X

Τέλειο carrot cake χωρίς ζάχαρη - Πολύ αρωματικό, ιδανικό για τον καφέ σας

Αν λατρεύετε τα carrot cakes αλλά αποφεύγετε τη ζάχαρη αυτή είναι η συνταγή που πρέπει να φτιάξετε!

Γράφει: TheToc team

Αν λατρεύετε τα carrot cakes αλλά αποφεύγετε τη ζάχαρη αυτή είναι η συνταγή που πρέπει να φτιάξετε! Κέικ καρότου σε σχήμα τούρτας με frosting από τυρί κρέμα και καρύδια! Ιδανικό για τον καφέ σας.

Τη συνταγη μας προτείνει ο Ακης Πετρετζίκης.

Συνταγή: Τέλειο carrot cake χωρίς ζάχαρη - Πολύ αρωματικό, ιδανικό για τον καφέ σας

Υλικά

Για το κέικ
500 γρ. καρότα, 400 γρ. καθαρισμένα
80 γρ. καρύδια
140 γρ. αλεύρι καρύδας, + επιπλέον για το πασπάλισμα
1 κ.σ. κανέλα
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, χωρίς γλουτένη
1/2 κ.γ. αλάτι
1 πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
9 αυγά, μεσαία
250 γρ. ερυθριτόλη
150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 0%
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
ελαιόλαδο, για το άλειμμα

Για το frosting
500 γρ. τυρί κρέμα light
150 γρ. ερυθριτόλη
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το σερβίρισμα
καρύδια

Διαβάστε Επίσης

Εκτέλεση

Για το κέικ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα.
Πλένουμε τα καρότα, τα ξεφλουδίζουμε, τα τρίβουμε στη μεγάλη πλευρά του τρίφτη με τις χοντρές λεπίδες και αφήνουμε στην άκρη.
Ψιλοκόβουμε τα καρύδια και τα αφήνουμε και αυτά στην άκρη.

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι καρύδας, την κανέλα, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά και την ερυθριτόλη, και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και το εκχύλισμα βανίλιας, και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα του αλευριού από το μπολ, τα τριμμένα καρότα και τα καρύδια, και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αλείφουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλεύρι 2 στρογγυλές φόρμες διαμέτρου 20 εκ.
Μοιράζουμε το μείγμα στις φόρμες, τις μεταφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 30-35 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα το κέικ και να ψηθεί εσωτερικά.
Βγάζουμε τα ταψιά από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Για το frosting
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα, την ερυθριτόλη και το εκχύλισμα βανίλιας, και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

Για τη σύνθεση
Απλώνουμε λίγο από το frosting σε μια πιατέλα σερβιρίσματος ώστε να κολλήσει πάνω το πρώτο παντεσπάνι.
Κόβουμε με ένα πριονωτό μαχαίρι την πάνω πλευρά από τα παντεσπάνια ώστε να δημιουργήσουμε μια επίπεδη επιφάνεια. (Δεν πετάμε το παντεσπάνι που κόψαμε! Το κρατάμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.)
Τοποθετούμε στην πιατέλα το ένα παντεσπάνι με την κομμένη επιφάνεια προς τα κάτω και απλώνουμε με ένα κουτάλι το 1/3 από το frosting.
Βάζουμε στο κέντρο λίγα κομμάτια από το παντεσπάνι που κόψαμε ώστε να πατήσει από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι χωρίς να απλώσει η κρέμα.
Προσθέτουμε το δεύτερο παντεσπάνι -πάλι με την κομμένη επιφάνεια προς τα κάτω- και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια το υπόλοιπο frosting.
Προσθέτουμε γύρω-γύρω λίγα καρύδια και τα τρίμματα από το κομμένο παντεσπάνι, και σερβίρουμε.

Διαβάστε Επίσης