X

Σούπα τραχανά για τις κρύες μέρες του χειμώνα - Το απίθανο ελληνικό super food, έτοιμο σε λίγα λεπτά

Ο τραχανάς, το απίθανο ελληνικό super food μαγειρεύεται γρήγορα και πανεύκολα.

Γράφει: TheToc team

Ο τραχανάς, το απίθανο ελληνικό super food μαγειρεύεται γρήγορα και πανεύκολα.

Υλικά

1 φλιτζ. τσαγιού τραχανάς ξινός (ή γλυκός) αλευρένιος

1.200 ml ζωµός λαχανικών ή νερό

50 ml ελαιόλαδο

λίγο αλάτι.

Διαδικασία

Σε µια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρώς τον τραχανά, ανακατεύοντας ώστε να λαδωθεί καλά.

Προσθέτουµε το ζωµό ή το νερό και λίγο αλάτι.

Όταν πάρει βράση, ανακατεύουµε, χαµηλώνουµε τη φωτιά και σιγοβράζουµε για 10 - 15 λεπτά ή µέχρι να χυλώσει η σούπα. Δεν σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καπάκι.

Μυστικά: Σερβίρουµε µε θρυμματισμένη φέτα ή με τριμμένη παρμεζάνα.