X

Συνταγή για γνήσια ταραμοσαλάτα - Αρωματική και απαλή, σαν αλοιφή

Τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας χωρίς την παραδοσιακή ταραμοσαλάτα, αλλά και την λαγάνα, δεν γίνεται!

Γράφει: TheToc team

Τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας χωρίς την παραδοσιακή ταραμοσαλάτα, αλλά και την λαγάνα, δεν γίνεται!

Εμείς βρήκαμε μία συνταγή για τέλεια ταραμοσαλάτα, που είναι σαν αλοιφή και σίγουρα θα την απολαύσετε στο τραπέζι με τα σαρακοστιανά σας.

Συνταγή για γνήσια ταραμοσαλάτα

Υλικά

120 γρ. ταραμάς λευκός
200 γρ. μπαγιάτικο ψωμί, χωρίς την κόρα, μουλιασμένο σε νερό και καλά στυμμένο
80 ml χυμός λεμονιού (ή λιγότερο αν δεν μας αρέσει πολύ το λεμόνι)
300 - 350 ml ελαιόλαδο
1 μικρό ξερό κρεμμύδι, τριμμένο

Διαβάστε Επίσης

Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε ταραμοσαλάτα, βάζουμε το κρεμμύδι σε ψιλό σουρωτήρι, το πιέζουμε να φύγουν όλα τα υγρά και το αδειάζουμε στον πολυκόφτη.
Προσθέτουμε τον ταραμά, το ψωμί και το χυμό και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 1 λεπτό.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε σταδιακά το λάδι. Αν το μείγμα γίνει πολύ πηχτό, αραιώνουμε με λίγο νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια κρέμα με την υφή μαγιονέζας.

Διαβάστε Επίσης