
Αν ψάχνεις το ιδανικό μπαρ για να πιεις το ποτό ή το κοκτέιλ σου τα καλοκαιρινά βράδια, ίσως ο παρακάτω οδηγός με τα 10 αθηναϊκά μπαρ του καλοκαιριού να σου φτιάξει τις νύχτες στην Αθήνα.
Στο "Beefbar Athens" (και) για ποτό
![Τα 10 top αθηναϊκά μπαρ για τα βράδια του καλοκαιριού [εικόνες]](https://www.thetoc.gr/Content/ImagesDatabase/19/197140fb3933486ead5a4390ad1fa669.jpg?v=1&maxwidth=650&)
Σύμφωνα με το "Αθηνόραμα", το εξαιρετικό του πλασάριμα μεταξύ των δύο "Four Seasons" του Αστέρα καθώς και η μοναδική θέα στον κόλπο του Καβουριού, συνδυαστικά με την υψηλοτάτου επιπέδου όσο και στιλάτη κρεατοφαγία, καθιστούν το "Beefbar Athens” έναν προορισμό-μονόδρομο στα δρώμενα της πρωτεύουσας κατά την πιο ανέμελη όσο και ζεστή εποχή του χρόνου. Η "πρεσβεία" του δημοφιλούς brand στην πόλη όμως δε σταματά να επιφυλάσσει νόστιμες εκπλήξεις για τον επισκέπτη, διευρύνοντας σημαντικά την παλέτα των εμπειριών που προσφέρει.

Η ασυναγώνιστη βεράντα του με την εξαίσια οπτική στον Σαρωνικό, το lounge στον πρώτο όροφο του εστιατορίου καθώς και η κομψή του μπάρα, εύκολα μπορούν να θεωρηθούν από τα πιο ειδυλλιακά σημεία του φετινού καλοκαιριού, όπου ο επισκέπτης μπορεί να ανακαλύψει την ανανεωμένη λίστα με premium ποτά και γευστικά cocktails, πριν ή μετά το φαγητό. Το Peach Spritz -συνδυασμός ροδάκινου και περγαμόντου-, το αρωματικό Apple Martini και η Summer Mezcalita (ένα twist της κλασικής Μargarita με mezcal) αξίζουν σίγουρα της προσοχής σου, δίχως αυτό να σημαίνει πως στην κάρτα δεν υπάρχουν προτάσεις που καλύπτουν το γούστο και τις προτιμήσεις κάθε drink aficionado.
"Τhea Terrace bar-restaurant" - Μαγευτικό πανόραμα με την Ακρόπολη στο πιάτο

Με το μαγευτικό κάδρο που απολαμβάνει η ταράτσα του "Central Hotel" να δικαιολογεί το όνομά της ως "Thea Terrace Bar & Restaurant", το αγαπημένο μας "κρυφό" roof resto του κέντρου κλείνει φέτος 10 χρόνια ως σταθερό ραντεβού μας για καλοκαιρινές βραδιές με ρομαντζάδα και φινέτσα. Δεν είναι μόνο το μαγνητικό σκηνικό που συνθέτει η εικόνα της Ακρόπολης σε απόσταση αδραξιάς, με το βλέμμα να κατρακυλά σε Πλάκα, Άρειο Πάγο και Θησείο, για να φτάσει μέχρι την ακτογραμμή του Πειραιά. Είναι και οι ανανεωμένες προτάσεις της λίστας των κοκτέιλ, που ετοιμάζει η μπάρα μιξάροντας κλασικές συνταγές με έξτρα καλοκαιρινή διάθεση, θέτοντας το ιδανικό πλαίσιο απόδρασης από τη βοή της πόλης.

Την εμπειρία ολοκληρώνουν τα προσεγμένα πιάτα του σεφ Μάριου Σταματάκη, που με το λεπτό του άγγιγμα αναδεικνύει τη φινετσάτη πλευρά της μεσογειακής κουζίνας. Ενδεικτικό παράδειγμα, τα τραγανά καρέ αρνιού με πουρέ μπρόκολου και baby λαχανικά, που πλουτίζουν την εμπειρία του "Thea Terrace Bar & Restaurant" με τη γευστική τους λεπτότητα, ενώ προσεκτικά επιλεγμένες ετικέτες κρασιών και ωραία γλυκά συμπληρώνουν το εξαίσιο θέαμα του φεγγαρόλουστου Παρθενώνα.
"Tiki Bar Athens" - Στους τροπικούς της Ακρόπολης

Στον 16ο χρόνο της λειτουργίας του, πια, το εξωτικό μπαρ στη σκιά της Ακρόπολης είναι ένα από εκείνα τα μέρη που όχι μόνο έφεραν αλλά και καθιέρωσαν το κάτι διαφορετικό στο χάρτη της αθηναϊκής μπαρογραφίας, προσθέτοντας τροπικά vibes και χαλαρή ατμόσφαιρα σε μία από τις πιο ξεχωριστές γειτονιές της πόλης. Όπως μαρτυρά και το όνομά του, εδώ ακολουθείται πιστά η πολυνησιακή κουλτούρα των κοκτέιλ, με έναν τρόπο εξωτικό και νόστιμο, σε ένα χώρο που η διακόσμηση (με λεοπάρ καθίσματα, ψάθινα φωτιστικά, cult εξώφυλλα δίσκων, φυτά κ.ά.), αλλά και τα feelgood vibes σού φτιάχνουν πολύ εύκολα τη διάθεση.

Πίσω από την μπάρα, οι Γιάννης Πέτρος Πετρής και Βασίλης Ρούσσος έχουν φροντίσει στο απόλυτο για ένα από τα πιο δυνατά στοιχεία του "Tiki", που δεν είναι άλλο από τα κορυφαίου επιπέδου κοκτέιλ: Από τα Aperitiki (aperitivi με τροπικά twists) και τα κλασικά ποτά της tiki κουλτούρας μέχρι τις πιο ιδιαίτερες και εμπνευσμένες προτάσεις των "εξωτικών" ελιξιρίων, ο καθένας βρίσκει κάτι που όχι μόνο του ταιριάζει αλλά προκαλεί και ενθουσιασμό.
Στα της κουζίνας, το δίπολο burgers-tacos εξακολουθεί να παίζει δυνατά, ενώ πλέον καθημερινά υπάρχει και brunch, με highlight τις καλοφτιαγμένες αλμυρές βάφλες. Τέλος, μία Κυριακή κάθε μήνα, οι Jitterbugs και οι Highrollers φροντίζουν για ένα από τα πιο γκρουβάτα lives στην Αθήνα.
"Ιπποπόταμος" - Το all-time classic ποτάδικο συνεχίζει δυναμικά

Λίγα μπαρ μπορούν να περηφανεύονται ότι μετράνε τα χρόνια του "Ιπποπόταμου" και παραμένουν ζωντανά και δημοφιλή. Με το που έρχεται το καλοκαίρι, το αγαπημένο στέκι του κέντρου, στις παρυφές Κολωνακίου κι Εξαρχείων, μας περιμένει με ωραίες μουσικές και θετική διάθεση στα άνετα τραπεζάκια στον γραφικό πεζόδρομο της Δελφών, αλλά και στη ρετρό αυλή του ατμοσφαιρικού παλιού αρχοντικού.

Τα κλασικά favorites, όπως η περίφημη σανγκρία και οι επιλογές σε μπίρες από τα τέσσερα βαρέλια του και όχι μόνο, ενισχύονται από καλοφτιαγμένα κοκτέιλ και finger food, όπως τορτίγια με αβοκάντο και μπέικον, για το απαραίτητο τσιμπολόγημα. Ανοιχτό από το πρωί για καφέ και δροσερά ροφήματα, με την παρέα ή και με το λάπτοπ, μέχρι αργά το βράδυ για συζητήσεις μετά το σινεμά, το αγαπημένο bar καλλιτεχνών και όχι μόνο ξαναμηδενίζει το κοντέρ των 44 χρόνων που μας κρατάει συντροφιά, παρακολουθώντας από κοντά τις νέες τάσεις, αλλά ποντάροντας καταρχήν στην οικειότητα του κλασικού. Οι hippo μουσικές ήταν πάντα ένα δυνατό κεφάλαιο και παραμένουν λόγος για να επιλέξεις την μπάρα του. Stay tuned!
"The Zillers"- Για ποτό με θέα

Υψηλή αισθητική, ωραίο περιβάλλον, θαυμάσια θέα, feelgood vibes και η έξοχη κουζίνα του βραβευμένου Παύλου Κυριάκη είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που καθιστούν θελκτικό τον προορισμό στον αριθμό 54 της Μητροπόλεως και την εξαιρετικά δημοφιλή ταράτσα στο The Zillers.

Σε αυτούς οφείλεις να προσθέσεις και την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στο κομμάτι του μπαρ από τον Φώτη Κουλέτο και την ομάδα του. Η νέα λίστα ποτών περιλαμβάνει 10 νέα signature cocktails – ανάμεσα σε εκείνα που ξεχωρίζουν είναι το ρουμένιο Origins με ροδάκινο και μπαχαρικά, το μεσογειακό Canvas στο οποίο πρωταγωνιστεί το λικέρ μαστίχας με μανταρίνι, λευκή σοκολάτα και μπουρμπουλήθρες και το έντονο Please don't tell (με μπέμρπον, μπράντι και αψέντι). Μην παραλείψεις να ρίξεις μερικές ματιές και στην πάρα πολύ σοβαρή λίστα κρασιών.
"Bar 8"- Το κρυφό χαρτί της Μεγάλης Βρεταννίας

Η μαγευτική θέα ενορχηστρώνει την υπέροχη αύρα προς τον επιβλητικό λόφο του Λυκαβηττού και την υπόλοιπη Αθήνα, η οποία δείχνει πάντοτε γοητευτικότερη το βράδυ. Το open-air μπαρ στην πίσω μεριά του GB Roof Garden αποτελεί εδώ και χρόνια μία περίπου μυστική ταράτσα για επισκέπτες και Αθηναίους.

Η όμορφα φωτισμένη ξύλινη μπάρα που διατρέχει σε πλάτος όλο τον χώρο, με τον Λυκαβηττό στο background, και οι κρεμασμένοι κήποι πλησίον αυτής αλληλεπιδρούν ιδανικά ώστε να διαμορφωθεί ένα πανέμορφο αστικό καλοκαιρινό σκηνικό, που τιμά στο απόλυτο ασφαλώς τη φήμη της Μεγάλης Βρεταννίας. Αρκετές πρωτότυπες συνταγές σε Martini ή τα πολύ προσεγμένα Zombies -για τους φίλους του ρουμιού ή όσους επιθυμούν να γίνουν τέτοιοι- παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον όσον αφορά τις επιλογές της μπάρας, μαζί φυσικά με όλες τις κλασικές προτάσεις. Μην παραλείψεις να πλαισιώσεις το ποτό σου με τις προτάσεις σε bar food από τον Αστέριο Κουστούδη.
"Villa Grigio 46"- Καλοκαιρινά κοκτέιλ με άρωμα Ιταλίας

Στέκι-προορισμός στο Παλαιό Φάληρο, μάς υποδέχεται με αύρα διάχυτου ιταλισμού κάθε στιγμή της ημέρας, όμως τα θερινά βράδια ο καταπράσινος κήπος του αποκτά μία έξτρα χάρη. Από την μπάρα του περνούν κλασικές βερσιόν κοκτέιλ, αλλά και ενδιαφέρουσες παραλλαγές με εποχικό χαρακτήρα, που το καλοκαίρι παρελαύνουν κυρίως στα τραπέζια της δροσερής αυλής του.

O bar manager Γιάννης Κορυζής, ως αυθεντικός negronisti δίνει έμφαση στο μυθικό Negroni σε μία κάρτα που, αν αφεθείτε, θα σας μεταφέρει την απολαυστική αίσθηση μιας καλοσχεδιασμένης μπαρότσαρκας αλά ιταλικά. Διαθέτουν βέβαια και λίστα κρασιών του ελληνικού και ιταλικού αμπελώνα, χωρίς να λείπουν επιλογές από χώρες όπως η Ισπανία και η Νέα Ζηλανδία, που ταιριάζουν με άνεση με μια ωραία pinsa burrata ή tartufata, ένα καλοφτιαγμένο vitello tonnato αλλά και ποικιλίες τυριών και αλλαντικών. Από τα κοκτέιλ αυτή την περίοδο προτείνουμε να δοκιμάσετε το Sbagliato vol 2, μια πιο… γαστρονομική, εκδοχή του καλοκαιρινού Negroni, με τον ιδιαίτερο συνδυασμό φράουλας και κόκκινης πιπεριάς, ή το Negroni Tropicale με αρώματα pandan και καρύδας. Φουλ του καλοκαιριού, όμως, είναι τα βοτανικά Fantastic Spritz, με λικέρ περγαμόντο, φίνο σέρι και ελληνικό τζιν, και Big dill με βάση γεύσεις όπως μαστίχα, άνηθος και λουίζα.
"The Athenian Callirhoe"- Θέα να την πιείς στο ποτήρι!

Ένα από τα πρώτα rooftop bars της αθηναϊκής σκηνής ανανέωσε το μενού του, συνεχίζοντας να αποτελεί σημείο αναφοράς της προσιτής πολυτέλειας στην πόλη.
Στον 8ο όροφο του πολυτελούς ξενοδοχείου "The Athenian Callirhoe" θα νιώσεις φιλόξενα από το πρώτο κιόλας βήμα σου στο χειροποίητο χαλί του 8ου ορόφου. Έπειτα, θα βιώσεις ένα από τα highlights του, εκείνο που γίνεται αμεσότερα αντιληπτό πριν από οτιδήποτε άλλο: Η θέα που απλώνεται από τον Λυκαβηττό μέχρι τον Υμηττό και από τον Φαληρικό κόλπο γυρνά ξανά πίσω στην Ακρόπολη. Μία οπτική που θα σε πείσει πως κανένα ηλιοβασίλεμα εδώ δεν είναι το ίδιο με το προηγούμενο. Τα χρώματα που δημιουργεί ο ήλιος κατά τη δύση του όμως, συναγωνίζονται εκείνα των ευφάνταστων cocktails και πιάτων που έχει επιμεληθεί η ομάδα του Σπύρου Μάλλιου.

Κοινός παρονομαστής όλων των γεύσεων είναι η Μεσόγειος, με τις εκλεκτές πρώτες ύλες από την Ιταλία να συναντούν τα φρέσκα υλικά εποχής της ελληνικής υπαίθρου, συνθέτοντας ένα μείγμα που δύσκολα αφήνει κάποιον ασυγκίνητο. Η κάρτα των signature cocktails ακολουθεί την παγκόσμια τάση του "redifined simplicity" και συμπληρώνεται από τις καλοδιαλεγμένες ετικέτες κρασιών, που δημιουργούν ένα έξοχο pairing με το πεντανόστιμο fingerfood - must taste οι φλογέρες φέτας μέσα σε crispy κρούστα, με dip μαρμελάδας ντομάτας. Είτε για καφέ, είτε για ποτό, είτε για φαγητό, το 'The Athenian Callirhoe' είναι ένα από τα spots του ιστορικού κέντρο της Αθήνας που δεν πρέπει να απουσιάζει από την ατζέντα σου.
"Noah" - Το λατινοαμερικάνικο νησί στο κέντρο της Αθήνας

Όχι απλώς ένα στέκι, αλλά ένα ατόφιο καλοκαιρινό vibe, το "Noah" επιστρέφει στην Αθήνα για να την παρασύρει σε mood διακοπών, με γεύσεις, εικόνες και μουσικές βγαλμένες απ’ τα καλύτερά μας καλοκαίρια. Ένα νησί στο κέντρο της πόλης ή μια λατινοαμερικάνικη χασιέντα στην καρδιά της Μεσογείου; Ό,τι κι αν θυμίζει στον καθένα το εξωτικό σκηνικό του, αυτό το σταθερό σουξέ της καλοκαιρινής Αθήνας είναι η κιβωτός απόδρασής από τη βαβούρα της πόλης, με την μποέμ τροπικάνα της ατμόσφαιράς του, να λειτουργεί σαν βάλσαμο για την αστική μας ψυχή. Με τραπεζάκια μόνο έξω, βλάστηση οργιώδη κι εξωτική, αλλά κι εκείνο το σιντριβάνι-έμβλημα στην άκρη του καταπράσινου τούνελ της εισόδου, φέτος το "Noah" γίνεται… πιο "Noah" από ποτέ, ανεβάζοντας στροφές σε mood και γεύση.

Μιξάροντας λατινοαμερικάνικες, ινδικές και ασιατικές νότες στα πιάτα τους, οι σεφ Ελένη Σαράντη και Ηλέκτρα Ρίγκου παρουσιάζουν ένα γαστρονομικό πανόραμα έθνικ αναφορών, που ξεκινά από νωρίς με πρωινό Mediterranean εξωτισμού. Στο lunch, καινούργια πιάτα σαν το crispy χταπόδι με ταραμά και λεμόνι κονφί, γίνονται νέα φαβορί πλάι σε classics σαν το Tikka masala burger, ενώ το βράδυ τα πράγματα σοβαρεύουν, με σεβίτσε τόνου σε ρόδι και καρπάτσιο μοσχαριού σε butter sauce, να ανοίγουν το δρόμο για χτένια με κάρι και υφές κρεμμυδιού, για πράσινο κάρι με ψάρι ημέρας, αλλά και για ζουμερά rib eye με baba ghanoush. Καθημερινά, ένα εκτενές lineup από DJs έχει ήδη αρχίσει ήδη να δίνει ρυθμό στο "Noah", ξεκινώντας από χαλαρούς balearic ήχους το απόγευμα και συνεχίζοντας με club sessions αργά το βράδι.
Φρουτένιες καλοκαιρινές μίξεις και low ή no abv προτάσεις με αγάπη για την ανθράκωση πρωταγωνιστούν στη λίστα των cocktails, ενώ δεν λείπουν οι γαστρονομικού προφίλ ιδέες, όπως το Legendary Negroni με kombucha βατόμουρου, ή το Freeze Fly με gin φινόκιο, πράσινο τσάι, γιασεμί και μέντα, που ταιριάζουν γάντι με το multi ethnic μενού της Ελένης Σαράντη.
"Couleur Locale" - Στο happy place του κέντρου χτυπάει η καρδιά της μοντέρνας Ελλάδας

Οκτώ χρόνια μετράει πλέον το αγαπημένο all-day drinking & eating spot που με επίκεντρο το γραφικό στενάκι της Νορμανού στο Μοναστηράκι ξεδιπλώνει μπροστά μας την πλέον πανοραμική θέα της πόλης από την ταράτσα του. Διατηρώντας τη χαλαρή, comfy ατμόσφαιρά του και τη χαρούμενη party διάθεση σε απόσταση αναπνοής από την Ακρόπολη, το δημοφιλές στέκι έχει αγκαλιάσει δυναμικά τους Έλληνες παραγωγούς, βασίζοντας τις γευστικές του προτάσεις σε εκλεκτά προϊόντα απ’ όλη τη χώρα.

Τυριά, αλλαντικά, γαλακτοκομικά, όσπρια και πολλά ακόμα είδη μπακαλικής έχουν επιλεγεί από διάφορες πόλεις και νησιά ανά την Ελλάδα για να προσφέρουν ένα γευστικότατο μενού φαγητού, που περιλαμβάνει από brunch και προτάσεις για τσιμπολόγημα μέχρι pinsa romana με μπέικον Δράμας ή με πικάντικο σαλάμι Κέρκυρας. Η ίδια φιλοσοφία διαπνέει και την μπάρα με παραπάνω από 15 τοπικά προϊόντα στη signature λίστα που συστάθηκε ύστερα από πολλές δοκιμές με μεράκι. Δίκταμο, αρμπαρόριζα, φατουράδα, περγαμόντο και κίτρο Νάξου δίνουν το "παρών" στα κοκτέιλ, ενώ στο νούμερο 1 σε πωλήσεις signature cocktail, Sleep No More, ο βασιλικός, ο χυμός αγγουριού και το τζίντζερ αγκαλιάζουν το λικέρ μαστίχας Χίου και αναδεικνύουν τη γλυκιά αλλά και ισορροπημένη γεύση του. Φυσικά, δεν λείπουν οι Έλληνες αλλά και ξένοι DJ της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής που, με ethnic και ελληνικά στοιχεία, δυναμιτίζουν ακόμη περισσότερο την ευχάριστα ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα που έχει δημιουργήσει η φιλόξενη ομάδα.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr