Χωρίς ζάχαρη και βούτυρα, αυτή είναι η απόλυτη συνταγή για υγιεινές μπάρες δημητριακών, με ένα μυστικό υλικό που θα σας κάνει να τις λατρέψετε ακόμα περισσότερο!
Μπορεί να προσαρμοστεί στις προτιμήσεις του καθένα, αφού στα στερεά υλικά της μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα πάντα σε ξηρό καρπό, αποξηραμένα φρούτα και σπόρους για να την αλλάζετε αν θέλετε κάθε φορά…
Η συνταγή από την food blogger paxxi
Συνταγή: Πολύ εύκολες και light μπάρες δημητριακών
Υλικά
150 γρ αμύγδαλα ωμά χοντροκομμένα
50 γρ καρύδια ωμά χοντροκομμένα
50 γρ σταφίδες κομμένες στη μέση
45 γρ βρώμη
2 κ.σ. σουσάμι
2 κ.σ. ηλιόσπορο
2 ασπράδια μικρών αυγών σε θερμοκρασία δωματίου
2 κ.σ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
50 γρ κουβερτούρα
½ κ.γ. λάδι επιλογής μας
Εκτέλεση
Αναμιγνύω πρώτα σε ένα μπολ τα υγρά υλικά, τα ασπράδια, το μέλι και τη βανίλια.
Προσθέτω τα αμύγδαλα, τη βρώμη, τα καρύδια, τους ηλιόσπορους, το σουσάμι, τις σταφίδες και τα ανακατεύω καλά να υγραθεί όλο το μείγμα.
Καλύπτω με αντικολλητικό χαρτί μια φόρμα 24x11 εκ, την αλείφω με λάδι και ρίχνω το μείγμα μέσα.
Πιέζω καλά πρώτα με μια σπάτουλα και έπειτα βάζω και από πάνω αντικολλητικό χαρτί και πιέζω καλά με τον πάτο ενός ίσιου ποτηριού (αφαιρώ το χαρτί).
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, για 20-25 λεπτά. Βγάζω από το φούρνο και αφήνω να κρυώσει.
Σε τεμαχισμένη κουβερτούρα προσθέτω ½ κ.γ. λάδι και το βάζω στα μικροκύματα ή σε μπεν-μαρί να λιώσει η σοκολάτα.
Με ένα κουταλάκι του γλυκού ραντίζω τη σοκολάτα σε γραμμές πάνω από το ψημένο μείγμα και βάζω τη φόρμα στην κατάψυξη για 10 λεπτά, να στεγνώσει η σοκολάτα.
Βγάζω και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω σε μπάρες.
Τις φυλάω μέσα σε κλειστό δοχείο.