Μια πολύ εύκολη συνταγή για βασιλόπιτα με άρωμα μαστίχας!
Συνταγή για βασιλόπιτα με μαστίχα χίου
Υλικά
Τεμάχια: για ταψί 24 εκ.
250 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. ζάχαρη άχνη
4 μέτρια αυγά
150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρ. αμύγδαλα λευκά, σκόνη (χτυπημένα στον πολυκόφτη)
5 γρ. μαστίχα Χίου, σε σκόνη
Εκτέλεση
Για την βασιλόπιτα με μαστίχα Χίου, πρώτα ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη, τη μαστίχα και το αμύγδαλο και τα χτυπάμε για περίπου 6-7 λεπτά ή μέχρι το μείγμα να φουσκώσει και να γίνει κρεμώδες.
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν. Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Σκεπάζουμε το μείγμα με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρώς μια φόρμα για κέικ διαμέτρου 24 εκ. Αδειάζουμε το μείγμα της βασιλόπιτας και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
Ψήνουμε για 50 - 60 λεπτά ή μέχρι να γίνει η βασιλόπιτα και μέσα. Στολίζουμε την επιφάνεια της βασιλόπιτας με μαστίχα Χίου, με ζάχαρη άχνη ή αμύγδαλα.
*Δεν ξεχνάμε να βάλουμε μέσα στην βασιλόπιτα το φλουρί, τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο.