
Εύκολα και απίστευτα νόστιμα μελομακάρονα ολικής άλεσης. Μαλακά, τέλεια μελωμένα και χωρίς προσθήκη ζάχαρης.
Τα βασικά υλικά για να φτιάξεις αυτά τα μελομακάρονα είναι: αλεύρι ολικής άλεσης, ελαιόλαδο, χυμό και ξύσμα πορτοκαλιού, χουρμάδες, κανέλα, baking powder και μαγειρική σόδα.
Τη συνταγή για τα light μελομακάρονα, βρήκαμε από τη food blogger Emily Vagia.
Συνταγή: Μελομακάρονα ολικής άλεσης, χωρίς ζάχαρη
Υλικά
113 γρ. ελαιόλαδο
63 ml χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1/4 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/2 κ.γ. baking powder
210 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
6 χουρμάδες
1/2 κ.γ. κανέλα
για το σιρόπι:
420 ml μέλι Χρυσή Επιλογή
120 ml νερό
1 στικ κανέλας
Εκτέλεση
Ξεκίνα μουλιάζοντας τους χουρμάδες σε ζεστό νερό για 10 λεπτά.
Στο μεταξύ σε ένα μπολ ρίξε το αλεύρι, το baking powder, τη μαγειρική σόδα, το ξύσμα πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο και την κανέλα.
Χτύπα στο μούλτι τους χουρμάδες με τον χυμό πορτοκαλιού.
Ρίξε το μείγμα στο μπολ και ανακάτεψε. Δεν χρειάζεται πολύ ανακάτεμα.
Σχημάτισε 15 μελομακάρονα. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά.
Στο μεταξύ φτιάξε και το σιρόπι σου. Σε κατσαρολάκι ρίξε το μέλι, το νερό και το στικ κανέλας. Μόλις πάρουν μία βράση, χαμήλωσε τη θερμοκρασία και άφησε για 5 λεπτά. Κλείσε το μάτι και άφησε το σιρόπι πάνω σε αυτό μέχρι να το χρειαστείς.
Βούτα ζεστά μελομακάρονα σε κρύο σιρόπι για 30 δευτερόλεπτα. Αν θέλεις τα μελομακάρονά σου πολύ μαλακά άφησέ τα για λίγο παραπάνω.
Ρίξε από πάνω ψιλοκομμένο καρύδι και τα μελομακάρονά σου είναι έτοιμα.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr