X

Σούπερ καλοκαιρινό γλυκό: Πανεύκολη ανάποδη τάρτα με σφολιάτα και ανανά

Θυμίζει γλυκιά φρουτένια τάρτα σε ατομικό σχήμα, αλλά γίνεται γρήγορα και απλά.

Γράφει: TheToc team

Αυτό το καλοκαιρινό γλυκό, ανάποδης τάρτα με σφολιάτα και ανανά, θυμίζει γλυκιά φρουτένια τάρτα σε ατομικό σχήμα, αλλά γίνεται γρήγορα και απλά.

Έτσι, δεν χρειάζεται προετοιμασία και μπορείς εύκολα να έχεις το γλυκό αυτό με όποιο φρούτο θέλεις, αφού ταιριάζει εκπληκτικά και με βερίκοκα ή ροδάκινα, ακόμα και με φράουλα ή κεράσια. Μπορεί να πάει και ένα βήμα παρακάτω, αν έχεις καλεσμένους, αφού μπορεί να σερβιριστεί με μια μπάλα παγωτό από πάνω και θα γίνει ποίημα!

Τη συνταγή για την τέλεια καλοκαιρινή τάρτα με ανανά, βρήκαμε από την food blogger paxxi.

Συνταγή: Ανάποδη τάρτα με σφολιάτα και ανανά

Υλικά

400 γρ. φύλλο σφολιάτας (1 τμχ )
3 κ.σ. μέλι
6 φέτες ανανά*
3 κ.γ. ζάχαρη
1 μικρό αυγό για επάλειψη
Άχνη για γαρνίρισμα

Διαβάστε Επίσης

Εκτέλεση

Απλώνω το φύλλο σφολιάτας και το κόβω σε 6-8 ορθογώνια κομμάτια (ανάλογα πόσο μεγάλα είναι τα κομμάτια του φρούτου).
Βάζω στο ταψί αντικολλητικό χαρτί και με το κουτάλι απλώνω ανάλογα με την ποσότητα των κομματιών, αντίστοιχα σε κάθε ένα με ½ κουταλιά της σούπας μέλι αφήνοντας περιθώριο μεταξύ τους.
Πάνω στο μέλι βάζω από 1 ροδέλα ανανά, την πασπαλίζω με ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και τη σκεπάζω με το φύλλο της σφολιάτας.
Πιέζω καλά τις άκρες να κλείσουν, πρώτα με τα δάχτυλά και μετά με τα δόντια του πιρουνιού.
Χτυπάω το αυγό με 1 κουταλιά της σούπας νερό και με ένα πινέλο αλείφω τις σφολιάτες.
Βάζω το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, στις αντιστάσεις, για 18-20 λεπτά (να φουσκώσουν και να πάρουν χρώμα).
Βγάζω και μετά από 5 λεπτά να σερβίρω πασπαλίζοντας λίγη άχνη ζάχαρη από πάνω.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
*Μπορώ να χρησιμοποιήσω αντί ανανά, ροδάκινο, βερίκοκο, φράουλα, κεράσι, μήλο ή αχλάδι σε φέτες, φρέσκα ή κονσέρβας (σε αυτή την περίπτωση τα στραγγίζω πρώτα καλά και τα ταμπονάρω με απορροφητικό χαρτί).

Διαβάστε Επίσης