
Η ετήσια νηστεία της Καθαράς Δευτέρας, που με προσμονή αναμένουν οι λάτρεις των γεύσεων της θάλασσας, έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες σε ότι αφορά το οινικό της ταίρι!
Οι βασικοί κανόνες που πρέπει να προσέξουμε, είναι τα κρασιά να έχουν ανεβασμένες οξύτητες ώστε να ισορροπήσουν τη λιπαρότητα των (συνήθως) τηγανητών πιάτων, και βεβαίως να είναι ξηρά, αφού σχεδόν όλα τα εδέσματα δε διαθέτουν γλύκα. Αποφύγετε κρασιά με τανίνες και αυτά που διαθέτουν πολύ σώμα, ενώ το βαρέλι αν και δεν αποκλείεται, δεν είναι επιθυμητό σε υψηλά επίπεδα.
Έχοντας αυτά υπ’ όψιν, τα Cellier μας προτείνουν σήμερα έξι μοναδικές λευκές ετικέτες:

Κτήμα Μερκούρη Καλλιστώ: Δύο από τις πιο σημαντικές λευκές ποικιλίες της χώρας μας, το Ασύρτικο και η Ρομπόλα συνδυάζονται αρμονικά για να δώσουν αυτό το ντελικάτο κρασί, με τα αρώματα εσπεριδοειδών, κίτρου και φρέσκου λεμονιού.

Κτήμα Τσέλεπου Μαντίνεια: Από τα πιο αντιπροσωπευτικά Μοσχοφίλερα των υψιπέδων της κεντρικής Πελοποννήσου, αυτό το δροσιστικό κρασί με την τραγανή οξύτητα και τις τριανταφυλλένιες νύξεις, είναι ένας κλασσικός συνδυασμός με όλα τα θαλασσινά, ενώ είναι ιδανικό και με τα ερυθρά ψάρια (μπαρμπούνια, κουτσομούρες)

Κτήμα Καριπίδη Sauvignon Blanc: Το κτήμα από τη Θεσσαλία δίνει ένα από τα καλύτερα δείγματα του SB. Αρωματικό και πολύπλοκο, με τις τροπικές και φυτικές μυρωδιές του, είναι για πολλούς η πρώτη ποικιλία που έρχεται στο μυαλό στο ταίριασμα με τα σαρακοστιανά, ειδικά όταν αυτά συνοδεύονται με πράσινα μυρωδικά (άνηθος, βασιλικός, μαϊντανός κλπ).
Κτήμα Παπαϊωάννου Ασύρτικο: Άλλη μια εκδοχή του Ασύρτικου, αυτή τη φορά από τη «ερυθρομάνα» Νεμέα, και το πλέον ιστορικό και πρωτοπόρο κτήμα της. Χαρακτηρίζεται από έντονο άρωμα κίτρινων φρούτων και λεμονανθών, ενώ στο στόμα είναι γεμάτο με μια εξαιρετική οξύτητα, που τόσο αποζητούμε αυτή τη μέρα.

Κτήμα Σιγάλα Σαντορίνη «Οία»: Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείψει η πατρίδα του Ασύρτικου, που τόσο μας έχει βοηθήσει στις ξένες αγορές να αναβαθμίσουμε τη φήμη του Ελληνικού κρασιού. Και όχι άδικα! Παράγεται στο ηφαιστειογενές έδαφος του νησιού από αυτόριζους αμπελώνες, τουλάχιστον 40 ετών. Εκτός από την πολύ υψηλή οξύτητα, το μοναδικό του χαρακτηριστικό είναι η έντονη αίσθηση ορυκτότητας και η ελαφρά αλμύρα του Αιγαίου, ιδιότητες που το κάνουν το απόλυτο ταίρι στα πάσης φύσης όστρακα.
Κτήμα Άλφα Μαλαγουζιά: Η ιδιαίτερα μοδάτη τον τελευταίο καιρό ποικιλία, βρίσκει μια από τις καλύτερες εκφράσεις της στο υψόμετρο του Αμύνταιου στη Βόρεια Ελλάδα. Μύτη έντονη, τυπική, με αρώματα λευκών λουλουδιών, εσπεριδοειδών και διακριτικών αρωματικών βοτάνων, με στόμα γεμάτο, εξαιρετική ισορροπία, δροσιά και φινέτσα. Θα συνοδεύσει ιδανικά όλες τις σαλάτες αλλά και τα μη τηγανισμένα θαλασσινά.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr