X

Συνταγή: Cheesecake ferrero, όνειρο - Με πραλίνα φουντουκιού, δεν θέλει καν ψήσιμο

Αυτό το cheesecake με Ferrero Rocher, με πραλίνα φουντουκιού και κομμάτια φουντουκιού είναι εκπληκτικό και δεν χρειάζεται ψήσιμο.

Γράφει: TheToc team

Αυτό το cheesecake είναι πραγματικά εκπληκτικό! Είναι φτιαγμένο με Ferrero Rocher, πραλίνα φουντουκιού και κομμάτια φουντουκιού, και δεν χρειάζεται ψήσιμο, γεγονός που το καθιστά πολύ απλό στην παρασκευή του.

Η βελούδινη κρέμα σοκολάτας και η υπέροχη ganache που διαθέτει, καθιστούν αυτό το cheesecake απολαυστικό για όλους. Επιπλέον, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το στολίσετε, όπως με φρέσκα φρούτα, σιρόπια ή σοκολατάκια. Αν σας αρέσει η σοκολάτα και το φουντούκι, τότε σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε αυτό το cheesecake.

Η συνταγή από τον food creator Πέτρο Μαουνατζή.

Cheesecake Ferrero Rocher

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ
250γρ Μπισκότα digestive
120γρ Βούτυρο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
400γρ Κρέμα Γάλακτος
300γρ Τυρί κρέμα
300γρ Πραλίνα φουντουκιού
ελάχιστο Αλάτι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΖ
100γρ Κρέμα Γάλακτος
200γρ Πραλίνα φουντουκιού
80γρ τριμμένο Φουντούκια

Διαβάστε Επίσης

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ
Θρυμματίζουμε στον ηλεκτρικό τρίφτη τα μπισκότα, λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά και το ρίχνουμε μέσα στα τριμμένα μπισκότα να γίνει σαν βρεγμένη άμμος, το στρώνουμε σε μια μεταλλική φόρμα με αποσπώμενο τοίχωμα 22 εκατ και αφήνουμε να κρυώσει.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να κάνει κορυφές, προσθέτουμε το τυρί, την πραλίνα φουντουκιού , το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια σοκολατένια κρέμα. Στρώνουμε την κρέμα πάνω από την βάση του μπισκότου , τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να παγώσει.

Διαβάστε Επίσης


ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΖ

Bάζουμε την σοκολάτα με την κρεμα γάλακτος για ένα λεπτό στο φούρνο μικροκυμάτων και την λιώνουμε. Προσθέτουμε το τριμμένο φουντούκι μέσα στην σοκολάτα και περιχυνουμε πάνω από τη κρεμα. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει . Κόβουμε και απολαμβάνουμε!