Συγκέντρωση ΛΟΑΤΚΙ στο Σύνταγμα για τα θύματα του Ορλάντο

Συγκέντρωση xθες στις 8 το βράδυ στο Σύνταγμα αφιερωμένη στα άτομα που σκοτώθηκαν στην τρομοκρατική επίθεση στο gay club του Ορλάντο

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

«Όχι πια άλλο μίσος». Αυτό ήταν το κεντρικό σύνθημα το βράδυ της Τρίτης στην πλατεία Συντάγματος στη συγκέντρωση μνήμης των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στο gay club Pulse, του Ορλάντο. Κρατώντας κεριά, αλλά και σημαίες Ουράνιο Τόξο πολλά άτομα ΛΟΑΤΚΙ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφισεξουαλικοί, Τρανσέξουαλ, Κουήρ, Ίντερσεξ), διαδήλωσαν με τον δικό τους τρόπο για να ξορκίσουν το μακελειό που στοίχισε την ζωή 50 ατόμων και σκόρπισε τον τρόμο.

 

Συγκέντρωση ΛΟΑΤΚΙ στο Σύνταγμα για τα θύματα του Ορλάντο
 

 

Φανερά συγκινημένοι για τον χαμό τόσων αθώων ανθρώπων δήλωσαν ότι «οι νεκροί και οι τραυματίες της επίθεσης αυτής είναι αδέρφια μας. Τα βιώματά τους είναι και δικά μας. Μόλις μία ημέρα μετά τη λήξη του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας, καλούμαστε να πενθήσουμε για τον χαμό νέων ανθρώπων που πάλευαν όπως παλεύουμε και εμείς για ορατότητα και υπερηφάνεια». Οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν σιωπηρή πορεία μέχρι την πρεσβεία των ΗΠΑ όπου και έμειναν για ενός λεπτού σιγή και απόδοση τιμής στα θύματα της ομοφοβικής επίθεσης.