Ελαφρύ, δροσερό και πολύ εύκολο γλυκό για όλες τις ώρες της ημέρας!
Υλικά
1 λίτρο κρύο φρέσκο γάλα
1 1/2 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι κακάο σκόνη
1/2 κουβερτούρα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο (προαιρετικά)
1 κουταλάκι του γλυκού κονιάκ ή λικέρ
1 πακέτο μπισκότα Sfogliatini
1 μικρό κουτί φυτική σαντιγί TORRE
Διαδικασία
Από το γάλα κρατάμε 2 ποτήρια. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα να βράσει. Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι με τη ζάχαρη, το κακάο και τα 2 ποτήρια γάλα που έχουμε κρατήσει. Προσθέτουμε το κονιάκ. Ανακατεύουμε καλά ώσπου να γίνει ένα σοκολατένιο μείγμα και το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με το γάλα που έχει βράσει.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και μόλις πάρει 1-2 βράσεις, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτουμε τη μισή κουβερτούρα και το βούτυρο ανακατεύοντας καλά μέχρι να λιώσουν. Αν σβολιάσει λίγο το μείγμα, το περνάμε από λεπτή σίτα. Αφήνουμε το σοκολατένιο μείγμα να κρυώσει ελαφρώς.
Χτυπάμε τη σαντιγί στο μίξερ σε μεγάλη ταχύτητα. Μοιράζουμε το σοκολατένιο μείγμα σε μπολάκια ή κολωνάτα ποτήρια του παγωτού. Βουτάμε στο κάθε ποτήρι από ένα μπισκότο sfogliatini αφού το σπάσω στη μέση και βάζω εκεί ανάμεσα ένα κουταλάκι σαντιγί. Το πιέζουμε λίγο με ένα κουτάλι να πάει στον πάτο του ποτηριού. Ρίχνω από πάνω κι άλλο σοκολατένιο μείγμα ώσπου να γεμίσει το ποτήρι. Γαρνίρουμε με σαντιγί.