X

Συνταγή για το πιο ζουμερό και βελούδινο κέικ σοκολάτας

Είναι ένα κέικ που ξεφορμάρεται υπέροχα, κόβεται τέλεια, έχει απολαυστικό άρωμα κι ακόμα πιο υπέροχη γεύση.

Γράφει: TheToc team

Υπερ-σοκολατένιο κέικ, ζουμερό και βελούδινο! Το μυστικό είναι στη μαρέγκα που χτυπάμε με τα ασπράδια των αυγών που κάνουν κέικ μας να φουσκώσει υπέροχα!

Είναι ένα κέικ που ξεφορμάρεται υπέροχα, κόβεται τέλεια, έχει απολαυστικό άρωμα κι ακόμα πιο υπέροχη γεύση.

Η συνταγή από τον γνωστό σεφ Γαβριήλ Νικολαΐδη και τη σελίδα coolartisan.gr.

Κέικ σοκολάτας

Υλικά

250 γρ. αγελαδινό βούτυρο
250 γρ. ζάχαρη
6 αυγά
240 γρ. αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 πρεζα αλάτι
200 γρ. κουβερτούρα
1 κτγ κονιάκ
1 κτς εκχύλισμα βανίλιας
Για το γλάσο
180 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα
80 γρ. Αγελαδινό βούτυρο
1 κτγ μέλι

Διαβάστε Επίσης

Εκτέλεση

Στήνουμε μπεν μαρί βάζοντας ένα πυρίμαχο μπολ πάνω από ένα κατσαρολάκι με νερό που σιγοβράζει. Προσέχουμε το νερό να μην ακουμπάει τη βάση του μπολ.
Λιώνουμε την κουβερτούρα.
Χωρίζουμε τα αυγά σε ασπράδια και κρόκους.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα με το μίξερ.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να γίνουν αφράτη κρέμα.
Προσθέτουμε σταδιακά τους κρόκους και χτυπάμε καλά.
Προσθέτουμε και τη λιωμένη κουβερτούρα και χτυπάμε καλά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κονιάκ, τη βανίλια, το αλάτι κι ανακατεύουμε.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα στο μίγμα.
Προσθέτουμε το baking powder κι ανακατεύουμε καλά.
Τέλος προσθέτουμε τη μαρέγκα και την ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις.
Μεταφέρουμε σε αντικολητική φόρμα για κέικ ή εναλλακτικά βουτυρώνουμε καλά τη φόρμα μας
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις για 35-40 λεπτά.