
Αυτή η μακαρονάδα είναι σούπερ τέλεια τώρα που ο καιρός είναι ακόμα ζεστός. Πρόκειται για τούρκικη συνταγή που θυμίζει λίγο γιαουρτλού αλλά δεν είναι.
Είναι μια δροσερή μακαρονάδα με κιμά μανιταριών και σάλτσα γιαουρτιού που της δίνει υπέροχη γεύση.
Η συνταγή είναι πανεύκολη και τη βρήκαμε από τη food blogger Emily Vagia.
Συνταγή: Η πιο απλή, light και δροσερή μακαρονάδα με κιμά μανιταριών και σάλτσα γιαουρτιού
Υλικά
160 γρ. ζυμαρικά της επιλογής σου
130 γρ. μανιτάρια
50 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3/4 φλ. ντοματάκια από κονσέρβα
1/2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
αλάτι
μαύρο πιπέρι
θυμάρι
1/4 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
1/4 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
100 γρ. γιαούρτι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Ξεκινάμε βράζοντας τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Μόλις βράσουν τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Στο μεταξύ σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Μαγερεύουμε για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και τον πελτέ ντομάτας.
Μετά από 2-3 λεπτά ρίχνουμε μέσα και τα ντοματάκια. Προσθέτουμε αλάτι, μαύρο πιπέρι, θυμάρι, καπνιστή και γλυκιά πάπρικα. Αφήνουμε να μαγειρευτούν όλα τα υλικά μαζί και βγάζουμε στην άκρη.
Για τη σάλτσα γιαουρτιού απλά ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, τα σκόρδα και το αλάτι.
Σε ένα πιάτο απλώνουμε λίγη σάλτσα γιαουρτιού. Βάζουμε από πάνω τα ζυμαρικά, ρίχνουμε και άλλη σάλτσα γιαουρτιού και τελειώνουμε με τον κιμά μανιταριών. Καλή απόλαυση.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr