Δεν είναι ένα καθημερινό κέικ της ελληνικής κουζίνας ούτε ένα ακόμη γλυκό που συνοδεύει τον καφέ. Η φανουρόπιτα είναι ένα έδεσμα που κουβαλάει μυσταγωγία και μνήμες. Κάθε χρόνο, στις 27 Αυγούστου, όταν τιμάται ο Άγιος Φανούριος, ο Άγιος των "χαμένων", τα σπίτια και οι εκκλησιές πλημμυρίζουν με το άρωμα της. Δεν φτιάχνεται μόνο για να γευτεί κανείς, αλλά για να εκπληρωθεί ένα τάμα, μια παράκληση να "φανερωθεί" το χαμένο, είτε πρόκειται για αντικείμενο, άνθρωπο ή μια απάντηση που η ψυχή περιμένει.
Δες την συνταγή στο shape.gr