X

Συνταγή για συγκλονιστικό χριστουγεννιάτικο brownie, χωρίς ζάχαρη - Απολαύστε χωρίς τύψεις

Χριστουγεννιάτικο γευστικό και ζουμερό brownie! Ενα κλασικό γλυκό που σίγουρα θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη!

Γράφει: TheToc team

Χριστουγεννιάτικο γευστικό και ζουμερό brownie! Ενα κλασικό γλυκό που σίγουρα θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη!

Είναι πολύ απλό και τρομερά νόστιμο. Η συνταγή ανήκει στη food blogger mrssoupe.

Υλικά

-120 γρ. φυτικό βούτυρο λιωμένο
-120 ml. γάλα ή φυτικό ρόφημα
-250 γρ. υποκατάστατο ζάχαρης
-150 γρ. κουβερτούρα 100% κακάο ή στέβια
-160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-60 γρ. κακάο

για τη δεύτερη στρώση:
-110 γρ. κουβερτούρα 100% κακάο ή στέβια
-1,5 κ.σ. φυστικοβούτυρο

Εκτέλεση

-Ξεκίνα βάζοντας κατσαρολάκι στο μάτι. Ρίξε μέσα το βούτυρο και άφησέ το να λιώσει.
-Ρίξε το γάλα και ανακάτεψε. Πρόσθεσε το υποκατάστατο ζάχαρης και ανακάτεψε. Πρόσθεσε την κουβερτούρα και ανακάτεψε μέχρι να λιώσει εκτός ματιού.
-Σε ένα μπολ ρίξε το αλεύρι και το κακάο. Πρόσθεσε το ζεστό μείγμα σοκολάτας και ανακάτεψε καλά. Μετέφερε σε ταψάκι βουτυρωμένο.
-Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά.
-Βγάλε από τον φούρνο και άφησε το brownie να κρυώσει για περίπου 30 λεπτά.
-Φτιάξε την γκανάς. Λιώσε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και ανακάτεψέ την με το φυστικοβούτυρο. Ρίξε το μείγμα πάνω στο brownie. Βάλε στο ψυγείο για ένα ολόκληρο βράδυ.