
Όπως κι αν είναι το κέικ, ένα είναι το σίγουρο: Αν φτιαχτεί σωστά, μπορεί πραγματικά να μας ξετρελάνει, τόσο χάρη στο πλούσιο άρωμά του και την αέρινη σύστασή του, όσο και χάρη στην πλούσια –γεμάτη γλύκα– γεύση του!
Ο Ακης Πετρετζίκης μάς προτείνει μία τέλεια και πολύ απλή συνταγή για υγρό κέικ με πραλίνα φουντουκιού που θα σας ξετρελάνει.
Συνταγή για κέικ με πραλίνα φουντουκιού
Υλικά
4 αβγά
260 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
60 γρ. βούτυρο, λιωμένο
200 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
100 γρ. πραλίνα φουντουκιού του Άκη
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
αλάτι
260 γρ. γάλα
80 γρ. φουντούκια, ψιλοκομμένα
Για το σερβίρισμα
100 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη
φύλλα δυόσμου
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα για 2-3 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Προσθέτουμε το βούτυρο, την κουβερτούρα, το εκχύλισμα βανίλιας, την πραλίνα και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Κλείνουμε το μίξερ, προσθέτουμε 3 κ.σ. από το αλεύρι, το γάλα και χτυπάμε ξανά σε μέτρια ταχύτητα για 1-2 λεπτά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, τα φουντούκια και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Μεταφέρουμε σε στρογγυλή φόρμα 25 εκ. με αποσπώμενη βάση και ψήνουμε για 30-35 λεπτά.
Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με λευκή κουβερτούρα λιωμένη και φύλλα δυόσμου.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr