Follow us

Τ. Μαυράκης (Admine): Τα φτερά μας ήταν φτιαγμένα από ένα ιδιαίτερο κράμα

«Make or break» είπαν αυτοί οι τρεις «τύποι» από τη Θεσσαλονίκη κι έκαναν το πρώτο. Σήμερα η Admine είναι η κορυφαία ίσως ανεξάρτητη ελληνική digital agency.

Τ. Μαυράκης (Admine): Τα φτερά μας ήταν φτιαγμένα από ένα ιδιαίτερο κράμα

Είναι ένας από τους τρεις «τύπους», όπως λέει, που αν και εκτός διαφημιστικής αγοράς αποφάσισαν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο χώρο συνιστώντας μια ... ασύμμετρη απειλή. Ο Γιώργος Ζωγράφος μόλις είχε κατέβει από Λονδίνο, ο Νίκος Ευμορφίδης βρισκόταν στις παρυφές του χώρου στο media planning & account management κι ο Τηλέμαχος Μαυράκης προερχόταν από μια καριέρα στο marketing με τελευταία στάση την Βιέννη. Κάπως έτσι ξεκίνησε η Admine το 2008 στη Θεσσαλονίκη. Δέκα χρόνια μετά ο Τηλέμαχος Μαυράκης ως CEO της Admine μπορεί να καυχηθεί για ένα πολυβραβευμένο independent digital-first agency, που άνοιξε επίσης γραφεία σε Λευκωσία (2011), Αθήνα (2012), Πορτογαλία (2015) με «60+ πορωμένους Adminers και πελάτες σε 8 χώρες».

Λίγο η επαγγελματική «καταγωγή» των ιδρυτών, λίγο η «συναισθηματική» έδρα, λίγο η κουλτούρα «don’t talk unless it’s important», η Admine είχε πάντα πίσω της ένα πέπλο μυστηρίου. Παρ' όλα αυτά είναι η εταιρεία πίσω από τις καμπάνιες των: Honda, Philip Morris International (Papastratos), Eurobank, αλλά και του Σαββίκου, «του πιο παλιού και πιστού πελάτη της Admine, την αλυσίδα εστίασης στην Θεσσαλονίκη». Σύμφωνα με τη φιλοσοφία των υπευθύνων της, ο καταναλωτής παρά τα 15+ κοινωνικά δίκτυα είναι σήμερα ιδιαίτερα δυσπρόσιτος. Η προσοχή του διασπάται ανά 8 δευτερόλεπτα. Κάθε καμπάνια που υπογράφουν, λοιπόν, έχει ένα οδηγό: Να «μιλάει» με τον καταναλωτή, να δημιουργεί σχέση, να «τρίβεται» συναισθηματικά με αυτόν

Στα δέκατα γενέθλιά της, η Admine έχει να προσθέσει στην τροπαιοθήκη της την 3η θέση στην κατάταξη βραβείων των Ermis Awards (έχει συγκεντρώσει 20 Ermis Awards και 2 Grand Ermis) αλλά και το γεγονός ότι ο συνιδρυτρής και γενικός διευθυντής της ήταν από τους φιναλίστ για το Entrepreneurial Award των Study UK Alumni Awards 2018 του British Council. Κι ήταν αυτή η διάκριση του 37χρονου Τηλέμαχου Μαυράκη που έδωσε την ευκαιρία συνέντευξης του στο TheTOC.

Τ. Μαυράκης (Admine): Τα φτερά μας ήταν φτιαγμένα από ένα ιδιαίτερο κράμα
Ο Τηλέμαχος Μαυράκης (δεξιά) με την με την κ. Άννα Καλλιάνη, Ελληνίδα Πρόεδρο του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και τον κ. Σπύρο Σούλη, Πρεσβευτή των Study UK Alumni Awards 2017-18 στην Ελλάδα

- Τι σημαίνει για εσάς σε προσωπικό και τι σε επαγγελματικό επίπεδο το γεγονός ότι ήσασταν από τους φιναλίστ για το Entrepreneurial Award των Study UK Alumni Awards 2018 του British Council;

Είναι μια μεγάλη τιμή να βρίσκεται κανείς ανάμεσα σε ανθρώπους που έχουν πετύχει τόσο νωρίς, τόσα πολλά. Ένιωσα σε ορισμένες περιπτώσεις δέος βλέποντας όχι απλά τα επιτεύγματα συνυποψηφίων αλλά την ενέργεια τους για να καταφέρουν ακόμα περισσότερα. Άρα, να βρίσκομαι δίπλα τους, ανάμεσα τους, είναι τιμή μου.

- Τι, πιστεύετε, είναι αυτό που μέτρησε περισσότερο στη δική σας την περίπτωση για να προταθείτε;

Πραγματικά δεν μπορώ να πω ότι το έχω αποκωδικοποιήσει, δεν ήμουν στην επιτροπή. Πιστεύω πως μάλλον ήταν ένα ισομερές μείγμα από εξωστρέφεια, τεχνολογία, commitment στον άνθρωπο, και επιτευγμάτων της Admine, που σήμερα είναι η κορυφαία ίσως ανεξάρτητη ελληνική digital agency.

- Πως θα σχολιάζατε την επιλογή των προσώπων που βραβεύτηκαν;

Εξαιρετικές επιλογές, σε βαθμό που δεν πίστευα πως υπάρχουν τόσο νέοι, ταλαντούχοι και επιτυχημένοι άνθρωποι δίπλα μας.

- Τι πιστεύετε ότι σας έχουν προσφέρει οι σπουδές που έχετε κάνει στη Βρετανία;

Η Βρετανία ανοίγει τους ορίζοντες σου, καθώς είσαι συμμαθητής με ανθρώπους προερχόμενους από 5-10-20 χώρες, με διαφορετικές κουλτούρες που όταν αντιμετωπίζεις ένα ακαδημαϊκό θέμα, τότε πραγματικά μπορείς να πάρεις τόσα διαφορετικά perspectives. Δεν είναι δηλαδή απλά το επίπεδο σπουδών υψηλό, είναι οι παραστάσεις που παίρνεις κάθε μέρα.

- Ποια η άποψή σας για τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Βρετανίας;

Πιστεύω πως είναι μονόδρομος ειδικά για μεταπτυχιακό επίπεδο όπου ψάχνεις ένα επιστημονικό deep dive και τον προ-πομπό μιας σημαντικής καριέρας.

- Η βαθιά ύφεση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα λειτούργησε ενισχυτικά ή αποτρεπτικά στη δική σας την περίπτωση;

Όσο και αν μια κρίση σε αναγκάζει να αναπτύξεις νέες δεξιότητες και περισσή επιμονή και υπομονή, μια τέτοια ύφεση δεν βοηθάει κανέναν. Σίγουρα, η ύφεση ανάγκασε όλους μας στην Ελλάδα να κινηθούμε με τα δικά μας φτερά, χωρίς χρηματοδοτικά βοηθήματα ή τον «αέρα» μιας υγιούς οικονομίας. Άρα σε αυτό το επίπεδο, ναι ίσως η ύφεση μας βοήθησε να ξεχωρίσουμε καθώς τα φτερά μας ήταν φτιαγμένα από ένα ιδιαίτερο «κράμα». Πάντως ταυτόχρονα, δυστυχώς, η ύφεση απέτρεψε πολλούς καλούς να ανοίξουν τα φτερά σου και «έστριψε» πιο πολλούς να φύγουν εκτός χώρας. Θα ήταν δηλαδή πολύ εγωιστικό να το δω ως «κάτι καλό».

- Ποια τα μεγαλύτερα προβλήματα για να εξελιχθείτε στο χώρο του digital marketing;

To digital marketing από το 2008 είναι ο πιο ραγδαία αναπτυσσόμενος χώρος του marketing καθώς μεταβάλλεται δραματικά λόγω της τεχνολογίας των media και φυσικά των κοινωνικών δικτύων. Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να συνειδητοποιήσεις πως αυτό που σχεδίασες πριν από 6μήνες ως οργάνωση, service design, προϊόν, θέλει επανασχεδιασμό ξανά και ξανά, θέλει να βρίσκεις ανθρώπους με ιδιαίτερο σετ δεξιοτήτων (analysts, motion designers, full stack developers)… Το μεγαλύτερο challenge με το digital marketing είναι πως πρέπει να είσαι σε 24/7 εγρήγορση οργανωσιακά καθώς ένα νέο release προιόντος, όπως έγινε πριν από 7 μέρες με το IGTV (Instagram tv) μπορεί να αλλάξει όλον τον προσανατολισμό του brand.

- Πόσο δύσκολο ήταν να ανοίξετε τα φτερά σας εκτός Ελλάδας; Πως αυτό έγινε κατορθωτό;

Κάθε προσπάθεια για επιτυχία στο εξωτερικό, χρειάζεται πιστεύω την ανάπτυξη 3 βασικών δεξιοτήτων: Υψηλό know-how στον τομέα, δηλαδή να προσφέρεις κάτι που στην τοπική αγορά λείπει. Cultural-awareness, δηλαδή πολύ καλή αντίληψη της διαφορετικότητας της κουλτούρας, μια δεξιότητα που την απέκτησα στην Βρετανία. Άπειρη επιμονή και χρόνο, καθώς η επιτυχία δεν συμβαίνει, ούτε «έρχεται». Αυτά είναι αν θέλετε, τα προαπαιτούμενα.

Για να μιλήσουμε όμως λίγο πιο ωμά, για την επιτυχία χρειάζεται πάντα και η χρυσόσκονη της τύχης και εμείς είμασταν ιδιαίτερα τυχεροί στο θέμα των συνεργασιών μας στις αγορές της Κύπρου και της Πορτογαλίας κυρίως επειδή πολύ σύντομα βρήκαμε εξαιρετικούς ανθρώπους και συνεργάτες. Το πιο σημαντικό ίσως όμως διαφοροποιό στοιχεία του «make or break» είναι οι άνθρωποι, και κυρίως οι πρώτοι άνθρωποι που θα εμπιστευτείς για να στήσουν το γραφείο, να φέρουν στις πλάτες τους την Admine, να θέσουν τα standards και άλλα πολλά. Αυτοί οι Adminers είναι και ο πιο σημαντικός ίσως παράγοντας για την επιτυχία.

- Ποιο θεωρείτε ότι είναι το μεγαλύτερο επίτευγμά σας σήμερα;

Μια καταπληκτική εταιρία που πρωταγωνιστεί σε πολλές αγορές, μια ομάδα γεμάτη ενθουσιασμό και όρεξη για μεγάλες καμπάνιες που αλλάζουν το ρου των brands και μια οικογένεια αγαπημένη και ισορροπημένη!

- Θα μπορούσε κι αν ναι με τι τρόπο να προβληθεί ένα πιο «υγιές» προφίλ της Ελλάδας στο εξωτερικό;

Θα μπορούσε φυσικά. Είναι και στα όρια του αυτονόητου για τους επαγγελματίες της επικοινωνίας, αλλά θα ρωτήσω απλά: Πότε ήταν η τελευταία φορά που έγινε publicity campaign για την Ελλάδα στο εξωτερικό με συγκεκριμένα κοινά και στόχους; Έχει η Ελλάδα στρατηγική στα social media; Σαν χώρα φυσικά όχι ως τουριστικός προορισμός.. Ποτέ τα πράγματα δεν «συμβαίνουν», τα πράγματα «γίνονται». Το success story της Εσθονίας δεν «συνέβη» ούτε το ανακάλυψε τυχαία ένας νέος δημοσιογράφος της Guardian.

Η Ελλάδα έχει ουσία και μάλιστα συμπυκνωμένη. Πρέπει απλά να πάψει να αφήνει την εικόνα της να διασύρεται με βάση τις ημερήσιες ορέξεις της τοπικής πολιτικής ατζέντας και να αποκτήσει σαφές επικοινωνιακό πρόσημο με στόχο και μέθοδο. Το μείζον όμως είναι να απαντήσουμε «τι θέλουμε να γίνουμε». Το boutique θέρετρο της Μεσογείου; Η silicon valley της Μεσογείου; Το λίκνο της Παιδείας της Μεσογείου; Όλα τα παραπάνω…; Κάτι άλλο; Δεν αρκεί λοιπόν να το επικοινωνήσουμε, πρέπει να το προσδιορίσουμε πρώτα…

Τ. Μαυράκης (Admine): Τα φτερά μας ήταν φτιαγμένα από ένα ιδιαίτερο κράμα - εικόνα 2

Ποιος είναι ο Τηλέμαχος Μαυράκης

Ο 37χρονος Τηλέμαχος Μαυράκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θήβα. Σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις στο Παν/μιο Μακεδονίας, HRM στο Leeds University Business School και Strategic Management στην Ζυρίχη. Ξεκίνησε την καριέρα του στο Λονδίνο, στο Strategic Planning της Canon ΕΜΕΑ και η δεύτερη στάση του ήταν στο Αμστερνταμ, στην Canon Europa NV ως European Marketing Project Manager. Η μεγαλύτερη του τριβή με τον χώρο του marketing ήταν στην Βιέννη όπου έμεινε 2.5 χρόνια ως Marketing Director, Central East Europe, κερδίζοντας πολλά βραβεία και διακρίσεις.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Πού θα απολαύσεις την Πανσέληνο του Σεπτεμβρίου και το "ματωμένο φεγγάρι" στην Αθήνα

Η τελευταία πανσέληνος του καλοκαιριού είναι εδώ (7/9), κι εμείς σου προτείνουμε τις καλύτερες εμπειρίες για να την υποδεχθείς με τον πιο ρομαντικό τρόπο.

05 Σεπ 2025 | 10:24

Βάφλες γιαουρτιού- Η υγιεινή αλλά νόστιμη συνταγή χωρίς ζάχαρη

Με γιαούρτι και μέλι- Χωρίς ζάχαρη ή βούτυρο!

04 Σεπ 2025 | 16:16

Φτιάξε σπιτική πραλίνα φουντουκιού με μόλις 4 υλικά

Απόλαυσε βελούδινη πραλίνα φουντουκιού στο σπίτι εύκολα, γρήγορα και χωρίς περιττά υλικά!

04 Σεπ 2025 | 16:08

Πέντε τροφές που απαγορεύεται να βάζεις στην πόρτα του ψυγείου

Δες ποια τρόφιμα χαλάνε πιο γρήγορα αν τα βάλεις στην πόρτα του ψυγείου.

04 Σεπ 2025 | 10:18

Αφράτο ψωμί του τοστ: Η σπιτική συνταγή χωρίς συντηρητικά

Μια υγιεινή εκδοχή του ψωμιού που τρώμε εμείς και τα παιδιά μας καθημερινά!

ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ 04 Σεπ 2025 | 08:09

Συνταγή: Γλυκό του κουταλιού σταφύλι σαν της γιαγιάς

Παραδοσιακή συνταγή με όλα τα μυστικά για να κάνεις το καλύτερο γλυκό του κουταλιού ακριβώς σαν της γιαγιάς.

03 Σεπ 2025 | 16:52

Πόσο καιρό θέλουν τα φρύδια σου να ξαναμεγαλώσουν; 6 τρόποι για να επιταχύνεις τη διαδικασία

Αναρωτιέσαι αν τα φρύδια σου θα ξαναμεγαλώσουν; Η απάντηση είναι ναι, αρκεί να ξέρεις τι να προσέξεις.

03 Σεπ 2025 | 15:29

Σπιτική σοκολάτα με σταφύλια - Θα χρειαστείς μόνο 2 υλικά

Και γλυκό και υγιεινό και άκρως καλοκαιρινό!

03 Σεπ 2025 | 14:01

Πώς να μιλήσεις στα παιδιά για την πρώτη μέρα στο σχολείο;

Τα πρωτάκια χρειάζονται ενθάρρυνση και οι μεγαλύτεροι μαθητές που επιστρέφουν χρειάζονται ενσυναίσθηση.

ΟΛΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ 03 Σεπ 2025 | 08:00

Συνταγή για κέικ μήλου - Ζουμερό και αρωματικό, ταιριάζει τέλεια με παγωτό

Μυρωδάτο και ζουμερό κέικ μήλου, ιδανικό για τους φθινοπωρινούς μήνες.

02 Σεπ 2025 | 15:48
02 Σεπ 2025 | 10:29

Τυρόπιτα βρώμης: Η εύκολη επιλογή για ένα αλμυρό πρωινό

Φτιαγμένη με υλικά χαμηλών λιπαρών και χωρίς αλεύρι.

VAMVAKOU REVIVAL 02 Σεπ 2025 | 08:49

Σεπτέμβριος ευεξίας στη Βαμβακού Λακωνίας: Ποδηλατάδες, γιόγκα και πεζοπορίες στο βουνό

Σεπτέμβριος και το φθινόπωρο ξεπρόβαλλε, όμως στη Βαμβακού κρατάμε ακόμα τη ζεστασιά του καλοκαιριού και ζούμε μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και αναζωογόνησης στις πλαγιές του Πάρνωνα.

ΟΛΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ 02 Σεπ 2025 | 07:08

Γλυκό ψυγείου ρολό μπισκότο - Ο,τι πιο δροσερό, τραγανό και με αέρινη σαντιγί

Αυτό το γλυκό ψυγείου ρολό μπισκότο είναι το τέλειο απογευματινό γλύκισμα για αυτό το διάστημα που ακόμα έχει ζέστη.

01 Σεπ 2025 | 17:25

Δίαιτα μετά τις 6 μ.μ: Το κόλπο που αλλάζει το σώμα σου και τα κιλά σου

Μπορείς να χάσεις βάρος αν σταματήσεις να τρως μετά τις 6 μ.μ; Τι λένε οι ειδικοί;

01 Σεπ 2025 | 17:25

Τα οκτώ δημοφιλέστερα fast food και οι έξυπνες healthy εναλλακτικές τους - Τι προτείνει η ειδικός

Λατρεύεις το fast food ή αποτελεί επιλογή σου σε δύσκολες περιόδους; Κανένα πρόβλημα, καμία ενοχή! Αρκεί να δεις πώς οι παραγγελίες σου απέξω μπορούν να μετατραπούν σε σούπερ υγιεινές επιλογές!

01 Σεπ 2025 | 17:23

Θέλεις να μυρίζεις σαν μωρό; 5 αρώματα πούδρας που θυμίζουν ταλκ

Χαρίζουν ένα ανάλαφρο άρωμα και αποπνέουν την απόλυτη αίσθηση φρεσκάδας για το καλοκαίρι.

Η ΣΥΝΤΑΓΗ 01 Σεπ 2025 | 06:34

Εύκολο κέικ της στιγμής - Χωρίς μίξερ, με απλά υλικά που έχουμε στο σπίτι

Κέικ απλό χωρίς μίξερ από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Γίνεται με λίγα υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι.

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ 29 Αυγ 2025 | 06:36

Το γλυκό της τεμπέλας: Το πιο λαχταριστό και γρήγορο γλυκό μόνο με 4 υλικά

Ένα απίστευτα λαχταριστό και πανεύκολο γλυκό ιδανικό ακόμα και για όσους δεν έχουν καλή σχέση με την κουζίνα.

28 Αυγ 2025 | 14:18

Καλαμάκι κοτόπουλο απ’ έξω: Πόσο υγιεινή επιλογή είναι τελικά;

Το πιο "αθώο" fast food ή μια θερμιδική παγίδα; Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις πριν παραγγείλεις.

28 Αυγ 2025 | 11:15

Γεμιστοί κολοκυθοκορφάδες με ρύζι: Μια απλή, νόστιμη και απόλυτα ελληνική συνταγή

Πώς να φτιάξεις γευστικούς γεμιστούς κολοκυθοκορφάδες με ρύζι, εύκολα και γρήγορα, για το καλοκαιρινό σου τραπέζι.

ΟΛΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ 28 Αυγ 2025 | 06:50

Γλυκό που μυρίζει γιαγιά: Μπισκοτένια γαλατόπιτα με βελούδινη κρέμα που μοσχοβολάει

Το ταψί βγαίνει από τον φούρνο, η μπισκοτένια βάση τραγανή, η κρέμα βελούδινη και η κανέλα γεμίζει τον αέρα με αρώματα.

TASTE ATLAS 27 Αυγ 2025 | 07:59

Αυτά είναι τα 10 καλύτερα λικέρ παγκοσμίως - Το ελληνικό που βρίσκεται στα πρώτα και η ιστορία του

Ανάμεσα στα δέκα λικέρ που ξεχώρισαν για τη γεύση και την παράδοσή τους, συναντάμε και ένα ελληνικό απόσταγμα.

ΟΛΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ 27 Αυγ 2025 | 07:05

Ο πιο γευστικός και light κορμός - Χωρίς κουβερτούρα, βούτυρο και ζάχαρη

Αν λατρεύεις τον κορμό αλλά θέλεις μια πιο υγιεινή εκδοχή, αυτός ο κορμός χωρίς σοκολάτα είναι για εσένα!

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ 26 Αυγ 2025 | 06:25

Γιατί φτιάχνουμε φανουρόπιτα σήμερα - Η παραδοσιακή συνταγή με τα 9 υλικά

Δεν υπάρχει εκκλησία από την οποία να μην περάσετε σήμερα και να μην δείτε δεκάδες φανουρόπιτες.

25 Αυγ 2025 | 10:57

Kλασική συνταγή για την παραδοσιακή μουσταλευριά - με 3 υλικά

Απλή και αυθεντική γεύση από τον τρύγο του Αυγούστου, με μούστο, αλεύρι και κανέλα – όπως τη φτιάχνανε οι γιαγιάδες μας.

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ 25 Αυγ 2025 | 06:16

Συνταγή για κλασική φανουρόπιτα - Πεντανόστιμη, αφράτη, πολύ αρωματική

Κάθε ελληνικό σπίτι έχει κι από μια δική του συνταγή φανουρόπιτας που ισχυρίζεται μάλιστα η κάτοχος της συνταγής πως είναι η καλύτερη!

Η ΣΥΝΤΑΓΗ 24 Αυγ 2025 | 06:45

Πανεύκολα τρουφάκια σοκολάτας με μόνο δύο υλικά

Τρουφάκια σοκολάτας μόνο με 2 υλικά, πολύ εύκολα και γρήγορα και χωρίς να λερώσουμε πάνω από 2 σκεύη.

ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ Η ΣΥΝΤΑΓΗ 23 Αυγ 2025 | 09:02

Εύκολη φανουρόπιτα χωρίς μίξερ που γίνεται σε μόλις 5 λεπτά

Αυτή η λαχταριστή φανουρόπιτα φτιάχνεται μέσα σε μόλις 5 λεπτά και είναι αφράτη και πανεύκολη.

ΣΥΝΤΑΓΗ 21 Αυγ 2025 | 07:03

Γλυκό ψυγείου που θυμίζει μαμά - Χωρίς αυγά, χωρίς μίξερ και με ελάχιστα υλικά

Γρήγορο και απλό γλυκό για κάθε στιγμή. Εύκολο και απίθανα απολαυστικό.

20 Αυγ 2025 | 13:31

5 τρόφιμα που ποτέ δεν μπαίνουν στην πόρτα του ψυγείου

Μάθε πού πρέπει να τα φυλάς για να μείνουν ασφαλή και φρέσκα, σύμφωνα με τους ειδικούς.

ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ 20 Αυγ 2025 | 10:18

Συνταγή για φανουρόπιτα που δεν τρίβεται – Με 9 υλικά

Αφράτη, μυρωδάτη και πανεύκολη φανουρόπιτα με απλά υλικά, για να τη μοιραστείς όπως ορίζει το έθιμο.

ΣΥΝΤΑΓΗ 20 Αυγ 2025 | 10:16

Δροσερό και κρεμώδες γλυκό με μπισκότα Lotus και άλλα 4 υλικά - Δεν χρειάζεται ψήσιμο

Δροσερό γλυκό Lotus με μόνο 5 υλικά. Χωρίς ψήσιμο, εύκολο και γρήγορο, με τραγανή βάση μπισκότου, κρεμώδη γέμιση και πλούσια επικάλυψη πραλίνας Lotus.

19 Αυγ 2025 | 14:04

Πώς το πρόσωπο "ξεφουσκώνει" σε 14 μέρες – Η τροφή που πρέπει να αποκλείσεις

Μάθε πώς ένα απλό διατροφικό τρικ ξεφουσκώνει το πρόσωπό σου και τα μάτια σε μόλις 2 εβδομάδες – ιδανικό μετά τις διακοπές.

ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ 19 Αυγ 2025 | 06:54

Γιαουρτογλυκό με μπισκότα σε μόνο 5 λεπτά - Φανταστική συνταγή που θα λατρέψετε

Γλυκό ψυγείου με πτι μπερ μπισκότα και με καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα. Συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

18 Αυγ 2025 | 07:43

Το πιάτο που δεν πρέπει να παραγγέλνουμε όταν έχει ζέστη και τρώμε έξω

Καλό είναι να προσέχουμε τι παραγγέλνουμε σε ένα εστιατόριο! Ορισμένα πιάτα μπορεί να είναι επικίνδυνα για την υγεία μας!

ΚΑΙ ΘΥΛΑΚΑΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ 16 Αυγ 2025 | 10:17
14 Αυγ 2025 | 09:32

Πώς κάνουμε gaslighting στα παιδιά μας χωρίς να το καταλαβαίνουμε

Μπορούν οι γονείς να κάνουν gaslighting στα παιδιά τους; Φυσικά και μάλιστα πολλές φορές δεν μιλάμε για περιπτώσεις τοξικών γονιών!

14 Αυγ 2025 | 09:01

H πιο εύκολη τούρτα - Με βάση μπισκότου και παντεσπάνι

Η πιο εύκολη τούρτα που έχεις φτιάξει ποτέ!

ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ 14 Αυγ 2025 | 07:24

Υπέροχη συνταγή για ατομικό τιραμισού - Σερβίρεται σε κομμάτια ή στο ποτήρι

Μία υπέροχη συνταγή για ατομικό τιραμισού! Όλα τα μυστικά για το πώς να φτιάξετε σπιτική κρέμα πατισερί. Σερβίρετέ το σε κομμάτια ή στο ποτήρι.

13 Αυγ 2025 | 14:18

Η κολοκυθόπιτα ρολό με μοτσαρέλα που πρέπει να δοκιμάσεις - Μόνο με 105 θερμίδες

Δοκίμασε την υγιεινή και γευστική κολοκυθόπιτα ρολό με μοτσαρέλα, μόνο με 105 θερμίδες, ιδανική για ελαφρύ μεσημεριανό ή βραδινό.

13 Αυγ 2025 | 08:38

Μπισκοτογλυκό σαν cheesecake- Η εύκολη συνταγή με γκανάζ σοκολάτας

Το πιο νόστιμο μπισκοτογλυκό που θυμίζει cheesecake!

12 Αυγ 2025 | 09:26

Πέντε τρόφιμα που συμβάλλουν στην κακή διάθεση και στις αλλαγές συμπεριφοράς στα παιδιά

Οι γονείς ξέρουν ότι κάποια τρόφιμα μπορούν να επηρεάσουν τη συμπεριφορά και τη διάθεση του παιδιού τους.

12 Αυγ 2025 | 09:10

Μελιτζάνες στο φούρνο με σάλτσα και φέτα- Το απόλυτο καλοκαιρινό γεύμα

Ένα πεντανόστιμο γεύμα που μυρίζει καλοκαίρι!

ΣΥΝΤΑΓΗ 12 Αυγ 2025 | 07:32

Cheesecake ψυγείου χωρίς ζάχαρη - Εύκολο και γρήγορο

Καταπληκτικό και ελαφρύ γλυκό χωρίς ζάχαρη και χωρίς τύψεις. Εύκολα και γρήγορα απολαμβάνετε τη δροσιά του μόνοι σας ή με φίλους.

11 Αυγ 2025 | 09:53

Σoκολατένια δημητριακά - Η εύκολη συνταγή για να τα φτιάξεις στο σπίτι

Τα δημητριακά είναι απαραίτητα στο πρωινό, αλλά χωρίς τα πρόσθετα και τη ζάχαρη! Η υγιεινή συνταγή για να τα απολαμβάνεις κάθε μέρα.

ΣΥΝΤΑΓΗ 11 Αυγ 2025 | 08:01

Πανεύκολο και γρήγορο μπισκοτογλυκό με ελάχιστα υλικά - Δεν χρειάζεται ψήσιμο, μόνο ψυγείο

Το μπισκοτογλυκό ψυγείου είναι το πιο εύκολο γλυκό ψυγείου και είναι ιδανικό για όλες τις στιγμές της ημέρας!

11 Αυγ 2025 | 07:25

Οκτώ μάσκες προσώπου για -εγγυημένα- πιο λαμπερή επιδερμίδα

Όταν οι μάσκες πέφτουν και αποκαλύπτεται η πιο λαμπερή και αληθινή εικόνα της επιδερμίδας μας!

10 Αυγ 2025 | 14:28

Σε αυτόν τον τόπο που "κρατά χαρακτήρα" το "απέραντο γαλάζιο" δεν τελειώνει ποτέ

Το νησί αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους αγαπούν τη φύση και την πεζοπορία

ΣΥΝΤΑΓΗ 10 Αυγ 2025 | 08:32

Trifle με κρέμα και μπανάνες: Εύκολο, νόστιμο και σπιτικό

Τι πιο ωραίο γλυκό για να σερβίρετε και να απολαύσετε με την οικογένεια και τους φίλους σας

ΑΝΕΠΑΦO ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΖΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ 10 Αυγ 2025 | 08:30
ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 09 Αυγ 2025 | 10:05

Νομάδες ζυθοποιοί φτιάχνουν μπύρες σε όλον τον κόσμο - Οι συνταγές με γεύση μέχρι και… τζατζίκι, ταξιδεύουν μέχρι τη Χαβάη

Οι νομάδες ζυθοποιοί σύντομα θα αποκτήσουν και τη δική τους βάση, καθώς ετοιμάζεται το ζυθοποιείο τους στην Κέρκυρα

ΣΥΝΤΑΓΗ 09 Αυγ 2025 | 08:35

Το πιο εύκολο, γρήγορο παγωτό με ζαχαρούχο γάλα - Πιο αγνό και κυρίως σπιτικό

Πάντα ένα χειροποίητο παγωτό είναι ότι καλύτερο για τους δικούς μας

08 Αυγ 2025 | 17:24

Σπιτικό παγωτό κανταΐφι - Η εύκολη συνταγή για το πιο θεϊκό, καλοκαιρινό γλυκό

Φτιάξε παγωτό κανταΐφι στο σπίτι με την πιο εύκολη συνταγή! Τραγανό κανταΐφι με βελούδινη κρέμα και σιρόπι κανέλας!

Η ΣΥΝΤΑΓΗ 08 Αυγ 2025 | 07:11

Γλυκό ψυγείου με μόνο 3 υλικά - Πανεύκολο και απόλυτα δροσιστικό

Γλυκό ψυγείου με φράουλες ή οποιοδήποτε άλλο φρούτο θέλετε και άλλα δύο υλικά.