Reload Greece YEP: Αυτές είναι οι νικήτριες ομάδες start ups

Το Reload Greece ανακοίνωσε τις νικήτριες ομάδες του Young Entrepreneurs Programme (RG YEP) στην τελική διαγωνιστική φάση του προγράμματος (RG YEP Final Pitch Event)

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Reload Greece YEP: Αυτές είναι οι νικήτριες ομάδες start ups

Περισσότεροι από 1.000 φιλόδοξοι νέοι προερχόμενοι από 12 χώρες, με διαφορετικό επαγγελματικό και ακαδημαϊκό υπόβαθρο, μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές και ερευνητές, νέοι επαγγελματίες και κάτοχοι MBA έλαβαν μέρος σε workshops του Reload Greece Young Entrepreneurs Programme.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, το κορυφαίο πρόγραμμα επιτάχυνσης τριών σταδίων του Reload Greece, εμπνέει, εκπαιδεύει και προετοιμάζει νέους επιχειρηματίες ώστε να αναπτύξουν πρώιμες επιχειρηματικές ιδέες σε βιώσιμες start-ups με θετικό κοινωνικο-οικονομικό αντίκτυπο στην Ελλάδα.

Παρουσιάστηκαν 112 επιχειρηματικές ιδέες

Εκατόν δώδεκα επιχειρηματικές ιδέες παρουσιάστηκαν και 87 από αυτές υποστηρίχτηκαν από τις παρουσιάσεις του πρώτου σταδίου (Ignite), ενώ κατά τη διάρκεια του δεύτερου σταδίου (Accelerate), δεκατέσσερις από τις καλύτερες επιχειρηματικές ιδέες έλαβαν εντατικό 1:1 mentoring και εξειδικευμένα σεμινάρια διάρκειας 7 εβδομάδων. Οι μέντορες και ειδικοί του RG, που εργάζονται σε κορυφαίες εταιρείες όπως η Amazon, η HSBC και η Three, βοήθησαν τις ομάδες να διευρύνουν τις γνώσεις τους, να δομήσουν ένα ισχυρό επιχειρηματικό πλάνο, καθώς και να προετοιμάσουν την παρουσίαση της επιχειρηματικής τους ιδέας (pitch deck).

Στο RG YEP Final Pitch Event, οι ομάδες παρουσίασαν τις επιχειρηματικές τους ιδέες σε ένα πάνελ αξιότιμων κριτών και ένα διεθνές κοινό επιχειρηματιών, μεντόρων και επενδυτών, με σκοπό να κερδίσουν βραβεία και δώρα. Και οι 14 ομάδες έδειξαν μεγάλη πρόοδο και αφοσίωση, προετοίμασαν παρουσιάσεις υψηλής ποιότητας κάνοντας τους κριτές να θέτουν ενδιαφέρουσες ερωτήσεις. Ο Θρασύβουλος Μωραϊτης, πρόεδρος και συν-Ιδρυτής στην X2 Resources και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Reload Greece, η Cathy Delhanthy, επιχειρηματική σύμβουλος στην Takaya Foundation, ομιλήτρια και κοινωνική ακτιβίστρια και ο Μιχάλης Σωτηράκος, επιχειρηματίας, επενδυτής και επικεφαλής του προγράμματος RG Challenge19, αξιολόγησαν τις παρουσιάσεις ακολουθώντας μια σειρά καθορισμένων κριτηρίων ,τα οποία, μεταξύ άλλων, περιλάμβαναν τον προσδιορισμό και στόχευση της αγοράς, την εξελιξιμότητα του επιχειρηματικού μοντέλου, τη στρατηγική προσέγγισης νέων πελατών, τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και τα οικονομικά μοντέλα. Μετά από προσεκτική εξέταση, οι κριτές κατέληξαν στην επιλογή των νικητήριων επιχειρηματικών ιδεών.

Οι μεγάλοι νικητές

Νικητής Βραβείου Rising Star

Η ομάδα Digital Health Technologies έχει αναπτύξει ένα ψηφιακό σύστημα διαχείρισης το οποίο βοηθάει νοσηλευτικό προσωπικό να εργάζεται με πιο διαφανή και αποτελεσματικό τρόπο ώστε να σώζουν και να βελτιώνουν τις ζωές των ασθενών. Η Digital Health Technologies κέρδισε το βραβείο Rising Star υποστηριζόμενο από το Reload Greece και την Travel Panda, έπειτα από μία δυναμική παρουσίαση και αποδεικνύοντας την σαφή ανάγκη που υπάρχει στο σύστημα υγείας. Η start-up κέρδισε μία απόδραση στην Κρήτη από την Travel Panda καθώς και μία εγγυημένη θέση στο RG Challenge19, το εντεκαήμερο πρόγραμμα επιτάχυνσης του Reload Greece, το οποίο βοηθάει νεοσύστατες εταιρείες (start-ups) να προετοιμαστούν για την προσέλκυση της πρώτης τους επένδυσης.

Νικητής Βραβείου Καινοτομίας

Η εταιρεία MaGos παρέχει μια καινοτόμα φορητή συσκευή αλληλεπίδρασης μεταξύ ανθρώπου-υπολογιστή και έχει την ικανότητα να ανιχνεύει την κίνηση των δακτύλων και των χεριών, σε ένα τρισδιάστατο χώρο με μεγάλη ακρίβεια σε πραγματικό χρόνο. Η MaGos κέρδισε το βραβείο καινοτομίας (Innovation Award) λόγω της πρωτοπορίας και εξέλιξης που φέρνει στον κλάδο, της ποιότητας του πρωτοτύπου και τη μεγάλη δυναμική της αγοράς. Η start-up εντάχθηκε στο RG YEP μέσα από τη στρατηγική συνεργασία του Reload Greece με το Athens Centre for Entrepreneurship & Innovation (ACEin). Η ομάδα κέρδισε μία περιήγηση στο start-up οικοσύστημα της Ελλάδας στην Αθήνα καθώς και συνεδρίες και ηλεκτρονικά σεμινάρια με θεματική τις συνεργασίες (Partnerships and Collaborations) από την Takaya Consulting.

Νικητής Βραβείου Social Impact

Η PAZ είναι μία νεοφυής εταιρεία με κοινωνικό αντίκτυπο και στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων των ταλαντούχων ατόμων που βρίσκονται στους χώρους προσφύγων της Ελλάδας, καθώς και η σύνδεση αυτών με εξ αποστάσεως ευκαιρίες εργασίας ανά τον κόσμο. H PAZ κέρδισε το βραβείο κοινωνικής επίδρασης (Social Impact award) λόγω του κοινωνικού αντίκτυπου που προβλέπεται να έχει στην Ελλάδα. Η ομάδα κέρδισε το χρηματικό έπαθλο των 1.000 στερλίνων, προσφερόμενο από την ΤΙΤΑΝ, για να το επενδύσει στην "επιτάχυνση" της επιχείρησης.

Νικητής Βραβείου Young Leader

Η Ecoil Web συλλέγει χρησιμοποιημένο λάδι μαγειρέματος για να το μετατρέψει σε βιοντίζελ. Η ομάδα της Ecoil Web κέρδισε το βραβείο Young Leader λόγω της αφοσίωσης και γνώσης που επέδειξε. Κέρδισαν μία υποτροφία από το Alba Graduate Business School καθώς και επιχειρηματική καθοδήγηση, πρόσβαση σε workshops και συνεδρίες με θέμα την ανάπτυξη του branding τους από την Wide Strategy Consultancy.

Β. Ζέρβα: «Πόσο σημαντική είναι η υποστήριξη ομάδων από διαφορετικούς κλάδους και κουλτούρες μέσα από τα προγράμματα του οργανισμού»

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση των τελικών νικητών του RG YEP, η Βερονίκη Ζέρβα, Community Manager του Reload Greece δήλωσε: "Η επέκτασή μας σε άλλες χώρες φέτος επεσήμανε πόσο σημαντική είναι η υποστήριξη ομάδων από διαφορετικούς κλάδους και κουλτούρες μέσα από τα προγράμματα του οργανισμού. Ακόμη οι σημαντικές συνεργασίες που έχουμε εξασφαλίσει με κορυφαία πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα στην Ευρώπη βοήθησαν επιστήμονες και νέους επαγγελματίες να δώσουν στα ερευνητικά τους έργα επιχειρηματική πνοή. Η ποιότητα, η βιωσιμότητα και οι προοπτικές εξέλιξης ιδεών με αντίκτυπο σε κλάδους που βοηθούν την Ελλάδα είναι χαρακτηριστικά που αναζητούμε σε κάθε ομάδα για να είναι έτοιμοι να λάβουν την πρώτη τους χρηματοδότηση συμμετέχοντας υστέρα από το RG YEP στον επιταχυντή RG Challenge".

Για νεοσύστατες start-ups που επιθυμούν να αναπτύξουν την επιχείρησή τους και να προσελκύσουν επενδύσεις, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το RG Challenge19, τον εντεκαήμερο "επιταχυντή" του Reload Greece στο Λονδίνο, έχει επεκταθεί μέχρι τις 11 Απριλίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

26 Απρ 2021 | 14:50

Η φύση είναι το σπίτι μας και η προστασία της η απόλυτη προτεραιότητα - Πώς μπορείς να βοηθήσεις και εσύ;

Μια νέα σειρά σημαντικών πρωτοβουλιών και δράσεων ξεκίνησαν από την εταιρεία Βίκος.

23 Απρ 2021 | 09:47
22 Απρ 2021 | 15:47

Λανσάρισμα νέας γεύσης LIFE Tsai Half & Half  Πράσινο Τσάι-Ροδάκινο!

Ο εκρηκτικός συνδυασμός με μισό ice tea και μισό φυσικό χυμό ροδάκινο απελευθερώνει υπέροχα αρώματα και η γεύση του σε ταξιδεύει από την πρώτη γουλιά.

14 Απρ 2021 | 13:33

Huawei FreeBuds 4i: Μας έδωσαν τη λύση για κάθε αυξημένη ανάγκη επικοινωνίας

Τα Huawei FreeBuds 4i δεν είναι απλά μια προσιτή λύση ανάμεσα στα πιο οικονομικά ακουστικά της αγοράς, αλλά η πιο οικονομική λύση ανάμεσα στα καλύτερα ασύρματα ακουστικά που κυκλοφορούν.