X

Συνταγή για μπισκοτόγλυκο με ζαχαρούχο - Εύκολο, δροσερό και αφράτο

Συνταγή για ένα δροσερό και εύκολο μπισκοτόγλυκο με ζαχαρούχο γάλα!

Γράφει: TheToc team

Συνταγή για ένα δροσερό και εύκολο μπισκοτόγλυκο με ζαχαρούχο γάλα!

Υλικά

Μπισκότα 3 συσκευασίες πτι μπερ

Για την κρέμα

Γάλα Φρέσκο 1 λίτρο

Κορν Φλαουρ 125 γραμμάρια

Κακαο 2 κουταλιές της σούπας

Κουβερτουρα 1

Ζαχαρη 1 κούπα του τσαγιού

Βανίλια 2

Βιτάμ 1 κουταλιά της σούπας

Για τη σαντιγί

Μόρφατ 1

Ζαχαρούχο Γάλα 1

Για τη διακόσμηση

Κουβερτουρα Μισή λιωμένη

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το εύκολο μπισκοτόγλυκο με ζαχαρούχο :

Εκτέλεση

Αρχικά σπάμε τα πτι μπερ με τα χέρια και τα βάζουμε στην άκρη. Ξεκινάμε να φτιάχνουμε την κρέμα, κρατώντας μία κούπα από το συνολικό φρέσκο γάλα στην άκρη. Στην κούπα φρέσκο γάλα διαλύουμε το κορν φλάουρ. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλο το υπόλοιπο φρέσκο γάλα.

Στην κατσαρόλα προσθέτουμε επίσης την ζάχαρη, το κακάο και την κουβερτούρα και βράζουμε. Μόλις το μείγμα πάρει βράση προσθέτουμε το μείγμα με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Μόλις η κρέμα πήξει αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.

Ρίχνουμε μέσα τα σπασμένα πτι μπερ, ανακατεύουμε και στρώνουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ. Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο να παγώσει. Μόλις παγώσει χτυπάμε το μόρφατ μαζί με το ζαχαρούχο γάλα σε σαντιγί.

Απλώνουμε την σαντιγί από πάνω. Λιώνουμε την κουβερτούρα, διακοσμούμε το γλυκό και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και πάλι. Μόλις παγώσει καλά, σερβίρουμε.