Οι περισσότεροι έχουμε συνδυάσει το καλοκαίρι με τα παγωτά. Οι λάτρεις του είδους μπορούν πλέον να έχουν το δικό τους παγωτό cookies and cream στην κατάψυξη σε χρόνο dt.
Η γνωστή food blogger mamacita προτείνει μία πανεύκολη συνταγή με μόλις τρία υλικά, απλή στην εκτέλεσή της που θα σας ξετρελάνει. Ειδικά για τους γονείς, είναι μία εξαιρετική λύση, ικανοποιώντας την επιθυμία των παιδιών τους για παγωτό.
Υλικά
300 ml κρέμα γάλακτος
150 ml ζαχαρούχο γάλα
7 γεμιστά μπισκότα (ή οποιαδήποτε άλλα μπισκότα σου αρέσει να τρως)
Εκτέλεση
1. Βγάζω την κρέμα γάλακτος από το ψυγείο και την χτυπώ σε σαντιγί.
Προσοχή: η κρέμα γάλακτος πρέπει να είναι παγωμένη
Tipάκι: στο ψυγείο για να παγώσει τοποθετώ για μερικά λεπτά και τον κάδο του μίξερ. Σίγουρη επιτυχία για την σαντιγί.
2. Όταν η σαντιγί είναι έτοιμη και σχηματίζει ανάλαφρες κορφούλες, σταματώ το μίξερ και προσθέτω στον κάδο το ζαχαρούχο γάλα, το οποίο είχα πρώτα βάλει στο ψυγείο για να είναι επίσης κρύο.
3. Ανακατεύω καλά με μια σπάτουλα να ενωθεί το γάλα με την σαντιγί.
4. Θρυμματίζω τα μπισκότα με το χέρι ( κρατάω καναδυό) και τα προσθέτω στο μείγμα. Ανακατεύω απαλά.
5. Βάζω το μείγμα στο δοχείο που θα χρησιμοποιήσω και πασπαλίζω την επιφάνεια με τα μπισκότα που είχα κρατήσει.
6. Σκεπάζω το δοχείο και το τοποθετώ στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες, μέχρι να παγώσει καλά.