X

Συνταγή για σπιτική μερέντα - Νηστίσιμη και χωρίς ζάχαρη

Τέλεια νηστίσιμη μερέντα χωρίς ζάχαρη, ιδανική για άλειμμα σε ψωμί, για κέικ, ή γέμιση σε μπισκότα.

Γράφει: TheToc team

Τέλεια νηστίσιμη μερέντα χωρίς ζάχαρη, ιδανική για άλειμμα σε ψωμί, για κέικ, ή γέμιση σε μπισκότα.

Υλικά

400 γραμ. σοκολάτα χωρίς ζάχαρη

180 γραμ. βούτυρο καρύδας

6 κ.σ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου

10 κ.σ. κρέμα καρύδας.

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε πρώτα τη σοκολάτα με ένα μαχαίρι.

Τη βάζουμε σε κατσαρόλα με χοντρή βάση, προσθέτουμε το βούτυρο καρύδας, το μέλι και την κρέμα καρύδας.

Η φωτιά πρέπει να είναι πολύ χαμηλή.

Αφήνουμε τα υλικά να λιώσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με ένα κουτάλι.

Όταν λιώσουν αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

Το βάζουμε σε βάζο και το διατηρούμε στο ψυγείο για 10 ημέρες.