Φτιάχνονται εύκολα, γρήγορα και είναι υγιεινά. Τα σοκολατένια βραχάκια μπορούν να αποτελέσουν μια ιδανική επιλογή για όσους θέλουν ένα γλύκισμα χωρίς να ξοδέψουν πολύ χρόνο. Η συνταγή του pastry chef Δημήτρη Μακρυνιώτη είναι ιδανική, ακόμη και για αρχάριους.
Υλικά
250 γρ. κουβερτούρα υγείας ΙΟΝ
170 γρ. αμύγδαλα ωμά με φλούδα
Εκτέλεση
-Απλώνουμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 10-12 λεπτά.
-Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
-Σε μπεν μαρί λιώνουμε τα 200 γρ. της κουβερτούρας μας.
-Τα υπόλοιπα 50 γρ. της κουβερτούρας τα κόβουμε σε όσο το δυνατόν μικρότερα κομμάτια, σχεδόν σκόνη.
-Κατεβάζουμε το μπολ από τη μπεν μαρί, αδειάζουμε μέσα τα 50 γρ. και με τη βοήθεια μιας μαρίζ ανακατεύουμε μέχρι να γίνει γυαλιστερή η σοκολάτα μας.
-Έπειτα, αδειάζουμε μέσα τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με τη μαρίζ μέχρι να ανακατευτούν όλα τα αμύγδαλα με τη σοκολάτα.
-Με ένα κουτάλι παίρνουμε μια ποσότητα με 5-6 αμύγδαλα τη φορά και τα ακουμπάμε σε αντικολλητικό χαρτί. Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr