
Τα Cellier συμμετέχουν στη μεγαλύτερη οινική έκθεση, το Οινόραμα 2016. Τι είναι όμως το Οινόραμα και γιατί να παρευρεθεί κάποιος; Μα φυσικά γιατί πρόκειται για τη μεγαλύτερη του είδους έκθεση στην Ελλάδα, όπου – κυριολεκτικά – όλοι οι κορυφαίοι Έλληνες παραγωγοί (πάνω από 150), από το Σάββατο 5 Μαρτίου και για τρείς ημέρες, είναι μαζεμένοι στον υπέροχο νεοκλασσικό χώρο του Ζαππείου Μεγάρου, για να παρουσιάσουν τα κρασιά τους, να λύσουν απορίες και γιατί όχι, να γίνουν δέκτες κριτικής.
Είτε είναι κάποιος που αγαπάει το κρασί στο καθημερινό του τραπέζι, είτε είναι ψαγμένος οινόφιλος που αναζητά σπάνιες και μικρής παραγωγής ετικέτες, είτε είναι επαγγελματίας της εστίασης και του τουρισμού, το Οινόραμα είναι η έκθεση που επιβάλλεται να είναι παρών.

Επιπλέον φέτος, υπάρχει μια σειρά εκδηλώσεων, με στόχο να προσελκυσθεί και να ικανοποιηθεί ευρύ φάσμα κοινού, από τον καταναλωτή μέχρι τον εξειδικευμένο αγοραστή του εξωτερικού:
· Οινικές Αποκαλύψεις: Μικρά οινοποιεία, αφανείς ποικιλίες και «φυσικά κρασιά», για επαγγελματίες και οινόφιλους που αναζητούν το διαφορετικό και θέλουν να... προβλέψουν το οινικό μέλλον.
· Discover Greek Wine: «Πλατεία Γευσιγνωσίας» που αποτυπώνει αντιπροσωπευτικά τον οινικό χάρτη της Ελλάδας, όσον αφορά ποικιλίες αμπέλου, προελεύσεις, στυλ κρασιών κ.ά. και απευθύνεται στον έλληνα και στον ξένο επαγγελματία.
· Ελλ-Οινικό Εστιατόριο: Επιβράβευση και προβολή εστιατορίων που πιστεύουν και επενδύουν στο Επώνυμο Ελληνικό Κρασί και το αναδεικνύουν στους χώρους τους.
· Τα Ελαιόλαδα των Οινοποιών: Οι αρκετοί οινοποιοί της έκθεσης με παραγωγή ελαιόλαδου θα το εκθέσουν προς δοκιμή στους επισκέπτες της.
Τα Cellier, πιστά στο ραντεβού τους, θα ακολουθήσουν μια «εναλλακτική» προσέγγιση: Δίνοντας έμφαση στην υπεύθυνη κατανάλωση, σας καλούν να δείτε από κοντά την απάντηση στα παρακάτω ερωτήματα, που λίγο πολύ μας έχουν απασχολήσει όλους:
• «Τι κάνω κατά τη νυχτερινή έξοδο, αν είμαι ο οδηγός της παρέας μου?»
• «Στην οικογένεια έχουμε χαρές, η γυναίκα μου είναι έγκυος (ή θηλάζει), θα πίνω μόνος το κρασί μου, ή υπάρχει λύση;»
• «Να, ξέρετε, είμαι σε αυστηρή δίαιτα, μιας και πλησιάζει η πρώτη μου εμφάνιση στην παραλία, και θα αποφύγω το αλκοόλ!»
• «Ευχαριστώ αλλά δεν θα πιώ μαζί σας. Παίρνω αντιβίωση.»
• «Άστα ... παρασυρθήκαμε εχθές στο σπίτι με τους φίλους, και ήπιαμε λίγο παραπάνω. Αν και θέλω πολύ να συνοδεύσω το σημερινό φαγητό με ένα ωραίο κρασί, λέω να το αποφύγω!»

Για όλα τα παραπάνω, το οινοποιείο που ανακηρύχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ως το πιο αναγνωρίσιμο και θαυμαστό του κόσμου, έχει επενδύσει τεράστια ποσά τα τελευταία χρονιά, για μια ριζοσπαστική τεχνολογία οινοποίησης, που πολύ απλά ... δίνει υπέροχα κρασιά χωρίς αλκοόλ!
Και όχι μόνο αυτό! Προσκεκλημένη θα είναι μια από τις καλύτερες bartender της Αθήνας, η Λορέτα Τόσκα, για να σας ετοιμάσει μοδάτα κοκτέιλς χωρίς αλκοόλ!
Δοκιμάστε από κοντά τη σειρά Natureo, που περιλαμβάνει τρία κρασιά με αμελητέο αλκοολικό τίτλο, 0,5% και με λιγότερες από τις μισές θερμίδες ενός συνήθους κρασιού με αλκοόλη 13%.
Miguel Torres Natureo – Λευκό: Τα σταφύλια της ποικιλίας Μοσχάτο από την Καταλονία, συλλέγονται πριν από την ωρίμανσή τους για να δώσουν ένα χαμηλόβαθμο κρασί με υψηλή οξύτητα. Μοσχάτα αρώματα λευκών φρούτων, εσπεριδοειδών και λουλουδιών γεμίζουν το ποτήρι μας, ενώ παράλληλα μια ελαφριά, λεμονάτη επίγευση με δροσερή οξύτητα "δένει" το κρασί. Συνδυάστε το με τηγανητά λαχανικά, ελαφριά τυριά και θαλασσινά, σαλάτες, και φυσικά μόνο του ως απεριτίφ.
Miguel Torres Natureo – Ροζέ: Εδώ η πρώτη ύλη είναι το Cabernet Sauvignon και το Syrah που δίνουν ένα απαλό, και επιτρέψτε μας, sexy κερασί χρώμα. Στο ποτήρι, η μύτη είναι μέτριας έντασης με φρέσκα αρώματα κόκκινων φρούτων του δάσους και αρώματα γλυκόριζας. Στο στόμα είναι ελαφρύ, δροσερό και ευχάριστο. Ιδανικό για όλα τα Ελληνικά καλοκαιρινά λαδερά, για τα παραδοσιακά γεμιστά, μια παέλια από την πατρίδα του, αλλά και μόνο του ως απεριτίφ.

Miguel Torres Natureo – Ερυθρό: Η ερυθρή εκδοχή χρησιμοποιεί σταφύλια από Syrah για να δώσει ένα κρασί με βαθύ ρουμπινί χρώμα, και μέτριας έντασης μύτη από κόκκινα και μαύρα φρούτα, με ανθικές νότες, ενώ το στόμα είναι ημίξηρο και λιπαρό με πλούσια φρουτώδη επίγευση. Θα συνοδεύσει πολύ όμορφα τα καλοκαιρινά κόκκινα φρούτα όπως κεράσια και φράουλες, και θα κάνει καλή παρέα σε όσους προτιμάνε τα γεμιστά με κιμά, ή θέλουν να απολαύσουν μια παραδοσιακή μακαρονάδα με σάλτσα.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr