
Μια πανεύκολη συνταγή για ελαφριά καλοκαιρινή μακαρονάδα.
Θα χρειαστείτε λίγα και απλά υλικά για να την έχετε έτοιμη σε ελάχιστο χρόνο,
Συνταγή για την τοπ καλοκαιρινή μακαρονάδα
Υλικά
500 γρ. σπαγγέτι
½ φλιτζάνι ε.π. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
500 γρ. ντοματίνια στρογγυλά ή βελανίδια, κομμένα στη μέση
1 πρέζα ζάχαρη
2 κουτ. σούπας φρέσκος βασιλικός, χοντροκομμένος
2 κουτ. σούπας κάππαρη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5′-6′ μέχρι να μαραθούν.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη, τον βασιλικό, την κάππαρη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Παράλληλα, βράζουμε τα ζυμαρικά, 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία και τα μεταφέρουμε στη σάλτσα.
Προσθέτουμε 1 κουτάλα νερό από εκείνο μέσα στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα. Σερβίρουμε τη μακαρονάδα ζεστή με έξτρα φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο φρέσκο βασιλικό.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr