Από το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας δεν μπορεί φυσικά να λείπει ο αγαπημένος χαλβάς με ταχίνι.
Η food blogger Emily Vagia, μας δίνει τη δική της συνταγή για τον αγαπημένο χαλβά με ταχίνι και μέλι.
Συνταγή για χαλβά με ταχίνι και μέλι
Υλικά
300 γρ. ταχίνι
250 γρ. μέλι
1/2 κ.γ. κανέλα
50 γρ. σταφίδες
30 γρ. ξηροί καρποί
Εκτέλεση
Ξεκίνα ζεσταίνοντας το μέλι σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια θερμοκρασία.
Μόλις αρχίσει να κάνει φουσκάλες άφησε για 5 λεπτά.
Στο μεταξύ σε μεγάλο μπολ ρίξε το ταχίνι και ανακάτεψέ το καλά. Πρόσθεσε σιγά σιγά το μέλι και ανακάτεψε.
Όσο ανακατεύεις τόσο θα σφίγγει ο χαλβάς σου. Πρόσθεσε την κανέλα. τις σταφίδες και τους ξηρούς καρπούς και ανακάτεψε καλά.
Άφησε το μείγμα να κρυώσει λίγο και μετέφερέ το σε αντικολλητικό χαρτί. Δώστ'του μακρόστενο σχήμα και κλείσε το χαρτί. Τύλιξε και με αλουμινόχαρτο αν θέλεις.
Βάλε στο ψυγείο για 24 ώρες. Την επόμενη μέρα ξετύλιξε τον χαλβά και κοψ'τον σε κομμάτια. Είναι έτοιμο για φάγωμα.