
Απλά εύκολα και γρήγορα θα φτιάξεις την καλύτερη βασιλόπιτα κέικ για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι και θα εκπλαγείς με την υπέροχη γεύση της.
Υλικά
250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη και επιπλέον για το ταψί
400 γρ. (2 κούπες) ζάχαρη
5 αυγά, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
ξύσμα 1 λεμονιού
2 κάψουλες βανιλίνη
300 γρ. (1 1/2 κούπα) γάλα
5 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
500 γρ. αλεύρι σκληρό και λίγο επιπλέον για το ταψί.
Διαδικασία
Για την κλασική και εύκολη βασιλόπιτα κεϊκ ξεκινάμε και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 32 εκ.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο ή τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να γίνει μια λευκή κρέμα.
Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε τους κρόκους έναν έναν, το ξύσμα λεμονιού και το άρωμα βανίλιας.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε εναλλάξ το γάλα και το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Χτυπάμε μέχρι να γίνει το μείγμα αφράτο.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα ασπράδια μέχρι να διογκωθούν και να γίνουν μια ελαφριά μαρέγκα.
Βάζουμε τη μισή ποσότητα της μαρέγκας μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με μια σπάτουλα.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί που έχουμε προετοιμάσει.
Προσθέτουμε με απαλές κινήσεις την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε μέσα στο ταψί, έως ότου η μαρέγκα ενσωματωθεί πλήρως.
Βάζουμε σε κάποιο σημείο το νόμισμα και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα.
Βγάζουμε τη βασιλόπιτα, αφήνουμε να κρυώσει καλά και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr