Αυτό το απίθανο κέικ καρότου είναι νηστίσιμο και ελαφρύ! Χωρίς αυγά και ζωικά λιπαρά, με μόνο 60 ml λάδι και λίγη ζάχαρη, δεν θα μπορούσε να είναι πιο υγιεινό.
Είναι ό,τι πρέπει για την περίοδο της νηστείας του Πάσχα που διανύουμε, ενώ είναι και τέλειο συνοδευτικό για τον καφέ σας.
Τη συνταγή βρήκαμε από τη food blogger food_for_thought.
Συνταγή για νηστίσιμο κέικ καρότου
Υλικά
1) 200 γραμ. ζάχαρη (μπορούμε να βάλουμε και 180 γραμ.)
2) 60 γραμ. ηλιέλαιο + λίγο ακόμα για τη φόρμα
3) 200 γραμ. φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού
4) 1-2 κουταλάκια γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
5) 300 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο ακόμα για τη φόρμα
6) 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
7) 1 κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα (σκόνη)
8) ½ κουταλάκι γλυκού κανέλα
9) ¼ κουταλάκι γλυκού αλάτι
10) 180 γραμ. καρότα τριμμένα στον ψιλό τρίφτη
11) 100 γραμ. καρύδια χοντροτριμμένα
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν, τη σόδα, την κανέλα και το αλάτι. Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη σε χαμηλή ταχύτητα. Όταν χτυπηθούν προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα, συνεχίζοντας το χτύπημα. Τέλος προσθέτουμε κουταλιά – κουταλιά το μείγμα με το κοσκινισμένο αλεύρι.
Όταν ενωθούν τα υλικά, σταματάμε το χτύπημα στο μίξερ, προσθέτουμε τα καρότα και το καρύδι συνεχίζοντας το ανακάτεμα με μια κουτάλα. Αδειάζουμε το χυλό του κέικ σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και την τοποθετούμε σε φούρνο που ήδη έχουμε προθερμάνει στους 170 βαθμούς . Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά, δοκιμάζοντας (περίπου στα 40 λεπτά) με ένα καθαρό μαχαίρι να δούμε αν ψήθηκε.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr