Simply POS: «Ξεκινήσαμε απ'το μηδέν και σήμερα κάνουμε τζίρο 1 εκ.»

Δεν ήταν από τα βόρεια προάστια.Η εταιρεία τους, χωρίς δάνειο, σε 2 χρόνια κάνει τζίρο 1 εκ. το χρόνο.Ρίχνουν τα κέρδη πάλι πίσω κι έχουν στήριξη απ΄τα κορίτσια τους

Simply POS: «Ξεκινήσαμε απ'το μηδέν και σήμερα κάνουμε τζίρο 1 εκ.»

«Simply POS. Εταιρεία λογισμικού στο Αιγάλεω. Ωρες: Ανοιχτά όλο το 24ωρο».

Αυτό διαβάζει κανείς σήμερα στον ιστότοπο της εταιρείας που υπόσχεται ... χρόνο στους λιανέμπορους προσφέροντάς τους μια εφαρμογή με την οποία μπορούν, μεταξύ άλλων, να έχουν τον πλήρη έλεγχο της αποθήκης, των βαρδιών, των πωλήσεων και των χρημάτων του ταμείου τους. «Σαν να ήσασταν εκεί» αναφέρεται στο home page της ιστοσελίδας της Simply. Μιας εταιρείας που ξεκίνησαν χωρίς ούτε ένα ευρώ δανεικό ο Βαγγέλης, ο Αντώνης κι ο Παναγιώτης, τρεις φίλοι πριν από μόλις 2 και κάτι χρόνια και που σήμερα κάνει τζίρο κάτι λιγότερο από 1 εκατομμύριο ευρώ το χρόνο. Δηλαδή έχουν πλουτίσει αυτά τα παιδιά; «Οχι, κανείς μας δεν έχει πλουτίσει. Προτιμάμε να είμαστε all in μέσα στη δουλειά στο προϊόν και την εταιρεία. Μπορεί να κάνουμε κέρδη, αλλά όλα πάλι "πέφτουν" μέσα. Οχτακόσια ευρώ παίρνουμε το μήνα ο καθένας. Ετσι συμφωνήσαμε», λέει στο TheTOC ο ένας απ' τους τρεις, Ευάγγελος Ροσσέτος, περιγράφοντας με γλαφυρό τρόπο το success story αυτής της ομάδας από τα δυτικά προάστεια που με τη βοήθεια του Οργανισμού Reload Greece έφτασε να γίνει διεθνής.

Simply POS: «Ξεκινήσαμε απ'το μηδέν και σήμερα κάνουμε τζίρο 1 εκ.»
Ευάγγελος Ροσσέτος

- Πως και με τι τρόπο ξεκίνησε η Simply POS;

«Η Simply POS είναι μια συνέχεια της επαγγελματικής ενασχόλησης με την προσωπική μου επιχείρηση που ξεκίνησε το 2004. Είμαι προγραμματιστής - αναλυτής. Ξεκίνησα την πρώτη μου εργασία σαν Intern το 2002 όταν ήμουν 19 ετών σε μια γνωστή εταιρεία κι ασχολήθηκα με συστήματα λιανικής πώλησης. Θα σας φανεί αστείο, αλλά τα πράγματα έγιναν γρήγορα. Μετά από ενάμισι χρόνο σκληρής δουλειάς και μετά από κάποιες διαφωνίες που είχα με τη διοίκηση, μια μέρα έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Κι όταν ο διευθυντής μου μια μέρα μου ζήτησε να του φέρω ένα καφέ, πράγματι πήγα για τον καφέ, αλλά πήρα και το μπουφάν μου μαζί και δεν γύρισα ποτέ. Κάπως έτσι απευθύνθηκα σε κάποιους συμφοιτητές μου (αποφοίτους από το ΤΕΙ Αθήνας και κάποιοι φίλοι από το Πολυτεχνείο της Πάτρας που είμαστε ακόμα μαζί) και ξεκινήσαμε να δημιουγήσουμε μια εταιρεία με συστήματα λιανικής πώλησης. Συγκεκριμένα πουλούσαμε ταμειακές μηχανές»

- Θα είχατε να επισημάνετε κάποιες διαφορές σε σχέση με άλλα start ups;

«Πολλές. Καμία οικογένεια δεν είχε χρήματα. Δεν είμαστε από τα βόρεια προάστεια. Ο ένας είναι απ' τα Καμίνια, εγώ είμαι από την Κοκκινιά, ο άλλος είναι από τη Νίκαια, κάποιος άλλος από ένα χωριό έξω από τη Χαλκίδα. Κάπως έτσι μπήκαμε σε μια διαδικασία να τα φτιάχνουμε όλα μόνοι μας. Φτιάξαμε το πρώτο μας κατάστημα που ήταν 12 τ.μ. Μέσα σ' αυτά προσπαθήσαμε να "χωρέσουμε" όλα τα επαγέλματα: Ηλεκτρολογικά, γυψοσανίδες κ.τ.λ Το κατάστημα αυτό πουλούσε ταμειακές μηχανές κι εφαρμογές τρίτων που μηχανογραφούσαν καταστήματα: Πόσα και τι προϊόντα έχει κάποιος στην αποθήκη του, συστήματα bar codes (αυτά που βλέπετε στα mini markets και τα περίπτερα) κ.τ.λ. Δουλεύοντας έτσι πέρασε περίπου μια δεκαετία. Παρακολουθούσαμε πάντα τι γινόταν στο εξωτερικό, ταξιδεύαμε σε διεθνείς εκθέσεις και δεν αργήσαμε να συνειδητοποιήσουμε ότι όλα πηγαίνουν σε on line πλατφόρμες. Ετσι, δεν θα χρειαζόταν εγκατάσταση ή όλα αυτά που κάναμε εμείς, όπως να παίρνουμε μηχανήματα στο αυτοκίνητο και τα μεταφέρουμε σους πελάτες.Θα όδευε, μ' άλλα λόγια, η δουλειά σε μια πιο αυτοματοποιημένη κατάσταση. Ετσι αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε τη Simply: Ενα λογισμικό που αυτοματοποιεί όλες τις διαδικασίες με τις οποίες ασχολείται ένα μικρό κατάστημα. (Σημειωτέον, ότι αυτά τα καταστήματα έχουν πάρα πολλούς προμηθευτές και πάρα πολλά προϊόντα όπως μεγαλύτερα καταστήματα με την κύρια διαφορά σε σχέση με μεγαλύτερα ότι τα διαχειρίζονται ένα - δύο άτομα)».

Η ομάδα του Simply POS
Η ομάδα του Simply POS

- Με απλά λόγια;

«Αποφασίσαμε να φτιάξουμε μια on line πλατφόρμα που θα αυτοματοποιούσε όλη αυτή τη διαδικασία. Πλέον δεν θα χρειαζόταν να κάνει κανείς εγκατάσταση ή να αγοράσει κάποιος ένα ακριβό λογισμικό. Εμπαινε μέσα σ' ένα site, έκανε μια δωρεάν εγγραφή κι ο λιανέμπορος είχε πρόσβαση σ' ένα περιβάλλον όπου αντί για e-mail, φίλους κι επαφές είχε τα προϊόντα του, την αποθήκη του, τους προμηθευτές του, κι ένα πάρα πολύ εύχρηστο ταμείο για να μπορεί να πουλάει και να παρακολουθεί το προσωπικό του».

- Χρηματοδότηση δεν ζητήσατε;

«Στα πολύ πρώτα βήματα, σε επίπεδο ιδέας, ψάξαμε για χρηματοδότηση και μας αγνόησαν. Εν πάσει περιπτώσει βάλαμε το κεφάλι κάτω, κι αποφασίσαμε να το "τρέξουμε" χωρίς δάνεια - ούτως η αλλιώς, το 2015 που ξεκινήσαμε δεν έδινε κανείς δάνειο - με βαθιά γνώση της αγοράς, και με όρεξη για ατελείωτες ώρες δουλειάς. Για να καταλάβετε, στο πενταόροφο κτήριο που έχουμε τώρα στο Αιγάλεω, στο ρειτρέ έχω ένα διαμέρισμα 50 τ.μ. όπου ζω. Κι αρχίζοντας σιγά - σιγά να παίρνουμε το validation από τους πελάτες και φυσικά πολύτιμο feed back, με τα πολλά έχουμε φτάσει σήμερα να εξυπηρετούμε 300 πελάτες οι οποίοι έχουν 450 καταστήματα».

- Αυτός είναι ένας αριθμός που έχει μια αυξητική τάση, μια δυναμική;

«Γεωμετρική θα έλεγα».

- Πως ήρθατε σε επαφή με το Reload Greece;

«΄Ενα απόγευμα διάβασα στο Linkedin μια ανακοίνωση ότι υπάρχει αυτός ο Οργανισμός και έχει κάνει ένα global call. Κάναμε δυο συνεντεύξεις μέσω skype και πίστεψαν ότι θα μπορούσαμε να είμαστε ο ένας από τους δέκα. Πράγματι, φτάσαμε στους φιναλίστ. Το Reload Greece μας άνοξε τα μάτια στο ότι υπάρχει πελατολόγιο και εκτός συνόρων για να μη μείνουμε μόνο στην Ελλάδα. Αυτό ήταν πάρα πολύ σημαντικό και το πολύ μεγάλης αξίας αποτέλεσμα που κερδίσαμε από το Reload. Σήμερα "τρέχουμε" τα operations μας στην Ελλάδα, κι έχουμε πελάτες στην Ιταλία, την Αγγλία, τη Βουλγαρία, την Κύπρο και στην Ελλάδα βεβαίως το μερίδιο του λέοντος - μια τάξη του 70% του πελατολογίου μας. Κι αυτή τη στιγμή επεκτείνουμε την ομάδα μας και συνάπτουμε συνεργασίες με διεθνή εργοστάσια. Μεταξύ άλλων και με την Epson. Πέρσι είμασταν 4 άτομα στο Reload Greece Challege (2017). Σήμερα είμαστε 9. Αυτό είναι μια μεγάλη αλλαγή, μια οργανική ανάπτυξη που δεν έγινε ελαφρά την καρδία».

Από την παρουσίαση της εταιρείας σε έκθεση επιχειρηματικού ενδιαφέροντος
Από την παρουσίαση της εταιρείας σε έκθεση επιχειρηματικού ενδιαφέροντος
Simply POS: «Ξεκινήσαμε απ'το μηδέν και σήμερα κάνουμε τζίρο 1 εκ.» - εικόνα 4- Χρηματοδότηση δεν πήρατε;

«Ναι, όσον αφορά στο οικονομικό, μας είπαν να μας δώσουν χρήματα αλλά εμείς δεν θέλαμε. Σήμερα η εταιρεία κάνει ένα τζίρο που είναι κάτι λιγότερο από 1 εκατομμύριο ευρώ το χρόνο, ενώ εμπορεύοντας software είναι πάρα πολύ ψηλό το περιθώριο κέρδους. Μπορεί να κάνουμε κέρδη, αλλά όλα πάλι "πέφτουν" μέσα. Τα λεφτά είναι δικά μας, μας "καίνε" και τα έχουμε στερηθεί. Οχτακόσια ευρώ παίρνουμε το μήνα ο καθένας. Αυτή είναι μια απόφαση που έχουμε πάρει κι οι 3 founders, εγώ, ο Αντώνης κι ο Παναγιώτης, κι έχουμε πει ότι θα το κρατήσουμε όσο αντέξουμε. Δεν μας ενδιαφέρει η μεγάλη ζωή. Μας ενδιαφέρει να είμαστε αφοσιωμένοι στο προϊόν μας, να ακούσουμε τους πελάτες μας και να εξοπλίσουμε την εταιρεία με τελευταίας τεχνολογίας εργαλεία».

- Δηλαδή κανείς σας δεν έχει πλουτίσει...

«Οχι, κανείς μας δεν έχει πλουτίσει. Προτιμάμε να είμαστε all in μέσα στη δουλειά, στο προϊόν και την εταιρεία και να την επεκτείνουμε οργανικά. Εχουμε καιρό να επενδύσουμε σε αυτοκίνητα και σπίτια. Εχουμε αποφασίσει όσο τα καταφέρνουμε να έχουμε το 100% της εταιρείας στα χέρια μας θα το έχουμε, κι όταν θα φτάσει ο κόμπος στο χτένι, τότε θα βρούμε λεφτά. Αλλά τότε θα διαπραγματευθούμε με τους επενδυτές σε άλλη βάση».

- Ποιες είναι η ηλικίες σας;

«Ξεκινούν από τα 26 μέχρι τα 34 που είμαι εγώ, ο ...παππούς της υπόθεσης».

- Εχει αλλάξει η ζωή σας;

«Ναι, δουλεύουμε από το πρωί ως το βράδυ (γέλια)...»

- Χρόνο για προσωπική ζωή έχετε;

«Θεωρώ ότι την έχουμε "ρίξει" την προσωπική μας ζωή. Το πάρα πολύ καλό της υπόθεσης, όμως, είναι ότι έχουμε συντρόφους με κατανόηση. Τα κορίτσια μας - έχουμε σταθερές σχέσεις ξέρετε - πιστεύουν σε εμάς και το όραμά μας, καταλαβαίνουν ότι κάνουμε κάτι που θα στηρίξει το μέλλον το δικό μας και το δικό τους κατ' επέκταση σε σύντομο χρόνο, οπότε δείχνουν κατανόηση».

Διαβάστε περισσότερα:

https://www.simplypos.com/el/

https://www.reloadgreece.com/

Ο Οργανισμός Reload Greece έχει ως δωρητές το Ιδρυμα Λάτση, το Ιδρυμα Σαμούρκα, το Ιδρυμα Λεβέντη και το Ιδρυμα Κώστα Λαιμού. Συνεργάζεται επίσης με τους: Τιτάνα, Εθνική Τράπεζα Ελλάδος και Eurobank.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ 01 Ιουλ 2020 | 13:49

H TUDOR παρουσιάζει τη νέα έκδοση "Navy Blue"

Η Tudor, διατηρώντας την ιστορική παράδοση, παρουσιάζει το νέο μοντέλο.

01 Ιουλ 2020 | 12:39

Νέα εφαρμογή σύμμαχος στην καθημερινότητα που προσφέρει 1€ στο Εθνικό Σύστημα Υγείας με κάθε Download

Η τεχνολογία αποτελεί σύμμαχό μας όχι μόνο για την ποιοτικότερη ενημέρωση, αλλά και για να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο.

29 Ιουν 2020 | 15:07

Tι γνωρίζουμε για το Foundation, τη νέα σειρά της Apple TV+

Το διαστημικό έπος του Isaac Asimov προσγειώνεται σύντομα στις οθόνες μας.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 26 Ιουν 2020 | 18:27

Viber: Τέλος η σύνδεση με το Facebook - Πώς επήλθε η ρήξη στις σχέσεις των δύο εφαρμογών

όπως ανακοίνωσε η εφαρμογή, θα αφαιρέσει τα Facebook Connect, Facebook SDK και GIPHY, αλλά και θα διακόψει κάθε διαφημιστική δαπάνη στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης

26 Ιουν 2020 | 12:54

Ο "Τυφώνας" στη Μακρόνησο - Η ξεχωριστή αποστολή καθαρισμού

Τα μέλη του "Typhoon Project" και οι εθελοντές αποβιβάστηκαν στη Μακρόνησο, σε μια ξεχωριστή αποστολή καθαρισμού.

25 Ιουν 2020 | 15:16

Greek Villages: Μία μεγάλη κοινότητα στο Instagram αναδεικνύει την ομορφιά των ελληνικών χωριών

Οι Πολυχρόνης Καμπισόπουλος και Κωνσταντίνος Σπυριδάκος μιλούν για την ιδέα τους να αναδείξουν την ομορφιά της ελληνικής υπαίθρου.

24 Ιουν 2020 | 15:18

Πώς η Tesla κατάφερε να γίνει η πιο πολύτιμη αυτοκινητοβιομηχανία του πλανήτη

Κάποτε ακουγόταν σαν ανέκδοτο. Σήμερα, το όνειρο του Elon Musk αποτελεί πραγματικότητα.

24 Ιουν 2020 | 14:04

Η Apple αλλάζει. Γιατί όμως;

Ο λόγος που η κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας αποφάσισε να χαράξει τον δικό της δρόμο.

23 Ιουν 2020 | 15:33

Η Google αποφάσισε να τα βάλει με το Pinterest

Το νέο project ονομάζεται Keen.

22 Ιουν 2020 | 15:18

3 νέες θρίλερ σειρές του Netflix από 3 διαφορετικές χώρες

Μόλις ανακαλύψαμε ποιο θα είναι το επόμενο binge-watching σου.

22 Ιουν 2020 | 15:01

7 συμπτώσεις και επιχειρηματικά λάθη που έγραψαν ιστορία

Τραφελαφικές καταστάσεις που διδάσκουν ότι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του επιχειρηματία είναι να μη φοβάται τα λάθη (του).

22 Ιουν 2020 | 14:46

Το ελληνικό Ποζιτάνο βρίσκεται στην Ήπειρο

Όλα όσα κάνουν μοναδική την Πάργα.

19 Ιουν 2020 | 15:15

Αναδιπλούμενο iPhone: Πόσο σύντομα το περιμένουμε;

Υπάρχει τελικά στα πλάνα της Apple η δημιουργία ενός αναδιπλούμενου iPhone 12;