Πώς θα είναι ο κόσμος το 2025

Πως θα μπορούσε να είναι η καθημερινότητά μας, η υγεία μας, η διατροφή μας και οι μετακινήσεις μας σε περίπου 10 χρόνια από τώρα; Οι αναλυτές του Reuters προβλέπουν.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Πώς θα είναι ο κόσμος το 2025

Το διαδίκτυο, οι αποστολές στη Σελήνη, η ατομική βόμβα και χιλιάδες άλλες πρωτοπόρες εμπνεύσεις, είχαν προβλεφτεί πολλά χρόνια πριν υλοποιηθούν. Η γνώση του τι θα συμβεί στο μέλλον είναι στη φύση του ανθρώπου. Οι αναλυτές του πρακτορείου Thomson Reuters ανέλαβαν να προβλέψουν τις 10 τεχνολογίες που θα χρησιμοποιούνται σε 10 χρόνια από σήμερα.

Ας δούμε λοιπόν, ποιες θα είναι οι καινοτομίες του 2025:

Πώς θα είναι ο κόσμος το 2025

1. Η ανάσχεση της γεροντικής άνοιας, της νόσου Αλτσχάιμερ και άλλων ασθενειών. Όλο και περισσότερα κεφάλαια πρόκειται να διατεθούν στην έρευνα για τα αίτια και κυρίως για τα χρωμοσώματα που ευθύνονται για την εκδήλωση αυτών των παθήσεων.

Πώς θα είναι ο κόσμος το 2025 - εικόνα 2

2. Η ηλιακή ενέργεια θα καταστεί η μεγαλύτερη πηγή παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας παγκοσμίως. Οι επιστήμονες θα έχουν αναπτύξει νέα υλικά και νέες μεθόδους συλλογής, αποθήκευσης και μετατροπής της ηλιακής ενέργειας σε ηλεκτρισμό.

Πώς θα είναι ο κόσμος το 2025 - εικόνα 3

3. Ο διαβήτης τύπου 1 θα προλαμβάνεται. Η έρευνα για το ανθρώπινο γονιδίωμα θα έχει εξελιχθεί τόσο πολύ που θα έχει ανοίξει ο δρόμος για την μετάλλαξη των γονιδίων που προκαλούν την πάθηση, ουσιαστικά ματαιώνοντας την εμφάνισή της.

Πώς θα είναι ο κόσμος το 2025 - εικόνα 4

4. Θα κυριαρχήσουν τα γενετικώς μεταλλαγμένα τρόφιμα. Οι αυξανόμενες ελλείψεις σε διάφορα ήδη διατροφής και οι έντονες διακυμάνσεις στις τιμές τους θα έχουν μετριαστεί από την κυριαρχία των γενετικώς μεταλλαγμένων φυτικών τροφών ανθεκτικών στις ασθένειες που θα μπορούν να καλλιεργούνται σε κλειστούς χώρους, όπου το ηλιακό φως θα έχει αντικατασταθεί από ειδικά φώτα με συγκεκριμένο μήκος κύματος ιδανικό για την ανάπτυξή τους.

Πώς θα είναι ο κόσμος το 2025 - εικόνα 5

5. Αεροπλάνα και αυτοκίνητα πλήρως ηλεκτροκίνητα. Νέου τύπου μπαταρίες ιόντων λιθίου, κινητήριες υδρογόνου και καύσιμα φτιαγμένα με την τελευταία λέξη της νανοτεχνολογίας, σε συνδιασμό με νέα ανθεκτικά και πολύ ελαφριά υλικά κατασκευής, θα ανοίξουν πολλούς δρόμους για οικονομικά από άποψη κατανάλωσης αεροσκάφη και αυτοκίνητα. Ιδίως τα μικρά αεροσκάφη θα μπορούν να χρησιμοποιούνται ως ΙΧ καθώς θα μπορούν να προσγειωθούν σχεδόν παντού και το δίπλωμα του πιλότου θα είναι το πέρασμα από την εφηβεία στην ενηλικίωση.

Πώς θα είναι ο κόσμος το 2025 - εικόνα 6

6. Ο ψηφιακός κόσμος γίνεται απεριόριστος. Ολο και περισσότερες εφαρμογές του διαδικτύου θα κάνουν ευκολότερη την καθημερινότητα των ανθρώπων. Τα λεγόμενα «έξυπνα» αυτοκίνητα, σπίτια και ηλεκτρικές συσκευές θα είναι συνδεδεμένα στο διαδίκτυο για άμεσο έλεγχο από τους χρήστες τους, καθώς οι ασύρματες επικοινωνίες θα έχουν βελτιωθεί.

Πώς θα είναι ο κόσμος το 2025 - εικόνα 7

7. Πλήρως βιοδιασπώμενες συσκευασίες. Οι συσκευασίες που ως βασικό τους συστατικό έχουν τα παράγωγα πετρελαίου (με άλλα λόγια το πλαστικό) θα έχουν αντικατασταθεί από βιοδιασπώμενα υλικά προερχόμενα από φυσικές ουσίες.

Πώς θα είναι ο κόσμος το 2025 - εικόνα 8

8. Ανώδυνες θεραπείες για τον καρκίνο. Η ανάπτυξη νέων φαρμάκων με ελάχιστες τοξικές παρενέργειες θα γίνει ο κανόνας στην έρευνα για νέες θεραπείες. Συγκεκριμένες πρωτεΐνες με αντισώματα θα δημιουργούν τους μηχανισμούς εκείνους που θα πολεμούν τους όγκους χωρίς να επιβαρύνουν τον οργανισμό.

Πώς θα είναι ο κόσμος το 2025 - εικόνα 9

9. Προγεννητικός έλεγχος με χαρτογράφηση του DNA. Θα υπάρχει η δυνατότητα να χαρτογραφείται το γονηδίωμα του κάθε παιδιού αμέσως μετά τη γέννησή του προκειμένου να καθίσταται περισσότερο αποτελεσματική η πρόληψη ασθενειών.

Πώς θα είναι ο κόσμος το 2025 - εικόνα 10

10. Τηλεμεταφορά όπως στο Star Trek. Οι επιστήμονες θα έχουν κατανοήσει τους μηχανισμούς μεταφοράς της ύλης μέσα στο χώρο και το χρόνο και ενδεχομένως να έχουν προλάβει να προχωρήσουν σε σχετικές δοκιμές.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

13 Ιαν 2021 | 12:50

Green Panda: Το ΑΤΜ που σε επιβραβεύει για να ανακυκλώσεις το smartphone σου

"Η διαδικασία διαρκεί κυριολεκτικά 3 λεπτά..."

12 Ιαν 2021 | 17:31

Τα καλύτερα video games όλων των εποχών

Από το Super Mario Kart μέχρι το Zelda, αυτά είναι τα παιχνίδια που άλλαξαν την ιστορία του gaming.

12 Ιαν 2021 | 14:32

Face yoga: Οι σωστές κινήσεις για έναν καλύτερο ύπνο

Η face yoga expert Αρετή Καφαντάρη σας δείχνει πώς μπορείτε με απλές κινήσεις yoga προσώπου να έχετε έναν καλύτερο ύπνο στο #BeautyStarsFest.

11 Ιαν 2021 | 15:33
08 Ιαν 2021 | 15:21
08 Ιαν 2021 | 14:50

Η καταστροφή του Τσέρνομπιλ μέσα σε 3 λεπτά

Ίσως, το πιο κατατοπιστικό βίντεο για το πλέον φριχτό ατύχημα του 20ου αιώνα.

30 Δεκ 2020 | 17:35

Lifebuoy: Το σαπούνι - "θρύλος" που σώζει ζωές από το 1894 μέχρι σήμερα

Το σαπούνι "σωσίβιο" που δημιουργήθηκε για να σώζει ζωές και συνεχίζει να εκπληρώνει τον σκοπό του από το 1894 μέχρι σήμερα.

30 Δεκ 2020 | 11:10

Γιορτές στο σπίτι: 5 προτάσεις για να περάσεις δημιουργικά το χρόνο σου

Τι μπορείς να κάνεις για να περάσεις δημιουργικά το χρόνο σου μέσα στο σπίτι.

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΠΟ 1Η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 28 Δεκ 2020 | 17:22

WhatsApp: Κακά νέα για όσους έχουν παλιά smartphones

Διακοπή υποστήριξης του WhatsApp σε παλαιότερες τηλέφωνικές συσκευές.

23 Δεκ 2020 | 13:11

Τώρα πια ό,τι επιθυμώ είναι ένα κλικ μακριά. Ένα κλικ κοντά

Το The Mall Athens εφαρμόζει το σύστημα click away και τα ψώνια γίνονται παιχνίδι.

23 Δεκ 2020 | 13:02

Χριστουγεννιάτικα δώρα από το Public: Γιορτινές αγορές που θα χαρίσουν χαμόγελα στους αγαπημένους σου

Στο Public.gr οι επιλογές είναι απεριόριστες για γιορτινές αγορές που θα κάνουν αυτές τις γιορτές αξέχαστες, παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες.

23 Δεκ 2020 | 10:48

Vodafone TV: Στο πλευρό των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη με μια σημαντική προσφορά

Αυτές τις γιορτές το Vodafone TV κάνει ένα "χριστουγεννιάτικο δώρο" σε όλους όσους αντιμετωπίζουν δυσκολίες και ζουν σε δομές φιλοξενίας.