
Δυναμική εμφάνιση στη γαστρονομική σκηνή του Λονδίνου κάνει η ελληνική κουζίνα. Οι Λονδρέζοι κάνουν ουρές για να απολαύσουν μοντέρνες εκδοχές μουσακά και παστίτσιου, πλούσιες στραπατσάδες και φρεσκομαγειρεμένα ντολμαδάκια. Τα ελληνικά εστιατόρια-delicatessen να ανοίγουν το ένα μετά το άλλο. Ιδού τα 5 Ελληνικά ετιστόρια που κάνουν θραύση στο Λονδίνο:

Opso
Εχετε γευτεί παστίτσιο με χυλοπίτες, μάγουλα μαριναρισμένα για 14 ώρες και μπεσαμέλ από γραβιέρα; Δεν έχετε παρά να πεταχτείτε μέχρι το Opso. Στην καρδιά του Marylebone, το εστιατόριο με τίτλο που σημαίνει έδεσμα στα αρχαία ελληνικά είναι δημιούργημα του, μόλις 29χρονου, Ανδρέα Λαμπρίδη, βρίσκεται στην καρδιά του Marylebone, ενώ το μενού του έχουν επιλεμηθεί οι, βραβευμένοι με αστέρι Michelin σεφ, του Αθηναϊκού Funky Gourmet, Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και Νίκος Ρούσσος. Εστιάζει σε ελληνικά προϊόντα και συνταγές που παρουσιάζονται σε μοντέρνα εκδοχή με κοσμοπολίτικο αέρα.

The Little Goddes
Φρεσκομαγειρεμένα ντολμαδάκια, τη χορταστική «σαλάτα της ελληνικής γης» και το σιγοβρασμένο χταπόδι με κόκκινο κρασί που σερβίρεται με πουρέ φάβας. Αυτά ξεχωρίζουν οι κριτικοί γεύσεων στο The Life Goddess των Θεσσαλονικιών Γιώργου Νυφούδη και Ηλία Κουλακιώτη, που βρίσκεται στη γειτονιά του Bloomsbury και εστιάζει στη "μαμαδίστη κουζίνα" με καλές ελληνικές πρώτες ύλες. Αρκετά από τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται στο φαγητό (εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Λακωνίας, καπαρόφυλλα Σύρου κ.ά.) μπορείτε να τα προμηθευτείτε από τα ράφια του ενημερωμένου deli που λειτουργεί στον ίδιο χώρο.

Ergon

Mazi

The Greek Larder
ΠΗΓΗ: ART TRAVEL
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr