Το φεστιβάλ γεύσης και μουσικής που αγαπήθηκε πέρσι στην Αθήνα, επιστρέφει με διάθεση να ταξιδέψουμε ακόμα περισσότερο στις κουζίνες και τους ήχους του κόσμου.
Στάση πρώτη, Ινδία
Με έμπνευση από τα εξωτικά φαγητά της ταινίας “The Lunchbox” που προβάλλεται αυτές τις ημέρες στους κινηματογράφους, μια απολαυστική ρομαντική κομεντί στη Μουμπάι, όπου η αγάπη γεννιέται μέσα από τις μυρωδιές της σπιτικής ινδικής κουζίνας αρθρώνοντας τελικά σε παγκόσμια γλώσσα το γνωστό "ο έρωτας περνά απ' το στομάχι"!
Η ιστορία αυτής της εβδομάδας αρχίζει όταν ο Αμάν Πριτ Σινγκ ήρθε από τη Γη των 5 Ποταμών – ή αλλιώς την πόλη Punjab της Βόρειας Ινδίας στην Αθήνα... σχεδόν 20 χρόνια πριν. 20 χρόνια μέσα στα οποία κατάφερε να φέρει στην πόλη μας τη γυναίκα του Παραμτζίτ, τον αδερφό της Μουκτιάτ και τα παιδιά του, την Ίνα και τον Ζαϊμπίτ, 20 χρόνια μέσα στα οποία έκανε πολλές δουλειές για να μπλέξει τελικά στις ινδικές κουζίνες της κοινότητάς του και κάπως έτσι να αναπολήσει τις μυρωδιές και τις γεύσεις της χώρας του μαζί με την αγάπη των Αθηναίων για την Ινδική κουζίνα. Το αποτέλεσμα εύλογο κι ακούει στο όνομα Indian Chef – ένα ολοκαίνουριο, μικρό, οικογενειακό εστιατόριο που βγάζει χρυσάφια από την κουζίνα του!
Οι chef του Indian Chef – Αμάν, Παραμτζίτ, Γκουλ και Ραμζάν- θα σερβίρουν ινδική μαγεία στα πιάτα μας, παρουσιάζοντας τις παρακάτω γεύσεις:
Λαχανικά Κόρμα (λαχανικά σε σάλτσα από καρύδα, γιαούρτι και κρέμα γάλακτος, συνοδευόμενα αρωματικό Ινδικό ρύζι Μπασμάτι) – μη καυτερό
Τσάνα Μασάλα (σπεσιαλιτέ της βόρειας Ινδίας! Αρωματισμένα ρεβίθια με τζίντζερ και σκόρδο συνοδευόμενα από αρωματικό Ινδικό ρύζι Μπασπάτι) – ελαφρώς καυτερό
Ινδικό κάρυ με κοτόπουλο (ζουμερό κοτόπουλο μαριναρισμένο και μαγειρεμένο σε παραδοσιακή ινδική σάλτσα κάρυ με βάση το κρεμμύδι και συνοδευόμενο από αρωματικό ινδικό ρύζι Μπασμάτι) – καυτερό
Συνδυασμός ορεκτικών από:
Σαμόσα λαχανικών (τηγανιτή πίτα με λαχανικά και ινδικά μπαχαρικά
Βατζί κρεμμυδιών (κρεμμυδοκροκέτα με ινδικά μπαχαρικά παναρισμένη σε ρεβυθάλευρο)
Συνοδεύονται από ραΐτα (ινδικό ντιπ γιαουρτιού με φρέσκα μυρωδικά και ψιλοκομμένο αγγούρι) – μη καυτερό
Και φαγητό χωρίς ποτό δεν γίνεται! Θα δοκιμάσετε το ειδικά φτιαγμένο από τον bar guru, Χρήστο Χουσέα, cocktail Miss Lassi (ρούμι και πάλι ρούμι, μάνγκο, σαφράν, γάλα καρύδας, κάρδαμο και φυστίκι Αιγίνης)
Όσο για τις μουσικές; Ο Isnogood, ο άνθρωπος με το απόλυτο know-how της Ινδικής μουσικής επιστρέφει στα deck για να μας χορέψει σε ινδικό ταψί!
Τις επόμενες εβδομάδες το γευστικό ταξίδι θα κάνει στάση στα food market του Μπρούκλιν, με host chef τον εκπληκτικό – από τη βραδιά της Νέας Ορλεάνης – Βασίλη Σπόρο και θα συνεχιστεί με Ιαπωνία και πολλά ακόμη.
Street Food and Tunes από την Ινδία
Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου από τις 19:00
42 bar (Κολοκοτρώνη 3, στοά Κεντρικού, Παλιά Βουλή)
Είσοδος Ελεύθερη
Τα πιάτα κοστίζουν 5 ευρώ, τα κοκτέιλ 7 ευρώ
Περισσότερες πληροφορίες:
6977592727, 6957115107, 6932279431 και στα http://www.debop.gr/
& https://www.facebook.com/debop.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr