
Μια συνταγή με φθινοπωρινό άρωμα, ελαφριά γεύση και "αφράτη".
Ένα κέικ με το φρούτο που πάντα εμπνέει την ζαχαροπλαστική: το μήλο. Ενα κομμάτι κέικ φτιαγμένο από αγνά υλικά πάντα συνοδεύει υπέροχα ένα φλιτζάνι ζεστού ροφήματος τις κρύες ημέρες του χειμώνα.
Η συνταγή ανήκει στην food stylist, Άννα-Μαρία Μπαρού.
Αρωματικό κέικ μήλου
Υλικά
-5 μήλα
-χυμός από ένα λεμόνι
-100 γρ. βούτυρο
-175 γρ. ζάχαρη
-1 βανίλια
-2 αυγά
-1 μήλο
-3 κουταλιές της σούπας γάλα
-250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
-1 κ.γ κανέλα
-50 γρ. ζάχαρη
-1/2 κ.γ κανέλα
Εκτέλεση
-Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε νερό και λίγο πριν βράσει, αποσύρουμε από τη φωτιά.
-Στο μεταξύ, κόβουμε τα μήλα σε λεπτές φέτες, προσθέτουμε το χυμό λεμόνι στο νερό ανακατεύουμε και βάζουμε τα κομμένα μήλα.
-Τα αφήνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια, τα σουρώνουμε.
-Χτυπάμε το βούτυρο για 2 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και την βανίλια, χτυπάμε για αλλά 2-3 λεπτά και ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά. Λιώνουμε το μήλο μαζί με το γάλα στο multi και το προσθέτουμε στο μείγμα του κέικ μαζί με το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα.
-Ανακατεύουμε και βάζουμε σε μια φόρμα στεφάνι (26 διάμετρο) την οποία έχουμε λαδώσει και της έχουμε βάλει λαδόκολλα.
-Προσθέτουμε τα μήλα κάθετα για να σχηματίσουμε ένα μεγάλο τριαντάφυλλο, ξεκινάμε από το κέντρο.
-Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα, την προσθέτουμε στο κέικ και ψήνουμε στους 200°Κ για 30 λεπτά.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr