
Η γαλατόπιτα είναι ένα γλυκό που κατάγεται παραδοσιακά από την Αρκαδία και έχει τις ρίζες του στην αρχαία Ελλάδα.
Αυτή η πανεύκολη και συνταγή για γαλατόπιτα χωρίς φύλλο έχει την πιο απλή εκτέλεση που μπορείτε να φανταστείτε, καθώς είναι έτοιμη σε μόλις 3 απλά βήματα και το αποτέλεσμα είναι σίγουρο πως θα σας ξετρελάνει.
Συνταγή για γαλατόπιτα
Υλικά
1 & 1/2 λίτρο γάλα
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1/2κουτάλι του γλυκού κανέλα.
3 βανιλάκια
3 αυγά
50 γρ βούτυρο
Εκτέλεση
Βάζω το γάλα να ζεσταθεί, ρίχνω τη ζάχαρη, σιμιγδάλι, κανέλα, βανιλακια και ανακατεύω μέχρι να πήξει το μείγμα.
Βγάζω από την φωτιά, ρίχνω το βούτυρο, ανακατεύω, χτυπάω τα αυγά και τα προσθέτω στο μείγμα ανακατεύοντας μετά σε λαδωμένο ταψί.
Ψήνω στους 200 βαθμούς για μια ώρα περίπου. Σερβίρω με Άχνη και κανέλα.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr