X

Τα πιο αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια: Η συνταγή για να μην σου βγαίνουν στεγνά

Γιατί στις ταβέρνες τα μπιφτέκια είναι ζουμερά κι εσένα σου βγαίνουν στεγνά;

Γράφει: TheToc team

Έχεις παρατηρήσει ότι στις ταβέρνες τα μπιφτέκια είναι πάντα ζουμερά τα μπιφτέκια ενώ κάθε φορά που τα μαγειρεύεις εσύ (κι όχι η μαμά σου) σου βγαίνουν στεγνά;

Τι κάνεις λάθος; Τα υλικά, το ζύμωμα ή το ψήσιμο; Μάλλον ο συνδυασμός όλων αυτών! Χρειάζεσαι καλό μοσχαρίσιο κιμά, χρειάζεται καλό ζύμωμα, αλλά και να τα αφήσεις για λίγο στο ψυγείο. Χρειάζεσαι λαδάκι αλλά και ένα σχαροτήγανο!

Το ψήσιμο στον φούρνο είναι για πιο έμπειρους... μάγειρες, ενώ στο τηγάνι θα μπορέσεις να ελέγξεις καλύτερα το ψήσιμο, αφού θα χρειαστείς και λιγότερο χρόνο.

Δες βήμα-βήμα τη συνταγή εδώ