Follow us

Τ. Μαυράκης (Admine): Τα φτερά μας ήταν φτιαγμένα από ένα ιδιαίτερο κράμα

«Make or break» είπαν αυτοί οι τρεις «τύποι» από τη Θεσσαλονίκη κι έκαναν το πρώτο. Σήμερα η Admine είναι η κορυφαία ίσως ανεξάρτητη ελληνική digital agency.

Τ. Μαυράκης (Admine): Τα φτερά μας ήταν φτιαγμένα από ένα ιδιαίτερο κράμα

Είναι ένας από τους τρεις «τύπους», όπως λέει, που αν και εκτός διαφημιστικής αγοράς αποφάσισαν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο χώρο συνιστώντας μια ... ασύμμετρη απειλή. Ο Γιώργος Ζωγράφος μόλις είχε κατέβει από Λονδίνο, ο Νίκος Ευμορφίδης βρισκόταν στις παρυφές του χώρου στο media planning & account management κι ο Τηλέμαχος Μαυράκης προερχόταν από μια καριέρα στο marketing με τελευταία στάση την Βιέννη. Κάπως έτσι ξεκίνησε η Admine το 2008 στη Θεσσαλονίκη. Δέκα χρόνια μετά ο Τηλέμαχος Μαυράκης ως CEO της Admine μπορεί να καυχηθεί για ένα πολυβραβευμένο independent digital-first agency, που άνοιξε επίσης γραφεία σε Λευκωσία (2011), Αθήνα (2012), Πορτογαλία (2015) με «60+ πορωμένους Adminers και πελάτες σε 8 χώρες».

Λίγο η επαγγελματική «καταγωγή» των ιδρυτών, λίγο η «συναισθηματική» έδρα, λίγο η κουλτούρα «don’t talk unless it’s important», η Admine είχε πάντα πίσω της ένα πέπλο μυστηρίου. Παρ' όλα αυτά είναι η εταιρεία πίσω από τις καμπάνιες των: Honda, Philip Morris International (Papastratos), Eurobank, αλλά και του Σαββίκου, «του πιο παλιού και πιστού πελάτη της Admine, την αλυσίδα εστίασης στην Θεσσαλονίκη». Σύμφωνα με τη φιλοσοφία των υπευθύνων της, ο καταναλωτής παρά τα 15+ κοινωνικά δίκτυα είναι σήμερα ιδιαίτερα δυσπρόσιτος. Η προσοχή του διασπάται ανά 8 δευτερόλεπτα. Κάθε καμπάνια που υπογράφουν, λοιπόν, έχει ένα οδηγό: Να «μιλάει» με τον καταναλωτή, να δημιουργεί σχέση, να «τρίβεται» συναισθηματικά με αυτόν

Στα δέκατα γενέθλιά της, η Admine έχει να προσθέσει στην τροπαιοθήκη της την 3η θέση στην κατάταξη βραβείων των Ermis Awards (έχει συγκεντρώσει 20 Ermis Awards και 2 Grand Ermis) αλλά και το γεγονός ότι ο συνιδρυτρής και γενικός διευθυντής της ήταν από τους φιναλίστ για το Entrepreneurial Award των Study UK Alumni Awards 2018 του British Council. Κι ήταν αυτή η διάκριση του 37χρονου Τηλέμαχου Μαυράκη που έδωσε την ευκαιρία συνέντευξης του στο TheTOC.

Τ. Μαυράκης (Admine): Τα φτερά μας ήταν φτιαγμένα από ένα ιδιαίτερο κράμα
Ο Τηλέμαχος Μαυράκης (δεξιά) με την με την κ. Άννα Καλλιάνη, Ελληνίδα Πρόεδρο του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και τον κ. Σπύρο Σούλη, Πρεσβευτή των Study UK Alumni Awards 2017-18 στην Ελλάδα

- Τι σημαίνει για εσάς σε προσωπικό και τι σε επαγγελματικό επίπεδο το γεγονός ότι ήσασταν από τους φιναλίστ για το Entrepreneurial Award των Study UK Alumni Awards 2018 του British Council;

Είναι μια μεγάλη τιμή να βρίσκεται κανείς ανάμεσα σε ανθρώπους που έχουν πετύχει τόσο νωρίς, τόσα πολλά. Ένιωσα σε ορισμένες περιπτώσεις δέος βλέποντας όχι απλά τα επιτεύγματα συνυποψηφίων αλλά την ενέργεια τους για να καταφέρουν ακόμα περισσότερα. Άρα, να βρίσκομαι δίπλα τους, ανάμεσα τους, είναι τιμή μου.

- Τι, πιστεύετε, είναι αυτό που μέτρησε περισσότερο στη δική σας την περίπτωση για να προταθείτε;

Πραγματικά δεν μπορώ να πω ότι το έχω αποκωδικοποιήσει, δεν ήμουν στην επιτροπή. Πιστεύω πως μάλλον ήταν ένα ισομερές μείγμα από εξωστρέφεια, τεχνολογία, commitment στον άνθρωπο, και επιτευγμάτων της Admine, που σήμερα είναι η κορυφαία ίσως ανεξάρτητη ελληνική digital agency.

- Πως θα σχολιάζατε την επιλογή των προσώπων που βραβεύτηκαν;

Εξαιρετικές επιλογές, σε βαθμό που δεν πίστευα πως υπάρχουν τόσο νέοι, ταλαντούχοι και επιτυχημένοι άνθρωποι δίπλα μας.

- Τι πιστεύετε ότι σας έχουν προσφέρει οι σπουδές που έχετε κάνει στη Βρετανία;

Η Βρετανία ανοίγει τους ορίζοντες σου, καθώς είσαι συμμαθητής με ανθρώπους προερχόμενους από 5-10-20 χώρες, με διαφορετικές κουλτούρες που όταν αντιμετωπίζεις ένα ακαδημαϊκό θέμα, τότε πραγματικά μπορείς να πάρεις τόσα διαφορετικά perspectives. Δεν είναι δηλαδή απλά το επίπεδο σπουδών υψηλό, είναι οι παραστάσεις που παίρνεις κάθε μέρα.

- Ποια η άποψή σας για τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Βρετανίας;

Πιστεύω πως είναι μονόδρομος ειδικά για μεταπτυχιακό επίπεδο όπου ψάχνεις ένα επιστημονικό deep dive και τον προ-πομπό μιας σημαντικής καριέρας.

- Η βαθιά ύφεση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα λειτούργησε ενισχυτικά ή αποτρεπτικά στη δική σας την περίπτωση;

Όσο και αν μια κρίση σε αναγκάζει να αναπτύξεις νέες δεξιότητες και περισσή επιμονή και υπομονή, μια τέτοια ύφεση δεν βοηθάει κανέναν. Σίγουρα, η ύφεση ανάγκασε όλους μας στην Ελλάδα να κινηθούμε με τα δικά μας φτερά, χωρίς χρηματοδοτικά βοηθήματα ή τον «αέρα» μιας υγιούς οικονομίας. Άρα σε αυτό το επίπεδο, ναι ίσως η ύφεση μας βοήθησε να ξεχωρίσουμε καθώς τα φτερά μας ήταν φτιαγμένα από ένα ιδιαίτερο «κράμα». Πάντως ταυτόχρονα, δυστυχώς, η ύφεση απέτρεψε πολλούς καλούς να ανοίξουν τα φτερά σου και «έστριψε» πιο πολλούς να φύγουν εκτός χώρας. Θα ήταν δηλαδή πολύ εγωιστικό να το δω ως «κάτι καλό».

- Ποια τα μεγαλύτερα προβλήματα για να εξελιχθείτε στο χώρο του digital marketing;

To digital marketing από το 2008 είναι ο πιο ραγδαία αναπτυσσόμενος χώρος του marketing καθώς μεταβάλλεται δραματικά λόγω της τεχνολογίας των media και φυσικά των κοινωνικών δικτύων. Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να συνειδητοποιήσεις πως αυτό που σχεδίασες πριν από 6μήνες ως οργάνωση, service design, προϊόν, θέλει επανασχεδιασμό ξανά και ξανά, θέλει να βρίσκεις ανθρώπους με ιδιαίτερο σετ δεξιοτήτων (analysts, motion designers, full stack developers)… Το μεγαλύτερο challenge με το digital marketing είναι πως πρέπει να είσαι σε 24/7 εγρήγορση οργανωσιακά καθώς ένα νέο release προιόντος, όπως έγινε πριν από 7 μέρες με το IGTV (Instagram tv) μπορεί να αλλάξει όλον τον προσανατολισμό του brand.

- Πόσο δύσκολο ήταν να ανοίξετε τα φτερά σας εκτός Ελλάδας; Πως αυτό έγινε κατορθωτό;

Κάθε προσπάθεια για επιτυχία στο εξωτερικό, χρειάζεται πιστεύω την ανάπτυξη 3 βασικών δεξιοτήτων: Υψηλό know-how στον τομέα, δηλαδή να προσφέρεις κάτι που στην τοπική αγορά λείπει. Cultural-awareness, δηλαδή πολύ καλή αντίληψη της διαφορετικότητας της κουλτούρας, μια δεξιότητα που την απέκτησα στην Βρετανία. Άπειρη επιμονή και χρόνο, καθώς η επιτυχία δεν συμβαίνει, ούτε «έρχεται». Αυτά είναι αν θέλετε, τα προαπαιτούμενα.

Για να μιλήσουμε όμως λίγο πιο ωμά, για την επιτυχία χρειάζεται πάντα και η χρυσόσκονη της τύχης και εμείς είμασταν ιδιαίτερα τυχεροί στο θέμα των συνεργασιών μας στις αγορές της Κύπρου και της Πορτογαλίας κυρίως επειδή πολύ σύντομα βρήκαμε εξαιρετικούς ανθρώπους και συνεργάτες. Το πιο σημαντικό ίσως όμως διαφοροποιό στοιχεία του «make or break» είναι οι άνθρωποι, και κυρίως οι πρώτοι άνθρωποι που θα εμπιστευτείς για να στήσουν το γραφείο, να φέρουν στις πλάτες τους την Admine, να θέσουν τα standards και άλλα πολλά. Αυτοί οι Adminers είναι και ο πιο σημαντικός ίσως παράγοντας για την επιτυχία.

- Ποιο θεωρείτε ότι είναι το μεγαλύτερο επίτευγμά σας σήμερα;

Μια καταπληκτική εταιρία που πρωταγωνιστεί σε πολλές αγορές, μια ομάδα γεμάτη ενθουσιασμό και όρεξη για μεγάλες καμπάνιες που αλλάζουν το ρου των brands και μια οικογένεια αγαπημένη και ισορροπημένη!

- Θα μπορούσε κι αν ναι με τι τρόπο να προβληθεί ένα πιο «υγιές» προφίλ της Ελλάδας στο εξωτερικό;

Θα μπορούσε φυσικά. Είναι και στα όρια του αυτονόητου για τους επαγγελματίες της επικοινωνίας, αλλά θα ρωτήσω απλά: Πότε ήταν η τελευταία φορά που έγινε publicity campaign για την Ελλάδα στο εξωτερικό με συγκεκριμένα κοινά και στόχους; Έχει η Ελλάδα στρατηγική στα social media; Σαν χώρα φυσικά όχι ως τουριστικός προορισμός.. Ποτέ τα πράγματα δεν «συμβαίνουν», τα πράγματα «γίνονται». Το success story της Εσθονίας δεν «συνέβη» ούτε το ανακάλυψε τυχαία ένας νέος δημοσιογράφος της Guardian.

Η Ελλάδα έχει ουσία και μάλιστα συμπυκνωμένη. Πρέπει απλά να πάψει να αφήνει την εικόνα της να διασύρεται με βάση τις ημερήσιες ορέξεις της τοπικής πολιτικής ατζέντας και να αποκτήσει σαφές επικοινωνιακό πρόσημο με στόχο και μέθοδο. Το μείζον όμως είναι να απαντήσουμε «τι θέλουμε να γίνουμε». Το boutique θέρετρο της Μεσογείου; Η silicon valley της Μεσογείου; Το λίκνο της Παιδείας της Μεσογείου; Όλα τα παραπάνω…; Κάτι άλλο; Δεν αρκεί λοιπόν να το επικοινωνήσουμε, πρέπει να το προσδιορίσουμε πρώτα…

Τ. Μαυράκης (Admine): Τα φτερά μας ήταν φτιαγμένα από ένα ιδιαίτερο κράμα - εικόνα 2

Ποιος είναι ο Τηλέμαχος Μαυράκης

Ο 37χρονος Τηλέμαχος Μαυράκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θήβα. Σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις στο Παν/μιο Μακεδονίας, HRM στο Leeds University Business School και Strategic Management στην Ζυρίχη. Ξεκίνησε την καριέρα του στο Λονδίνο, στο Strategic Planning της Canon ΕΜΕΑ και η δεύτερη στάση του ήταν στο Αμστερνταμ, στην Canon Europa NV ως European Marketing Project Manager. Η μεγαλύτερη του τριβή με τον χώρο του marketing ήταν στην Βιέννη όπου έμεινε 2.5 χρόνια ως Marketing Director, Central East Europe, κερδίζοντας πολλά βραβεία και διακρίσεις.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η ταινία που βλέπουν όλοι στους κινηματογράφους έχει τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και έναν πωρωμένο σκηνοθέτη

Στην πανηγυρική επιστροφή του, ο σπουδαίος Αμερικανός σκηνοθέτης σκαρφίζεται τα πιο αστείρευτα κινηματογραφικά μπάχαλα.

26 Σεπ 2025 | 09:29

Είναι το παιδί μου έτοιμο για το δικό του κινητό τηλέφωνο;

Οι ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις - Plus: το σχεδιάγραμμα που θα σε βοηθήσει να απαντήσεις!

25 Σεπ 2025 | 17:51

Το μαγικό μυστικό των make-up artists για πρόσωπο χωρίς πρήξιμο

Μηδενικό κόστος, μηδενική πολυπλοκότητα, μέγιστη απόδοση.

25 Σεπ 2025 | 17:33

Τι δεν χρειάζεται να ξέρει το παιδί πριν την Α' Δημοτικού;

Ο δάσκαλος Νίκος Γαλάνης εξηγεί γιατί τα παιδιά δεν χρειάζεται να ξέρουν ανάγνωση ή γραφή πριν το δημοτικό!

25 Σεπ 2025 | 11:40

Αντί για πρωινό καφέ: Το ρόφημα που λατρεύουν όσοι αποφεύγουν την καφεΐνη

Μια υγιεινή επιλογή για καλύτερη πέψη και ενέργεια!

25 Σεπ 2025 | 10:00

Ναπολιτάνα της στιγμής: Η ονειρική μακαρονάδα του Άκη είναι η καλύτερη απάντηση στο "τι να φτιάξω για βράδυ"

Ο Άκης Πετρετζίκης δείχνει τον πιο εύκολο τρόπο για να έχεις πεντανόστιμο αποτέλεσμα.

24 Σεπ 2025 | 10:26

Αυτά είναι τα πιο δημοφιλή αγορίστικα ονόματα στην Ελλάδα από το 1940 έως σήμερα

Τα επικρατέστερα ονόματα για αγόρια στην Ελλάδα από το 1940 έως σήμερα

24 Σεπ 2025 | 09:43

Λαζάνια με μανιτάρια σε σάλτσα ντομάτας- Χαμηλά σε θερμίδες, φουλ στην πρωτεΐνη

Μια εύκολη συνταγή για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.

ΣΥΝΤΑΓΗ 24 Σεπ 2025 | 07:03

Πανεύκολα και λαχταριστά muffins χωρίς μίξερ - Με σταγόνες σοκολάτας, τέλειο σνακ

Φτιάξτε τα πιο νόστιμα και εύκολα muffins με σταγόνες σοκολάτας χωρίς μίξερ!

24 Σεπ 2025 | 06:25

Κάθε πότε πρέπει να αλλάζεις τις πετσέτες της κουζίνας;

Οι πετσέτες της κουζίνας είναι ένα από τα πιο χρήσιμα, αλλά και τα πιο βρώμικα αντικείμενα στο σπίτι.

24 Σεπ 2025 | 06:25
23 Σεπ 2025 | 12:12

Λαχταριστή και φθινοπωρινή: Συνταγή για αχλαδόπιτα χωρίς ζάχαρη

Μια υπέροχη συνταγή για τις αρχές του φθινοπώρου.

23 Σεπ 2025 | 10:18

"Μαμά, με πονάνε τα πόδια!" – Τι σημαίνει όταν το παιδί κουράζεται

Το σωστό παπούτσι και, όπου χρειάζεται, οι ανατομικοί πάτοι μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην άνεση και την υγεία του.

23 Σεπ 2025 | 10:10

"Από το σχολείο στις δραστηριότητες – Το παιδί σου είναι όλη μέρα όρθιο;"

Τα πόδια τους επιβαρύνονται καθημερινά – ειδικά αν τα παπούτσια που φορούν δεν προσφέρουν σωστή στήριξη.

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ 23 Σεπ 2025 | 07:46

Θεϊκά και υγιεινά brownies μόνο με 2 υλικά - Χωρίς ζάχαρη και χωρίς ψήσιμο

Ποιος είπε ότι για να φτιάξεις brownies χρειάζεσαι αλεύρι, αυγά ή φούρνο;

22 Σεπ 2025 | 14:15

Τέλειο σνακ: Συνταγή για φθινοπωρινά "σταφιδομάφιν" με κανέλα - χωρίς ζάχαρη

Το ιδανικότερο σνακ για παιδιά, αλλά και για ενήλικες.

20 Σεπ 2025 | 22:31

Τα πιο δημοφιλή κοριτσίστικα ονόματα στην Ελλάδα από το 1940 έως σήμερα

Τα 3 ονόματα που δεν χάνουν "την πρωτιά" τους όσα χρόνια κι αν περάσουν.

19 Σεπ 2025 | 11:10

Το πιο εύκολο κέικ καρότου: Υγιεινό, γρήγορο και με έγκριση διατροφολόγου

Ένα πεντανόστιμο κέικ καρότου χωρίς γλουτένη και γαλακτοκομικά που θα λατρέψεις αν θες γλυκό χωρίς τύψεις.

19 Σεπ 2025 | 11:05

Δεν είναι μήλο, ούτε ακτινίδιο: Το καθημερινό φρούτο με τις περισσότερες φυτικές ίνες

Αν πιστεύεις ότι ακτινίδιο ή μήλο είναι ο βασιλιάς των ινών, η αλήθεια θα σε εκπλήξει.

19 Σεπ 2025 | 10:02

To παιχνιδιάρικο κόλπο για να τρώνε τα παιδιά το πρωινό τους χωρίς γκρίνια

Η γνωστή ψυχολόγος Dr Becky Kennedy το παρουσίασε και εμείς το δοκιμάσαμε!

