Φτιάχνονται εύκολα, γρήγορα και είναι υγιεινά. Τα σοκολατένια βραχάκια μπορούν να αποτελέσουν μια ιδανική επιλογή για όσους θέλουν ένα γλύκισμα χωρίς να ξοδέψουν πολύ χρόνο. Η συνταγή του pastry chef Δημήτρη Μακρυνιώτη είναι ιδανική, ακόμη και για αρχάριους.
Υλικά
250 γρ. κουβερτούρα υγείας ΙΟΝ
170 γρ. αμύγδαλα ωμά με φλούδα
Εκτέλεση
-Απλώνουμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 10-12 λεπτά.
-Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
-Σε μπεν μαρί λιώνουμε τα 200 γρ. της κουβερτούρας μας.
-Τα υπόλοιπα 50 γρ. της κουβερτούρας τα κόβουμε σε όσο το δυνατόν μικρότερα κομμάτια, σχεδόν σκόνη.
-Κατεβάζουμε το μπολ από τη μπεν μαρί, αδειάζουμε μέσα τα 50 γρ. και με τη βοήθεια μιας μαρίζ ανακατεύουμε μέχρι να γίνει γυαλιστερή η σοκολάτα μας.
-Έπειτα, αδειάζουμε μέσα τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με τη μαρίζ μέχρι να ανακατευτούν όλα τα αμύγδαλα με τη σοκολάτα.
-Με ένα κουτάλι παίρνουμε μια ποσότητα με 5-6 αμύγδαλα τη φορά και τα ακουμπάμε σε αντικολλητικό χαρτί. Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα.