X

Συνταγή: Πανεύκολα μπισκότα gingerbread - Τέλεια και χριστουγεννιάτικα, χωρίς ζάχαρη

Τα πιο εύκολα χριστουγεννιάτικα μπισκότα gingerbread χωρίς ζάχαρη είναι εδώ.

Γράφει: TheToc team

Τα πιο εύκολα χριστουγεννιάτικα μπισκότα gingerbread χωρίς ζάχαρη είναι εδώ. Η συνταγή είναι πολωνική και τα μπισκότα είναι φτιαγμένα με αλεύρι ολικής άλεσης.

Μία πολύ εύκολη συνταγή της food blogger mrssoupe, που μπορείς να δοκιμάσεις αυτά τα Χριστούγεννα.

Μπισκότα Gingerbread Χωρίς Ζάχαρη

Υλικά

210 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/2 φλ. μέλι
100 γρ. υποκατάστατο άχνης
75 γρ. βούτυρο ή λάδι καρύδας
1 μικρό αυγό
5 γρ. τζίντζερ
για το γλάσο:
1μιση φλ. υποκατάστατο άχνης
3 κ.σ. νερό

Διαβάστε Επίσης

Εκτέλεση

Ξεκίνα ανακατεύοντας σε κατσαρολάκι το οποίο θα βάλεις πάνω στο μάτι της κουζίνας το μέλι με το υποκατάστατο άχνης και το τζίντζερ.
Μόλις λιώσει η άχνη πρόσθεσε το βούτυρο. Ανακάτεψε. Άφησε στην άκρη να κρυώσει εντελώς το μείγμα πριν το χρησιμοποιήσεις.
Προθέρμανε τον φούρνο στους 160 βαθμούς πάνω-κάτω.
Σε ένα μπολ ανακάτεψε το καστανό αλεύρι, το λευκό αλεύρι και τη μαγειρική σόδα. Πρόσθεσε το αυγό και το μείγμα μελιού-άχνης και ανακάτεψε καλά.
Βάλε το μείγμα σου στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Έπειτα άνοιξε τη ζύμη σου 4 εκατοστά πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και δώσε στα μπισκότα σου το σχήμα που θέλεις.
Ψήσε στους 160 βαθμούς για 10-12 λεπτά. Μην αφήσεις παραπάνω τα μπισκότα σου γιατί μετά από 1 ώρα περίπου θα έχουν σφίξει αρκετά.
Μόλις τα βγάλεις από τον φούρνο άφησέ τα στο ταψί για 10 λεπτά πριν τα μεταφέρεις σε πιάτο.
Μόλις κρυώσουν εντελώς βούτηξέ τα στο γλάσο από τη μία μεριά και άφησέ τα να στεγνώσουν πριν τα αποθηκεύσεις σε βάζο.

Διαβάστε Επίσης