Το κατ’ εξοχήν παραδοσιακό φαγητό της 25ης Μαρτίου δεν είναι άλλο από τον μπακαλιάρο με τη σκορδαλιά.
Μία πολύ πρωτότυπη συνταγή για σκορδαλιά, μας δίνει ο πολύ γνωστός σεφ, Γιάννης Λουκάκος. Αντί για καρύδι, χρησιμοποιεί το αμύγδαλο και έχουμε περιέργεια να τη φτιάξουμε και να τη δοκιμάσουμε.
Συνταγή για σκορδαλιά με αμύγδαλο
Υλικά
40 γρ. ψωμί τοστ ψίχα
10 γρ. σκόρδο
35 γρ. χυμό λεμόνι
50 γρ. αμυγδαλόψιχα
340 γρ. πατάτες βρασμένες
100 γρ. νερό
250 γρ. ελαιόλαδο
6 γρ. αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα πολυμηχάνημα αλέθουμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Συνεχίζουμε να αλέθουμε και προσθέτουμε στο μείγμα το λάδι πολύ αργά στην αρχή, σχεδόν σταγόνα σταγόνα, και όταν η σκορδαλιά αρχίσει να πήζει, σε συνεχή ροή. Διορθώνουμε τη υφή της σκορδαλιάς με περισσότερο κρύο νερό, αν χρειάζεται, και διατηρούμε στο ψυγείο.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr