
Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι η καλύτερη επιλογή για γλυκό για την περίοδο της νηστείας.
Ο food blogger Σάκης Τολίκας μέσα από τη σελίδα the_coook στο instagram, μάς δίνει μια απλή και πανεύκολη συνταγή για τον αγαπημένο μας σιμιγδαλένιο χαλβά, με αμύγδαλα.
Χαλβάς σιμιγδαλένιος με αμύγδαλα
Υλικά
1 φλ. ηλιέλαιο
1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
1 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
2,5 φλ. ζάχαρη
4 φλ. νερό
1 ξύλο κανέλας
3 κ.σ αμυγδαλοβούτυρο
100 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το ξύλο κανέλας και βράζουμε για 5 λεπτά.
Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το ηλιέλαιο να κάψει σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε συνεχώς να καβουρδιστεί τουλάχιστον για 5 λεπτά. Αν προτιμάς τον χαλβά σου λευκό στα 5 λεπτά είναι εντάξει, αν σου αρέσει πιο σκούρος θα συνεχίσεις το καβούρδισμα.
Παίρνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και με μεγάλη προσοχή ρίχνουμε το σιρόπι με μεγάλη κουτάλα μέχρι να τελειώσει και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί εντελώς το σιρόπι. Προσθέτουμε το αμυγδαλοβούτυρο και τα αμύγδαλα α και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αφήνουμε για 30 λεπτά και ξεφορμάρουμε! Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και σπασμένα αμύγδαλα!
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr