X

Συνταγή για γλυκιά πίτσα - Πανεύκολη και με απλά υλικά, θα σας ξετρελάνει

Τι θα λέγατε αν αντικαθιστούσατε την κλασική και αγαπημένη σε όλους πίτσα με μία.... γλυκιά εκδοχή; Αυτή η συνταγή με λίγα και απλά υλικά θα σε ξετρελάνει.

Γράφει: TheToc team

Τι θα λέγατε αν αντικαθιστούσατε την κλασική και αγαπημένη σε όλους πίτσα με μία.... γλυκιά εκδοχή;

Ο σεφ Δημήτρης Μακρυνιώτης μάς δίνει μία τέλεια συνταγή για γλυκιά πίτσα και μάλιστα light.

Η συνταγή αυτή είναι πανεύκολη και γρήγορη και τα υλικά λίγα. Το αποτέλεσμα θα σας ξετρελάνει!

Συνταγή για γλυκιά πίτσα

Υλικά

Για το ζυμάρι

200 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. κακάο
40 γρ. μέλι
1 φακελάκι ξερή μαγιά
240 ml. χλιαρό νερό
1 πρέζα αλάτι

Για επικάλυψη

Άλειμμα πραλίνας φουντουκιού (μπορείς να βρεις και με 30% λιγότερη ζάχαρη για πιο light βερσιόν)
Φρούτα
Ξηρούς καρπούς

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το νερό, το μέλι, την μαγιά και 2-3 κ.σ. αλεύρι.
Τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και αφήνουμε για 10 λεπτά για να δουλέψει η μαγιά.
Αφού περάσουν τα 10 λεπτά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με το χέρι αυτή τη φορά, μέχρι να γίνει ένα σφιχτό ζυμαράκι.
Αμέσως μετά, καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για τουλάχιστον μισή ώρα.
Αφού φουσκώσει το ζυμάρι, το κόβουμε σε 2 ίσα μέρη και ανοίγουμε με τα χέρια μας το κάθε ζυμάρι σε στρογγυλό σχήμα στο μέγεθος και στο πάχος που επιθυμούμε.
Στη συνέχεια, το τοποθετούμε σε ταψί που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στην μεσαία σχάρα, στους 220C, στον αέρα, για περίπου 10 λεπτά (μπορούμε αν θέλουμε να ψήσουμε και τα δυο ζυμάρια μας, ταυτόχρονα, σε ξεχωριστά βέβαια ταψιά).
Όταν η βάση της πίτσας ψηθεί και ενώ είναι ακόμα ζεστή, απλώνουμε από πάνω το άλειμμα και γαρνίρουμε με όποιο υλικό επιθυμούμε.

Διαβάστε Επίσης