό στέκι του Κολωνακίου, "Brutus Tavern", με την ανοιχτή κουζίνα και την σέξι σάλα υποδέχεται τη νέα σεζόν με εμπλουτισμένο μενού, πάντοτε με την επιμέλεια του Μιχάλη Νουρλόγλου και τον Στέφανο Ρίζο στην κουζίνα του.

Τα highlights της περασμένης χρονιάς (βλέπε μεταξύ άλλων τα πεντανόστιμα Sliders με Dry Aged κιμά, Red Leicester τσένταρ και καραμελωμένα κρεμμύδια ή την χαρακτηριστική κρεατόπιτα με την τραγανή κρούστα, διακοσμημένη με ένα καλλιγραφικό "Β" που σπάει απολαυστικά μπροστά σου) έχουν διατηρηθεί. Πλαισιώνονται πλέον με καινούριες προτάσεις όπως το ζωηρό, πρωτότυπο χούμους με κρέμα από αλλαντικό τσορίθο και λάδι βασιλικού ή την ευφάνταστη "λουκανικόπιτα" που ακουμπά πάνω σε διπλή σάλτσα από πορτοκάλι και espresso με εσπεριδοειδή.

Νέο σποτ, ίδια φιλοσοφία για το "Al3x the Fresh Pasta Bar"

Μετακόμιση για το λαχταριστό σποτ της Άλεξ Βασιλάτουαπό την πλατεία Δεξαμενής στη Μασσαλίας, χωρίς αυτό ωστόσο να επηρεάζει καθόλου το concept: Τα χειροποίητα ζυμαρικά και οι καλοφτιαγμένες συνταγές του "Al3x the Fresh Pasta Bar"
εξακολουθούν να βρίσκονται στα top της γευστικής Αθήνας και μάλιστα σε εξαιρετικές τιμές.

Επανάσταση του ψωμιού σε "Bread BC" και "Jesus Crust"

Η χρυσή εποχή των πραγματικά (ποιοτικών) φούρνων στην Αθήνα εμπλουτίστηκε με ένα ακόμη σημείο ενδιαφέροντος, στο Χαλάνδρι, το "Bread BC". Πρόκειται για ένα νέας γενιάς bakery & viennoiserie, που επανασυστήνει το ψωμί "όπως παλιά", σε συνεργασία με τον γνωστό bread και pastry chef Θανάση Σταμούδη. Σε έναν χώρο με φυσικά χρώματα, λιτή αισθητική και τα ψωμιά σε πρώτο πλάνο, θα βρεις μεταξύ άλλων αρτιζάνικα ψωμιά αργής ωρίμανσης, αυθεντικά κρουασάν, γλυκά και αλμυρά αρτοποιήματα γαλλικής τεχνικής.

Ένας ακόμη new age φούρνος που κεντρίζει την προσοχή είναι το "Jesus Crust", στην περιοχή του Νέου Ψυχικού. Εκεί, η Ξανθή Σαραφιανού μετουσιώνει σε άρτο και θεάματα τις ιδέες της, παρουσιάζοντας καρβέλια και σάντουιτς, βουτυρένια μπριός και προζυμένια cinnamon rolls, babka και πολλά ακόμη.

Διαβάστε Επίσης

Στην ταράτσα του "Brown Acropol"

Μεσογειακή κουζίνα με fusion πινελιές από τη Λατινική Αμερική και την Ασία, urban culture σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Αθήνας, DJ sets με πιο cool μουσικές συν parties και ανυπόκριτα city vibes είναι τα βασικά στοιχεία του νέου εστιατορίου του "Brown Acropol", που βρίσκεται στο ατμοσφαιρικό rooftop του αθηναϊκού ξενοδοχείου. Το μενού εδώ ακολουθεί τη μοντέρνα κουζίνα και πλαισιώνεται από ενημερωμένη wine, spirits & cocktails list, με θέα την Ακρόπολη.

"Tra Me": Τα tramezzini έφτασαν στην Αθήνα

Μέχρι σήμερα δε θα λέγαμε ακριβώς πως οι Αθηναίοι foodies και οι αντίστοιχοι επισκέπτες της πρωτεύουσας είναι ακριβώς εξοικειωμένοι με τα tramezzini. Αυτό προσπαθεί να διαφοροποιήσει το street food/ take away σποτ της Ευρυπίδου, "Tra Me", δίνοντας μία ενδιαφέρουσα εκδοχή του βενετσιάνικου σάντουιτς με εξίσου ενδιαφέροντα πράγματα εντός του ψωμιού.

Συνεχίζει να μας κάνει το "Χατίρι" στο Παγκράτι

Το ζεστό εστιατόριο ανάμεσα σε μπιστρό και τρατορία είναι ένα από τα πιο under the radar σημεία της πόλης, με απροσποίητα φιλόξενο χώρο και ρετρό έπιπλα. Ειδίκευση στο πιο value for money entrecôte της πόλης αλλά και πολύ καλή ισορροπία ανάμεσα σε ελληνική (ειδικά τα μεσημέρια), ιταλική και γαλλική κουζίνα είναι εκείνα ακριβώς τα στοιχεία που καθιστούν το "Χατίρι" έναν εξαιρετικό γαστρο-προορισμό.

Ένα μπαρ που το λένε απλά "Εκείνο"

Πολλά πράγματα φαίνεται να τρέχουν στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων. Ανάμεσά τους και ένα μπαρ μικρό και πολύχρωμο, που σερβίρει καλοφτιαγμένα ποτά και απλά ακούει -από το περασμένο καλοκαίρι όταν και άνοιξε τις πόρτες του- στο όνομα "Εκείνο".

"Hoocut" Δυτικών Προαστίων

Το σουβλάκι προσεγγίστηκε με τρόπο σύγχρονο και ταυτόχρονα επιστρέφοντας στις ρίζες του. Εστιατορικά και παράλληλα όσο ακριβώς 'μερακλίδικα' έπρεπε. Μετά τον απολαυστικό επαναπροσδιορισμό του εθνικού street food, το "Hoocut" μοιάζει έτοιμο να προσφέρει τα εκλεκτότερα των εδεσμάτων σε όλο και περισσότερες γειτονιές. Έτσι, μετά την πλατεία Αγίας Ειρήνης και τη Νέα Σμύρνη, κατέφθασε εδώ και λίγο καιρό και στο Περιστέρι για να πράξει τα γευστικά δέοντα στο γαστρονομικό χάρτη των ΔΠ.

Το Παγκράτι υποδέχθηκε το "Marbella Gastro Bar"

Η νέα πρόταση των ανθρώπων του "Amici Miei", που από τα βόρεια προάστια αποφάσισαν να κατηφορίσουν και πιο κεντρικά δημιουργώντας αυτό το ατμοσφαιρικό all day μαγαζί με τις vintage πινελιές στη διακόσμηση, είναι το "Marbella Gastro Bar". Τις γεύσεις επιμελείται η ταλαντούχα νεαρή σεφ Ερασμία Μπαλάσκα, βάζοντας στη μέση του τραπεζιού μια σειρά από πιάτα σε μοντέρνο ελληνικό ύφος: κεφτεδάκια με μασκαρπόνε και μαρμελάδα ντομάτας, ντολμαδάκια με αυγολέμονο και ψάρι ημέρας, γιουβέτσι με μοσχαρίσια μάγουλα και άλλα.

Οινική αναβάθμιση με "Psyche" και "Κοπερτί"

Το "Psyche" είναι ένα ακόμη πολύ ενδιαφέρον wine bar στο κέντρο της πόλης, με προσεγμένες επιλογές από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, ενδιαφέρουσα κουζίνα και προτάσεις σε ελληνικά τυριά.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει εδώ και λίγο καιρό στα Άνω Πετράλωνα και το "Κοπερτί", που εκτός από την άκρως ενδιαφέρουσα οινική του γκάμα, προσαρμόζει το φαγητό του στην εποχικότητα, τη διαθεσιμότητα των πρώτων υλών και, γιατί όχι, στα κέφια της κουζίνας.

Το "Overoll" και τα κρουασάν του ανέβηκαν Χαλάνδρι

Το σποτ που δημιούργησαν τον Νοέμβριο του 2020 οι Άλκης Ζέρβας, Γιάννης Κίκιρας και Σπύρος Παππάς έγινε γρήγορα viral, για όλους τους σωστούς λόγους. Δύο χρόνια μετά, το "Overoll" κουβαλά τα πολυσυζητημένα κρουασάν του και τα υπόλοιπα εδέσματα στο Χαλάνδρι και το νούμερο 10 της οδού Κατσουλιέρη.

Ιταλία + εκλεκτό κρέας = "Signor Ventiri"

Το γνώριμο "Ventiri Grill House" υποδέχτηκε τη νέα σεζόν με διάθεση ανανέωσης, δίνοντας τη θέση του στο "Signor Ventiri" που καλωσορίζει όχι μόνο όσους αγαπούν το κρέας αλλά πλέον και τους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας. Οι σεφ Δημήτρης Γκάτσος και Mirko Cecchi ένωσαν δυνάμεις και εμπειρίες, και προτείνουν από κοινού ένα μενού που αποτίνει φόρο τιμής στα καλύτερα από τους δύο γευστικούς κόσμους. Έτσι οι premium κοπές συναντούν την πίτσα και την pasta, ενώ μια εντυπωσιακή grigliata a carbone καθώς κι ένας παραδοσιακός πετρόχτιστος φούρνος συμβάλλουν στο γευστικό αποτέλεσμα.

Πηγή: Athinorama

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

26 Νοε 2022 | 08:11

Ολική αναμόρφωση: Διαμέρισμα της δεκαετίας του '30 στο Κολωνάκι μετατρέπεται σε σύγχρονο loft [εικόνες]

Ιδέες για ανακαινίσεις εντός budget - Το κλασικό σπίτι με τα μοντέρνα έπιπλα.

25 Νοε 2022 | 11:56

Απολαμβάνουμε την τέλεια ποσότητα και ποιότητα καφέ στο γραφείο, με το πάτημα ενός κουμπιού

Κάθε φορά που πίνουμε μια κούπα καφέ Nespresso Professional στο γραφείο, αποφορτιζόμαστε, συνεχίζουμε πιο παραγωγικοί την εργασία μας και γινόμαστε μέρος μιας συντονισμένης προσπάθειας για την αειφορία.

ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ 25 Νοε 2022 | 07:43

Πετρετζίκης: Συνταγή για απίθανο, νηστίσιμο κέικ σοκολάτα - Πανεύκολο και αφράτο

Για εκείνους που αυτές τις ημέρες θέλουν να φάνε ένα γλυκό αλλά νηστεύουν λόγω των Χριστουγέννων, ο Ακης έχει την τέλεια συνταγή για νηστίσιμο αφρατο κέικ σοκολάτα.

24 Νοε 2022 | 09:14

Ζώδια: Πώς θα τα επηρεάσει ο Ερμής που μπαίνει στον Τοξότη - Η αισιοδοξία επιστρέφει

Κριοί, Λέοντες, Τοξότες είναι οι πιο ευνοημένοι. Ευκαιρίες θα έχουν και Δίδυμοι, Ζυγοί, Υδροχόοι.

ΤΗΣ ΑΡΓΥΡΩΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΓΟΥ 24 Νοε 2022 | 07:49

Συνταγή για νηστίσιμο ραβανί χωρίς αυγά - Πανεύκολο, αφράτο και γευστικό

Τώρα που διανύουμε την περίοδο της νηστείας των Χριστουγέννων, αυτό το νηστίσιμο ραβανί με σοκολάτα και καρύδα είναι ό,τι πρέπει!

23 Νοε 2022 | 13:17

Η Hellas Direct ρίχνει χρώμα στην Black Friday και γιορτάζει τη #safefriday

30 νύχτες - 100 διαβάσεις - 20.000 ασφαλείς μαθητές και μαθήτριες: Η Hellas Direct κάνει τη διαφορά και αντί της Black Friday γιορτάζει τη #safefriday εξασφαλίζοντας την ασφάλεια των παιδιών μας.

10 ΧΡΟΝΙΑ ΤΡΑΒΟΛΤΑ 23 Νοε 2022 | 12:54

Αυτή είναι η διασημότερη θαλασσινή κουζίνα στην Αθήνα- Ο "Τραβόλτα", στο Περιστέρι

Δέκα χρόνια έχουν περάσει από τότε έως σήμερα και παραμένει σταθερό σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν βαθιά το ψάρι.

23 Νοε 2022 | 07:59

Ζώδια: Οι αλλαγές που φέρνει η νέα Σελήνη - Οι τυχεροί του ζωδιακού

Επηρεάζονται Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες του πρώτου δεκαημέρου καθώς και όσοι έχουν πλανήτες στα ζώδια αυτά, από 0-4η μοίρα.

ΟΛΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ 23 Νοε 2022 | 06:27

Πορτοκαλόπιτα της... τεμπέλας από την Αργυρώ - Πανεύκολη και αφράτη

Πορτοκαλόπιτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Αυτή την συνταγή για την φανταστική, εύκολη, αφράτη πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας φτιάξτε την όλοι.

WOMEN ON TOP 22 Νοε 2022 | 18:37

Ready for Work #5 - Εργαστήρια Επαγγελματικής Ανάπτυξης στο πεδίο των Επιστημών Υγείας

Από τις 21 έως και τις 25 Νοεμβρίου, 30 νέες γυναίκες συμμετέχουν δωρεάν σε μία σειρά από 10 πρακτικά και διαδραστικά εργαστήρια επαγγελματικής ανάπτυξης.

22 Νοε 2022 | 17:05

Σχεδιάσαμε το αύριο σύμφωνα με τις ανάγκες της οικογένειάς μας

Η Εθνική Τράπεζα μας βοήθησε με μια ενότητα γεμάτη έξυπνα άρθρα, προτάσεις και ιδέες.

22 Νοε 2022 | 15:25

Η σειρά περιποίησης που εμπνέεται από την αρχιτεκτονική

Η νέα Lift Integral της Lierac γίνεται ο αρχιτέκτονας του δέρματος σου και το ενισχύει ώστε να είναι σφριγηλό και νεανικό