Ενα τέλειο red velvet κέικ που θα σας ξετρελάνει! Δοκιμάστε το σε κάθε ειδική περίσταση -και όχι μόνο- και θα εκπλήξετε τους καλεσμένους σας.
Η συνταγή από τη food blogger Christina Tsetine.
Συνταγή red velvet cake
Υλικά
175 γρ. φαρίνα
2 κουταλιές της σούπας κακάο κοσκινισμένο
1 κουταλάκι σόδα σε σκόνη
150 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
150 ml ξινόγαλα (αριάνι)
150 ml ηλιέλαιο
2 κουταλιές της σούπας κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Υλικά για το frosting
100 γρ. βούτυρο μαλακωμένο
100 γρ άχνη ζάχαρη
300 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα στερεά υλικά.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και στη συνέχεια προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το ξινόγαλα και το χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε τα υγρά στο μπολ με τα στερεά.
Χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να πάρουμε ομοιογενές μείγμα.
Παίρνουμε 2 ταψάκια των 18 εκ. (λίγο πιο μεγάλα ή λίγο πιο μικρά απλά θα διαμορφώσουν τον όγκο του κέικ).
Τα βουτυρώνουμε, τα βάζουμε για 1 λεπτό στην κατάψυξη και τα αλευρώνουμε.
Μοιράζουμε το μείγμα μας στα 2 ταψάκια και ψήνουμε στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς.
Ψήνουμε για 25- 30 λεπτά (τσεκάρουμε με οδοντογλυφίδα και αν βγει στεγνή τότε είναι έτοιμα).
Τα ξεφορμάρουμε και τα αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν (καλύτερα να γίνει από την προηγούμενη μέρα).
Ετοιμάζουμε το frosting.
Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα και στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει η κρέμα(αν θέλετε το σκεπάζετε με μεμβράνη και το αφήνετε για λίγη ώρα στο ψυγείο για να μπορείτε να το δουλέψετε καλύτερα).
Σε μια πιατέλα βάζουμε τη μία βάση του κέικ (αν θέλετε με πριονωτό μαχαίρι ισώνετε την κορυφή ),από πάνω απλώνουμε μια στρώση κρέμας και καλύπτουμε με τον δεύτερο δίσκο.
Με την υπόλοιπη κρέμα καλύπτουμε το κέικ εξωτερικά.
Διακοσμούμε με κουφετάκια ή τρουφάκια ή ό,τι άλλο θέλουμε!
Tips
1.πάρε καλό χρώμα ζαχαροπλαστικής αν θες τέλειο αποτέλεσμα
2.Κάνε 1,5 δόση frosting για να έχεις πλούσια γέμιση