Το κέικ είναι το αγαπημένο γλυκό σνακ μικρών και μεγάλων.
Το κέικ καρύδας θα σας ξετρελάνει! Πρόκειται για μια πολύ ελαφριά εκδοχή του αγαπημένου γλυκού, με πλούσια αρώματα και μία γλυκιά αλλά διόλου λιγωτική γεύση και η συγκέκριμένη συνταγή είναι πανεύκολη και δεν χρειάζεται καν αλέυρι.
Τέλειο και αφράτο κέικ καρύδας
Υλικά
260 γρ ινδοκάρυδο
3 μέτρια αυγά
250 γρ ζάχαρη
200 γρ γιαούρτι
70 γρ ηλιέλαιο
100 γρ γάλα
1 κτγ υγρή βανίλια
10 γρ μπέικεν πάουντερ
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά ,την ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα(2-4 λεπτά).
Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το γιαούρτι , το γάλα , την υγρή βανίλια, το μπέικεν και χτυπάμε για λίγο με το μίξερ.
Προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί καλά το μείγμα.
Λαδώνουμε ένα πυρέξ 20χ25 εκ. και προσθέτουμε το μείγμα.
Το ισιώνουμε για να ναι ομοιόμορφο παντού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 35-40 λεπτά στους 180 c.
Το αφήνουμε να κρυώσει και το πιο νόστιμο κέικ καρύδας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!!
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr