X

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με πτι μπερ - Πανεύκολο και δροσερό καλοκαιρινό επιδόρπιο

Ενα σοκολατένιο δροσερό γλυκό που θα φτιάχνετε όλο το καλοκαίρι!

Γράφει: TheToc team

Ενα σοκολατένιο δροσερό γλυκό που θα φτιάχνετε όλο το καλοκαίρι!

Τη συνταγή βρήκαμε από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Συνταγή: Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με πτι μπερ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

2 lt γάλα


1/4 φλ. ζάχαρη


8 κ.σ. γεμάτες άνθος αραβοσίτου βανίλια (ή κορν φλάουρ)


200 gr βούτυρο


200 gr σοκολάτα πραλίνα τριμμένη (ή γάλακτος)


200 gr λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΥΚΟ

2 συσκ. μπισκότα πτι μπερ (το ένα με επικάλυψη σοκολάτας)


2 γκοφρέτες ψιλοκομμένες


6 κ.σ. λικέρ κρέμα ή σοκολάτα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

Τριμμένη γκοφρέτα


Τρούφα

Διαβάστε Επίσης

Εκτέλεση

Κρατάμε 1/2 λίτρο γάλα χωριστά και διαλύουμε το κορν φλάουρ.
Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη να ζεσταθεί.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρύο γάλα με το κορν φλάουρ στην κατσαρόλα με το ζεστό γάλα.
Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δέσει η κρέμα.
Αφού πήξει, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει.
Τη χωρίζουμε σε δύο μπολ, όσο ακόμα είναι ζεστή.
Στη μισή δόση προσθέτουμε τη σοκολάτα πραλίνα τριμμένη και ανακατεύουμε καλά.
Στην άλλη μισή ανακατεύουμε τη λευκή σοκολάτα.
Ανακατεύουμε τις κρέμες με σπάτουλα όσο είναι ζεστές για να λιώσουν οι σοκολάτες.
Σε μπολ θρυμματίζουμε σε χοντρά κομμάτια τα μπισκότα πτι μπερ και προσθέτουμε τη γκοφρέτα.
Τα ραντίζουμε με λικέρ και τα ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τα μισά μπισκότα στην κρέμα σοκολάτας και ανακατεύουμε να ντυθούν.
Τα αδειάζουμε σε πυρέξ σε μία στρώση.
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα μπισκότα στην κρέμα λευκής σοκολάτας και ανακατεύουμε να ντυθούν.
Τα αδειάζουμε σε στρώση πάνω στη σοκολατένια κρέμα.
Παγώνουμε μέχρι να κρυώσει τελείως.
Σερβίρουμε με ψιλοτριμμένη γκοφρέτα και τρούφα.

Διαβάστε Επίσης