19 Σεπ 2025 | 09:52

Μοσχάρι με πατάτες στο φούρνο- Η συνταγή με το μυστικό για να λιώνει στο στόμα

Αν δεν σου βγαίνει το μοσχαράκι μαλακό, τότε μάλλον δεν ξέρεις το μυστικό!

Η ΣΥΝΤΑΓΗ 19 Σεπ 2025 | 08:38

Κλασικό κέικ βανίλια-σοκολάτα - Πανεύκολο, τέλειο συνοδευτικό για τον καφέ σας

Με πολύ απλά υλικά φτιάχνουμε το αγαπημένο μας κέικ βανίλια-κακάο.

ΟΛΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ 18 Σεπ 2025 | 07:54

Φθινοπωρινό αφράτο κέικ κολοκύθας με σοκολάτα - Εύκολο, χωρίς μίξερ

Ενα απόλυτα φθινοπωρινό κέικ κολοκύθας που θα σας ενθουσιάσει. Αυτό το κέικ κολοκύθας ετοιμάζεται τόσο γρήγορα και εύκολα.

17 Σεπ 2025 | 13:00

Μουστοκούλουρα μαλακά: Συνταγή με πετιμέζι – χωρίς ζάχαρη

Απόλαυσε αφράτα, μαλακά μουστοκούλουρα με φυσικό πετιμέζι – το ιδανικό σνακ για κάθε στιγμή της ημέρας.

17 Σεπ 2025 | 09:36

Τυροπιτάκια σε 5 λεπτά- Πλάθονται στο χέρι και διατηρούνται στην κατάψυξη

Η εύκολη και νόστιμη συνταγή για όποιον δεν έχει χρόνο για την κουζίνα!

ΣΥΝΤΑΓΗ 17 Σεπ 2025 | 06:47

Μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου - Κάθε μπουκιά σε στέλνει στον... παράδεισο

Κάθε μπουκιά από αυτό το σοκολατένιο μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου με παντεσπάνι, σε στέλνει στον παράδεισο.

16 Σεπ 2025 | 10:33

Τα πιο αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια: Η συνταγή για να μην σου βγαίνουν στεγνά

Γιατί στις ταβέρνες τα μπιφτέκια είναι ζουμερά κι εσένα σου βγαίνουν στεγνά;

15 Σεπ 2025 | 13:15

Κέικ μούστου με ελαιόλαδο και ξηρούς καρπούς - παραδοσιακή συνταγή

Αφράτο, μυρωδάτο και παραδοσιακό, το κέικ μούστου με ξηρούς καρπούς θα γίνει το αγαπημένο σου φθινοπωρινό γλυκό.

15 Σεπ 2025 | 11:21

Γεμιστές φλογέρες με τυρί- Η συνταγή που εγκρίνουν οι Ελληνίδες γιαγιάδες

Γίνονται στο τηγάνι, το αγαπημένο των γιαγιάδων μας- Γιατί αν δεν μπει λάδι δεν γίνεται νόστιμο!

ΣΥΝΤΑΓΗ 15 Σεπ 2025 | 08:14

Γλυκό που μυρίζει μαμά: Με μπισκότα και σοκολάτα, έτοιμο σε λίγα λεπτά

Συνταγή για μαμαδίστικο γλυκό που τρώγεται όλες τις ώρες! Δεν χρειάζεται ψήσιμο, μόνο ψυγείο.

12 Σεπ 2025 | 10:47

Ψωμάκια τυριού με 2 μόνο υλικά- Το σνακ που είναι τόσο εύκολο που θα το φτιάχνεις κάθε μέρα

Με 2 μόνο υλικά μπορείς να φτιάξεις πεντανόστιμα ψωμάκια με τυρί κότατζ!

ΟΛΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ 12 Σεπ 2025 | 07:33

Φθινοπωρινό κέικ με κολοκύθα - Αφράτο και αρωματικό, δεν χρειάζεται καν μίξερ

Ενα πανεύκολο, νηστίσιμο και ζουμερό κέικ κολοκύθας. Το φτιάχνουμε όλο στο χέρι.

11 Σεπ 2025 | 11:59
ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ 11 Σεπ 2025 | 11:25

Αφράτο και μυρωδάτο κέικ καρύδας - Πανεύκολο, χωρίς αλεύρι

Το κέικ είναι το αγαπημένο γλυκό σνακ μικρών και μεγάλων.

ΣΥΝΤΑΓΗ 10 Σεπ 2025 | 06:40

Γλυκό ψυγείου με πτι μπερ και σοκολάτα - Πανεύκολο, δροσερό και πολύ απολαυστικό

Πανεύκολο γλυκό, δροσερό νοστιμότατο και απολαυστικό. Συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

09 Σεπ 2025 | 09:49

Εύκολα ελιοτυροπιτάκια κατάψυξης- Έτοιμα σε λίγα λεπτά

Υγιεινά ελιοτυροπιτάκια που μπορείς να καταψύξεις για να τα απολαμβάνεις όποτε θέλεις!

ΟΛΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ 09 Σεπ 2025 | 08:06

Το πιο αφράτο και μοσχομυριστό κέικ καρότου χωρίς μίξερ

Πανεύκολο μοσχομυριστό κέικ καρότου χωρίς μίξερ.

08 Σεπ 2025 | 18:20

Συνταγή για τη viral σαλάτα California - Είναι γεμάτη αντιοξειδωτικά

Η σαλάτα που θυμίζει sushi και θα σε ξετρελάνει με γεύση και θρεπτική αξία.

ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ 07 Σεπ 2025 | 09:50

Συνταγή: Ζουμερό και αφράτο κέικ σοκολάτας με καρύδια και γλάσο

Μία πανεύκολη συνταγή για ένα τέλειο και αφράτο κέικ, που θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.

05 Σεπ 2025 | 14:53

Τα πιο αφράτα σπανακοτυρομπαλάκια - Γρήγορα και χωρίς μίξερ

Απόλαυσε μικρές μπουκιές γεμάτες άρωμα και νοστιμιά, έτοιμες σε λίγα λεπτά!

05 Σεπ 2025 | 10:24

Βάφλες γιαουρτιού- Η υγιεινή αλλά νόστιμη συνταγή χωρίς ζάχαρη

Με γιαούρτι και μέλι- Χωρίς ζάχαρη ή βούτυρο!

04 Σεπ 2025 | 16:16

Φτιάξε σπιτική πραλίνα φουντουκιού με μόλις 4 υλικά

Απόλαυσε βελούδινη πραλίνα φουντουκιού στο σπίτι εύκολα, γρήγορα και χωρίς περιττά υλικά!

04 Σεπ 2025 | 16:08

Πέντε τροφές που απαγορεύεται να βάζεις στην πόρτα του ψυγείου

Δες ποια τρόφιμα χαλάνε πιο γρήγορα αν τα βάλεις στην πόρτα του ψυγείου.

04 Σεπ 2025 | 10:18

Αφράτο ψωμί του τοστ: Η σπιτική συνταγή χωρίς συντηρητικά

Μια υγιεινή εκδοχή του ψωμιού που τρώμε εμείς και τα παιδιά μας καθημερινά!

ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ 04 Σεπ 2025 | 08:09

Συνταγή: Γλυκό του κουταλιού σταφύλι σαν της γιαγιάς

Παραδοσιακή συνταγή με όλα τα μυστικά για να κάνεις το καλύτερο γλυκό του κουταλιού ακριβώς σαν της γιαγιάς.

03 Σεπ 2025 | 16:52

Πόσο καιρό θέλουν τα φρύδια σου να ξαναμεγαλώσουν; 6 τρόποι για να επιταχύνεις τη διαδικασία

Αναρωτιέσαι αν τα φρύδια σου θα ξαναμεγαλώσουν; Η απάντηση είναι ναι, αρκεί να ξέρεις τι να προσέξεις.

03 Σεπ 2025 | 15:29

Σπιτική σοκολάτα με σταφύλια - Θα χρειαστείς μόνο 2 υλικά

Και γλυκό και υγιεινό και άκρως καλοκαιρινό!

03 Σεπ 2025 | 14:01

Πώς να μιλήσεις στα παιδιά για την πρώτη μέρα στο σχολείο;

Τα πρωτάκια χρειάζονται ενθάρρυνση και οι μεγαλύτεροι μαθητές που επιστρέφουν χρειάζονται ενσυναίσθηση.

ΟΛΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ 03 Σεπ 2025 | 08:00

Συνταγή για κέικ μήλου - Ζουμερό και αρωματικό, ταιριάζει τέλεια με παγωτό

Μυρωδάτο και ζουμερό κέικ μήλου, ιδανικό για τους φθινοπωρινούς μήνες.

02 Σεπ 2025 | 15:48
02 Σεπ 2025 | 10:29

Τυρόπιτα βρώμης: Η εύκολη επιλογή για ένα αλμυρό πρωινό

Φτιαγμένη με υλικά χαμηλών λιπαρών και χωρίς αλεύρι.

VAMVAKOU REVIVAL 02 Σεπ 2025 | 08:49

Σεπτέμβριος ευεξίας στη Βαμβακού Λακωνίας: Ποδηλατάδες, γιόγκα και πεζοπορίες στο βουνό

Σεπτέμβριος και το φθινόπωρο ξεπρόβαλλε, όμως στη Βαμβακού κρατάμε ακόμα τη ζεστασιά του καλοκαιριού και ζούμε μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και αναζωογόνησης στις πλαγιές του Πάρνωνα.

ΟΛΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ 02 Σεπ 2025 | 07:08

Γλυκό ψυγείου ρολό μπισκότο - Ο,τι πιο δροσερό, τραγανό και με αέρινη σαντιγί

Αυτό το γλυκό ψυγείου ρολό μπισκότο είναι το τέλειο απογευματινό γλύκισμα για αυτό το διάστημα που ακόμα έχει ζέστη.

01 Σεπ 2025 | 17:25

Δίαιτα μετά τις 6 μ.μ: Το κόλπο που αλλάζει το σώμα σου και τα κιλά σου

Μπορείς να χάσεις βάρος αν σταματήσεις να τρως μετά τις 6 μ.μ; Τι λένε οι ειδικοί;

01 Σεπ 2025 | 17:25

Τα οκτώ δημοφιλέστερα fast food και οι έξυπνες healthy εναλλακτικές τους - Τι προτείνει η ειδικός

Λατρεύεις το fast food ή αποτελεί επιλογή σου σε δύσκολες περιόδους; Κανένα πρόβλημα, καμία ενοχή! Αρκεί να δεις πώς οι παραγγελίες σου απέξω μπορούν να μετατραπούν σε σούπερ υγιεινές επιλογές!

01 Σεπ 2025 | 17:23

Θέλεις να μυρίζεις σαν μωρό; 5 αρώματα πούδρας που θυμίζουν ταλκ

Χαρίζουν ένα ανάλαφρο άρωμα και αποπνέουν την απόλυτη αίσθηση φρεσκάδας για το καλοκαίρι.

Η ΣΥΝΤΑΓΗ 01 Σεπ 2025 | 06:34

Εύκολο κέικ της στιγμής - Χωρίς μίξερ, με απλά υλικά που έχουμε στο σπίτι

Κέικ απλό χωρίς μίξερ από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Γίνεται με λίγα υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι.

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ 29 Αυγ 2025 | 06:36

Το γλυκό της τεμπέλας: Το πιο λαχταριστό και γρήγορο γλυκό μόνο με 4 υλικά

Ένα απίστευτα λαχταριστό και πανεύκολο γλυκό ιδανικό ακόμα και για όσους δεν έχουν καλή σχέση με την κουζίνα.