
Οι κολοκυθοκεφτέδες είναι το στάνταρ ορεκτικό που παραγγέλνουμε οι περισσότεροι από εμάς στις ταβέρνες ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες που είναι και η εποχή του κολοκυθιού.
Μπορείτε, λοιπόν, να τους φτιάξετε και στο σπίτι πολύ πιο light μιας και η συνταγή που ακολουθεί είναι για κολοκυθοκεφτέδες φούρνου.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εκτός από βρώμη και ό,τι αλεύρι θέλετε. Μπορείτε να βάλετε κλασικό λευκό αλεύρι, αλεύρι αμυγδάλου αλλά και αλεύρι από ρεβύθια. Η επιλογή είναι δική σας. Αντικαταστήστε το 1/2 φλ. αλεύρι βρώμης με 1/2 φλ. αλεύρι της επιλογής σας.
Οι διαφορές στην υφή και στη γεύση είναι πολύ μικρές.
Τη συνταγή μας προτείνει η food blogger mrssoupe.
Nηστίσιμοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου
Υλικά
4 μέτρια κολοκύθια τριμμένα
1 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.γ. baking powder
1 αυγό (αν θέλετε)
3/4 φλ. αλεύρι βρώμης
1/2 φλ. vegan φέτα τριμμένη (ή φέτα της επιλογής σας)
Εκτέλεση
Ξεκινήστε χτυπώντας τα κολοκύθια στο μπλέντερ. Στίψτε τα με τα χέρια σας έτσι ώστε να μην έχουν πολλά υγρά.
Ρίξτε σε ένα μπολ το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέστε και το αυγο και ανακατέψτε.
Ρίξτε στο μπολ το κολοκύθι, το αλεύρι βρώμης, το αλάτι, το πιπέρι, τη φέτα και το baking powder.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Απλώστε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί. Με ένα κουτάλι φτιάξτε κεφτέδες κολοκυθιού και βάλτε τους στο ταψί.
Ψήστε στους 200 βαθμούς για 12-15 λεπτά από την μια μεριά και για άλλα 12-15 μεριά από την άλλη.
Βγάλτε από τον φούρνο και απολαύστε τους κεφτέδες σας.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr