Ένα αφράτο, αρωματικό και πανεύκολο κέικ χωρίς βούτυρο και ζάχαρη, με ελαιόλαδο, γιαούρτι και φρέσκο μανταρίνι. Ιδανικό για πρωινό ή απογευματινό, με ένα φλιτζάνι καφέ ή τσάι.
Τη συνταγή μάς προτείνει η food blogger Emily Vagia.
Συνταγή: Τέλειο φθινοπωρινό κέικ μανταρίνι - Χωρίς ζάχαρη και χωρίς μίξερ
Υλικά
3 αυγά
150 γρ. μέλι
120 ml. ελαιόλαδο
150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
χυμός και ξύσμα από 2 μανταρίνια
1 μικρό μανταρίνι ψιλοκομμένο χωρίς κουκούτσια
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. baking powder
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 170°C (αντιστάσεις).
Σε μεγάλο μπολ χτυπάω ελαφρά με σύρμα τα αυγά με το μέλι μέχρι να ενωθούν.
Προσθέτω το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, τον χυμό, το ξύσμα και τη βανίλια.
Ρίχνω μέσα το ψιλοκομμένο μανταρίνι (χωρίς υγρά).
Προσθέτω το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι. Ανακατεύω απαλά με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Δεν ανακατεύω υπερβολικά. Ρίχνω το μείγμα σε φόρμα με λαδόκολλα.
Ψήνω για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Το αφήνω να κρυώσει και πασπαλίζω με άχνη αν θέλω.