X

Σπιτική γαλατόπιτα της γιαγιάς χωρίς φύλλο - Πανεύκολη και πεντανόστιμη

Η συνταγή της ημέρας!

Γράφει: TheToc team

Η γαλατόπιτα φτιάχνεται με το φρέσκο γάλα που έληξε πρόσφατα ή πρόκειται να λήξει σύντομα και μπόλικη κανέλα. Διατηρείται μέχρι και 1 εβδομάδα στο ψυγείο και τρώγεται ακόμα πιο ευχάριστα δροσερή.

Υλικά για 1 μικρό ταψάκι

4 αυγά

3,5 ποτήρια φρέσκο γάλα

1 ποτήρι σιμιγδάλι ψηλό

1 ποτήρι κρυσταλλική ζάχαρη

ξύσμα ενός πορτοκαλιού

1 ξυλάκι κανέλας

σκόνη κανέλας για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Ανάβουμε τον φούρνο τους 180 βαθμούς, στον αέρα.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το γάλα, την ζάχαρη, το ξυλάκι κανέλας και το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα.

Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε στην κρέμα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Όταν η κρέμα δέσει και όλα τα υλικά έχουν ομογενοποιηθεί την ρίχνεις σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της.