Τι υλικά θα χρειαστείς για τα ρολάκια φιστίκι;
Φιστίκια αιγίνης χωρίς αλάτι, χουρμάδες απoξηραμένους, καρποβούτυρο από φιστίκι κελυφωτό χωρίς ζάχαρη και κακάο. Με αυτά, λοιπόν, τα υλικά θα φτιάξεις τα πιο θεϊκά ρολάκια φιστίκι.
Πώς διατηρoύνται και πώς τρώγονται τα ρολάκια φιστίκι; Τα ρολάκια φιστίκι τρώγονται τέλεια από το ψυγείο αλλά και από την κατάψυξη. Επομένως μπορείς να τα διατηρείς όπου εσύ θέλεις.
Η συνταγή από τη food blogger mrssoupe.
Ρολάκια ψυγείου
Υλικά
150 γρ. φιστίκια Αιγίνης ανάλατα
400 γρ. χουρμάδες
2 κ.σ. βούτυρο από κελυφωτό φιστίκι Αιγίνης
1/2 κ.σ. κακάο
1 κ.γ. κανέλα (αν θέλεις)
1 κ.γ. κάρδαμο (αν θέλεις)
Εκτέλεση
Ψιλόκοψε με μαχαίρι τα 100 γρ φυστίκι και τα υπόλοιπα 50 γρ. χτύπησέ τα στο μούλτι.
Σε τηγάνι ρίξε τους χουρμάδες αφού τους ψιλοκόψεις μαζί με το βούτυρο κελυφωτού φιστικιού. Με μια ξύλινη κουτάλα ανακάτευε και πάτα τους χουρμάδες μέχρι να γίνουν πάστα.
Ρίξε την πάστα χουρμά σε μπολ και πρόσθεσε και τα 100 γρ. φιστίκια. Πρόσθεσε το κακάο, την κανέλα και το κάρδαμο. Φτιάξε ένα ρολό. Άπλωσε σε λεία επιφάνεια ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί. Ρίξε πάνω το μείγμα και δωσ'του σχήμα ρολού.
Τύλιξε με το αντικολλητικό χαρτί και βάλε στην κατάψυξη για 1-2 ώρες πριν το κόψεις και το απολαύσεις.