Αυτή η συνταγή του Ακη Πετρεζίκη για κέικ θα σας ξετρελάνει. Γίνεται πανεύκολα, με πολύ απλά υλικά και δεν χρειαστείτε ούτε μίξερ!
Magic cake Ακη Πετρετζίκη
Συστατικά
4 κρόκους, από μεσαία αβγά
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
150 γρ. βούτυρο, λιωμένο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
500 γρ. γάλα
120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
120 γρ. ασπράδια, από 4 αβγά
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
Για το σερβίρισμα
κανέλα
ζάχαρη άχνη
σμέουρα (raspberries)
δυόσμο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Βάζουμε το βούτυρο, τη βανίλια, το γάλα, το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα ασπράδια, αλάτι, το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε με το μίξερ, με το σύρμα, σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνει μαρέγκα.
Μεταφέρουμε σε δόσεις τη μαρέγκα και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός ή μια μαρίζ απαλά για να μην πέσει ο όγκος του μείγματος.
Μεταφέρουμε σε ένα ταψί 20x20 εκ. που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Φροντίζουμε η λαδόκολλα να εξέχει από το ταψί γιατί το μείγμα θα φουσκώσει πολύ κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Ψήνουμε για 1 ώρα. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Σερβίρουμε με κανέλα, ζάχαρη άχνη, raspberries και δυόσμο.